pozycjonowanie czyli spadek wartości dolara by go tanio kupic po fomc (po podwyzkach stop). dobrze rozumiem?xhDog pisze:Branżowe magazyny napiszą coś, że nfp było już w cenie, ze rynek dyskontuje wszystko. Teraz zacxzynamy pozycjonowanie pod fomcd4mian7 pisze:ale to troche dziwne, dobre dane przeciez. dlaczegoxhDog pisze:Noi w pyte![]()
Mówiłem ze trzeba sprzedawać dolara aby zarobić.Tanie sztuczki
DayTrading: Piątek 10.03.2017
Re: DayTrading: Piątek 10.03.2017
Skoro 90 % stada gra S to gruby czyści grając L trzeci raz z rzędud4mian7 pisze:ale to troche dziwne, dobre dane przeciez. dlaczegoxhDog pisze:Noi w pyte![]()
Mówiłem ze trzeba sprzedawać dolara aby zarobić.

czyli ja i dobry Player jesteśmy Grubi ;];]MERLIN pisze: Skoro 90 % stada gra S to gruby czyści grając L trzeci raz z rzędu
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
Na dzisiaj styka, z zasady odpuszczam po 16 w piątek bo zazwyczaj zawracają chociaż docelowo było trzymanie do wykręcenia weekly na spadkową.Nieśmiertelny Trader pisze:Ja shortuje cadjpy. Uważam że listek poleci na łeb na szyję razem z ropą a jpy odbije od tego fibo, po za tym na weekly ujek pokazał kierunek 3 tygodnie temu a teraz mamy retest. Wszystko wyjdzie w praniu, póki co na BE._Kerad_ pisze:
Dzięki za ostrzeżenie (tez to widzę)
ja jadę na ropce i wspomagam się Edkiem
Wiem, że grasz ropę ale nie jest to jeszcze bezpieczna strefa popytu. Teoretycznie wszystko poniżej 46$ jest dobre.
To cena opłacalności wydobycia koncernów naftowych.
to do zo

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- dobryfxplayer
- Maniak
ED L!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
no raczej ;]dobryfxplayer pisze:ED L!

Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
W ostatnich kliku minutach widzimy pewną aprecjację euro, która jest prawdopodobnie odpowiedzią na przecieki z Europejskiego Banku Centralnego. Według doniesień, w EBC miała miejsce dyskusja nt. możliwych podwyżek stóp przed końcem programu QE.
Chociaż rozmowy na ten temat są jak na razie bardzo teoretyczne, to mając na uwadze poprawę wskaźników z gospodarki strefy euro nasilają one spekulacje odnośnie możliwości ograniczenia luzowania przez EBC. W efekcie EURUSD odbił w okolice 1,06675. (za XTB)
Chociaż rozmowy na ten temat są jak na razie bardzo teoretyczne, to mając na uwadze poprawę wskaźników z gospodarki strefy euro nasilają one spekulacje odnośnie możliwości ograniczenia luzowania przez EBC. W efekcie EURUSD odbił w okolice 1,06675. (za XTB)
- dobryfxplayer
- Maniak
banan czikita! 
cos tam pisales o danych czy fundamentach ze dolar to czy tamto, ze edek S....
spoko.
Ale dalej intryguje mnie Pan Maserati i jego wskaznik oraz Pan jarek_77@gazeta.pl z 1 postem.... mowil o aud/nzd gdzie mam podobne poglady.

cos tam pisales o danych czy fundamentach ze dolar to czy tamto, ze edek S....
spoko.
Ale dalej intryguje mnie Pan Maserati i jego wskaznik oraz Pan jarek_77@gazeta.pl z 1 postem.... mowil o aud/nzd gdzie mam podobne poglady.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
Sory, ale naprawdę niektórych Kolegów tutaj nie rozumiem. Pokazałem Wam, że 2 marca opkupili się po pachy to niby czemu mieliby spadać, a niektórzy tu piszą o jakichś danych, że niby to miałoby mieć jakieś znaczenie. Od dawna wiadomo, że dane są tylko po to aby wykorzystywać i dymać całe stado.
VSA
skąd takie info miałeś ???coolcov pisze:Sory, ale naprawdę niektórych Kolegów tutaj nie rozumiem. Pokazałem Wam, że 2 marca opkupili się po pachy to niby czemu mieliby spadać, a niektórzy tu piszą o jakichś danych, że niby to miałoby mieć jakieś znaczenie. Od dawna wiadomo, że dane są tylko po to aby wykorzystywać i dymać całe stado.
i dlaczego ja nic o tym nie wiem ?:O