DayTrading: Czwartek 23.03.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 mar 2017, 00:00

Wzrost
4
29%
Bez zmian
1
7%
Spadek
9
64%

Liczba głosów: 14

d4mian7
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 23.03.2017

Nieprzeczytany post autor: d4mian7 »

Świeżak44 pisze:
d4mian7 pisze:
Świeżak44 pisze:Wskaźniczek się nie mylił :P Zarobiłem. Taką długą konsolę wytrzymał, brawo! Teraz już wiem jak bedę grał. Trzeba to jeszcze doszlifować. Żadnych dwuznacznych wskaźników, które raz działają raz nie, z terendem inaczej, przeciw trendowi inaczej.. Dlatego czyściłem te konta. System musi działąć zawsze i wszędzie i o każdej porze. Ja musze mieć jasno podane, jak krowie na rowie, bo inaczej zaczynam kombinować pod górę.
a coz to za wskazniczek Swierzaku? :)
Jak będzie gotowe, sprawdzone na 100%, doszlifowane to wtedy to przedstawie. Teraz jeszcze nie przetestowane dokłądnie, to zrobie jakiś błąd i wszyscy powiedzą.. "eeee skończ z tą choinką, wyczyść wszystko, daj sobie spokój". To jeszcze musi potrwać. Spróbuje tez na innych instrumentach, różne sytuacje, historia , różne warianty itd. Muszę to przeanalizować. Ale są poważne pozytywy.
wydaje mi sie ze nie ma i nie bedzie takiego wskaznika ktory w kazdych warunkach da ci sygnal (jesli w ogole da poprawny)

Ambasador
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ambasador »

Świeżak44 pisze:Wskaźniczek się nie mylił :P Zarobiłem. Taką długą konsolę wytrzymał, brawo! Teraz już wiem jak bedę grał. Trzeba to jeszcze doszlifować. Żadnych dwuznacznych wskaźników, które raz działają raz nie, z terendem inaczej, przeciw trendowi inaczej.. Dlatego czyściłem te konta. System musi działąć zawsze i wszędzie i o każdej porze. Ja musze mieć jasno podane, jak krowie na rowie, bo inaczej zaczynam kombinować pod górę.

Na podstawie jednej sytuacji orzekasz, że sprawdziło się ?:D

Mój dax spiramidowany ładnie. Została jeszcze najmniejsza eSka :) Aczkolwiek zbyt wcześniej zamknięte, jednak doceniam mniejsze zyski :d
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

No włąśnie. JEdna sytuacja to za mało. Potrzebny z tydzień na testy.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Ambasador
Gaduła
Gaduła

Świeżak44 pisze:No włąśnie. JEdna sytuacja to za mało. Potrzebny z tydzień na testy.
Wytrwałości zatem :564:

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Ambasador, jak ty wytrzymałeś ta 2 godzina konsolę?? :shock: Przecież tam było 50/50, mogli wywalić i odlecieć w niebo. http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/139520

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

d4mian7 pisze:
wydaje mi sie ze nie ma i nie bedzie takiego wskaznika ktory w kazdych warunkach da ci sygnal (jesli w ogole da poprawny)
jest taki wskaźnik - nazywa się wykres.
Tylko on na bieżąco informuje Cię kto ma przewagę - popyt czy podaż.
A każdy z nas musi nauczyć się znaleźć miejsce w którym jedna z tych stron kapituluje i przyłączyć się do wygranego.
Oczywiście w każdej chwili może być kontra, ale od tego jest SL
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Ambasador
Gaduła
Gaduła

Świeżak44 pisze:Ambasador, jak ty wytrzymałeś ta 2 godzina konsolę?? :shock: Przecież tam było 50/50, mogli wywalić i odlecieć w niebo. http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/139520
Taka konsol to nic... :D Trzeba być cierpliwym... :) Aczkolwiek oczy bolą już od patrzenia, zatem idę ciut na powietrze.

Ps. No mogli, ale nie zrobili tego. Przynajmniej na tę chwilę.

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kolbi123 »

Świeżak44 pisze:No włąśnie. JEdna sytuacja to za mało. Potrzebny z tydzień na testy.

Ustawiasz SL?

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

kolbi123 pisze:

Ustawiasz SL?
Przeważnie tak, nawet jak gram. A na pewno jak odchodzę od kompa,ale staram się tak nie grać bo przeważnie źle się to kończy. Brak SL i zostawienie dużej pozycji kończy się wyczyszczeniem konta. Sprawdzone na 100%. Nawet 200%. ;)

warmia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: warmia »

Co za ...mać tak prónuje osłabić jena :shock:

Zablokowany