DayTrading: Czwartek 23.03.2017
Re: DayTrading: Czwartek 23.03.2017
Ktos ma pomysl czemu funt jest taki mocny ?
Wciaz wiecej jest otwartych pozycji dlugich czyli "tlum" gra na wzrosty
Wciaz wiecej jest otwartych pozycji dlugich czyli "tlum" gra na wzrosty
to dawna armada? łaj taki dobry?[/quote]
tak, praktycznie po ich wejściu na rynek skończyła się era problemów, a jedynie na początkowej obsłudze współpracy z brokiem są tylko pytania, np o wysyłanie z banku zagranicznego z większą dźwignią[/quote]
nie rozumiem co autor miał na myśłi :"np o wysyłanie z banku zagranicznego z większą dźwignią"
tak, praktycznie po ich wejściu na rynek skończyła się era problemów, a jedynie na początkowej obsłudze współpracy z brokiem są tylko pytania, np o wysyłanie z banku zagranicznego z większą dźwignią[/quote]
nie rozumiem co autor miał na myśłi :"np o wysyłanie z banku zagranicznego z większą dźwignią"
ja gram w euro i łatwiej mi grać u zagranicznego broka, mam możliwość grania agresywniej i przekładać doświadczenie na większy możliwy zysknie rozumiem co autor miał na myśłi :"np o wysyłanie z banku zagranicznego z większą dźwignią"tak, praktycznie po ich wejściu na rynek skończyła się era problemów, a jedynie na początkowej obsłudze współpracy z brokiem są tylko pytania, np o wysyłanie z banku zagranicznego z większą dźwigniąd4mian7 pisze:to dawna armada? łaj taki dobry?
Zapowiada się spora zmienność, zaraz US wjedzie.
nie rozumiem co autor miał na myśłi :"np o wysyłanie z banku zagranicznego z większą dźwignią"[/quote]
ja gram w euro i łatwiej mi grać u zagranicznego broka, mam możliwość grania agresywniej i przekładać doświadczenie na większy możliwy zysk[/quote]
a no tak
nad wisla to tylko 1:100
-- Dodano: 23 mar 2017, 14:45 --
a ktoś ma jakies doswiadczenie a roboforex?
ja gram w euro i łatwiej mi grać u zagranicznego broka, mam możliwość grania agresywniej i przekładać doświadczenie na większy możliwy zysk[/quote]
a no tak

-- Dodano: 23 mar 2017, 14:45 --
a ktoś ma jakies doswiadczenie a roboforex?
Dziekuje,chodzilo mi o analize,bo analiza na smartfonie ze wzgledu na to ze ciezko sie rysuje kreski i figury plus maly ekran jest utrudniona_Kerad_ pisze:
jest to mocno okrojona MT ale można cos zrobić (brak możliwości w ingerencje kolorów ustawień)
a na telefon ja mam na iPhone MetaTrader 4 bez szału ale można coś zadziałać
Wskaźniczek się nie mylił
Zarobiłem. Taką długą konsolę wytrzymał, brawo! Teraz już wiem jak bedę grał. Trzeba to jeszcze doszlifować. Żadnych dwuznacznych wskaźników, które raz działają raz nie, z terendem inaczej, przeciw trendowi inaczej.. Dlatego czyściłem te konta. System musi działąć zawsze i wszędzie i o każdej porze. Ja musze mieć jasno podane, jak krowie na rowie, bo inaczej zaczynam kombinować pod górę.

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
a coz to za wskazniczek Swierzaku?Świeżak44 pisze:Wskaźniczek się nie myliłZarobiłem. Taką długą konsolę wytrzymał, brawo! Teraz już wiem jak bedę grał. Trzeba to jeszcze doszlifować. Żadnych dwuznacznych wskaźników, które raz działają raz nie, z terendem inaczej, przeciw trendowi inaczej.. Dlatego czyściłem te konta. System musi działąć zawsze i wszędzie i o każdej porze. Ja musze mieć jasno podane, jak krowie na rowie, bo inaczej zaczynam kombinować pod górę.

d4mian7 pisze:a coz to za wskazniczek Swierzaku?Świeżak44 pisze:Wskaźniczek się nie myliłZarobiłem. Taką długą konsolę wytrzymał, brawo! Teraz już wiem jak bedę grał. Trzeba to jeszcze doszlifować. Żadnych dwuznacznych wskaźników, które raz działają raz nie, z terendem inaczej, przeciw trendowi inaczej.. Dlatego czyściłem te konta. System musi działąć zawsze i wszędzie i o każdej porze. Ja musze mieć jasno podane, jak krowie na rowie, bo inaczej zaczynam kombinować pod górę.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
Jak będzie gotowe, sprawdzone na 100%, doszlifowane to wtedy to przedstawie. Teraz jeszcze nie przetestowane dokłądnie, to zrobie jakiś błąd i wszyscy powiedzą.. "eeee skończ z tą choinką, wyczyść wszystko, daj sobie spokój". To jeszcze musi potrwać. Spróbuje tez na innych instrumentach, różne sytuacje, historia , różne warianty itd. Muszę to przeanalizować. Ale są poważne pozytywy.d4mian7 pisze:a coz to za wskazniczek Swierzaku?Świeżak44 pisze:Wskaźniczek się nie myliłZarobiłem. Taką długą konsolę wytrzymał, brawo! Teraz już wiem jak bedę grał. Trzeba to jeszcze doszlifować. Żadnych dwuznacznych wskaźników, które raz działają raz nie, z terendem inaczej, przeciw trendowi inaczej.. Dlatego czyściłem te konta. System musi działąć zawsze i wszędzie i o każdej porze. Ja musze mieć jasno podane, jak krowie na rowie, bo inaczej zaczynam kombinować pod górę.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.