DayTrading: Poniedziałek 06.03.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 mar 2017, 00:00

Wzrost
4
44%
Bez zmian
4
44%
Spadek
1
11%

Liczba głosów: 9

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Poniedziałek 06.03.2017

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

Świeżak44 pisze:
TsunamiPL pisze:Dobra, trochę Daxik dał w palnik. Czekam na więcej, o wiele więcej
11800 i potem znowu jazda, ale coś ciężko im idą te spadki..

Odnośnie świec momentów, po kilku dniach testowania na DAX-ie mogę stwierdzić, że mogą być świetnym drogowskazem, ale tylko zgodnie z trendem. Jak jest korekta trzeba uważać. Jak zatrzyma się na jakimś ważniejszym poziomie to od razu jest jazda w drugą stronę. Nawet jak jest bardzo długa. Często ruch po takiej świecy na korekcie nie dolatuje do wyznaczonych zakresów, zwłaszcza jak jest jakaś bariera, typy banda spadkowa po drodze. Czasem takie wybicie jest czystą zmyłą i trzeba patrzeć jak się zamkną dwie następne świeczki. Jak poniżęj pivota świecy momentum, to jest zmyła. Generalnie świetna rzecz, ale trzeba umieć użwać.

pivoty u kazdego broka CFD beda w roznych miejscach. swiece m1, m5 beda inaczej wygladaly.

nie wiem jak ty tradujesz w taki sposob. brok ma nad toba ogromna przewage... zastanow sie.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Tutaj mamy dwie sytuacje. Pierwsza fałszywe wybicie, dwie następne świeczki zamknęły się źle i efekt był niedobry (oczywiście dałem się na to złapać, a jakże). Druga sytuacja, spadkowa duża świeca momentum. Tu już wszystko zagrało tak jak należy. Dwie świece nie przebiły pivota świecy czerwonej i dałszy spadek był przesądzony. To jest prawdziwe 1,2,3. co nie? Tu już coś ugrałem :)

-- Dodano: 06 mar 2017, 17:04 --

Teraz jest jeszcze ciekawiej, bo mamy kilka świec momentum obok siebie. Na razie interesuje mnie ta szara i czy przekroczą jej pivot.

-- Dodano: 06 mar 2017, 17:09 --

Przekroczyli, czyli spadki z tej szarej świecy zanegowane. Wchodzę w buy, ale TP daje nie na zakresie miarki Dadasa, ale wcześniej, na pivocie. Zobaczymy co z tego będzie..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

warmia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: warmia »

Świeżak44 pisze: To jest prawdziwe 1,2,3. co nie?
prawdziwe 1,2,3 masz n.p. tu:
http://www.trading-naked.com/123-reversal.htm

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

hahahha No i udało się! :P :564: Zamknąłem z ręki, bo jeszcze się rozmyślą. Udane zagranie live, z analizą co i dlaczego. Jak ktoś mnie krytykuje, to niech najpierw pokaże lepsze, tylko na żywo. :p

-- Dodano: 06 mar 2017, 17:35 --

No i następne wejście.. Zrobił się pinbar, do tego na ważnym poziomie. Dolecieli też do zakresu tamtej wibiciowej świecy, więc zakładam, że ten ruch jest czasowo skończony. Do tego chyba 7 świeczek wzrostowych pod rząd.. potrzeban jest tu korekta w dół.. chodzę w SSS.

-- Dodano: 06 mar 2017, 17:41 --

I już zamknąłem z zyskiem.. Jak siębardziej wprawie to też chyba otworzę jakiś Instytut. :P

Rafal152

Nieprzeczytany post autor: Rafal152 »

US500

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Kolejna świeca momentum spadkowa, testowanie pivota.. Zaraz sioę okaże czy będą dalej spadać. Po co ryzykować, wystarczy poczekać..

-- Dodano: 06 mar 2017, 17:46 --
Rafal152 pisze:US500
Taka jakby "spadająca gwiazda".. Ja też obstawiam mocną korektę na indeksach. DAX 11800.

-- Dodano: 06 mar 2017, 17:48 --

Mam dwie udane transkacje "na żywo" pod rząd. Niech ktoś mnie pobije. :)

Rafal152

DAX

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Teraz się zastanawiam. Jak dolecieli do miarki Dadasa powyżej pivota, to znaczy, że ten ruch był silny.. Czy czasem trendzik się nie odwrócił ze spadkowego na wzrostowy??

-- Dodano: 06 mar 2017, 18:22 --

A jak podwyżi nie będzie?? Będą się pozycjonować do czwartku na jakiejś ważnej granicy. Mi najbardziej pasuje 11800. Dalsze spadki nie są przesądzone. Natomiast w stanach jak juz stanie się zwała to poniżej 2180 raczej nie zjadą. To by oznaczało wyjście ze strefy wzrostów świecy momentum wybiciowej.

Rafal152

USDMXN jeden z lepszych trejdów ostatnich 4 tygodni . Wzięte z rynku 100 000 pkt .

Cena dotarła do jednego z ważniejszych poziomów i zaczyna nawracać . Możliwa głębsza korekta

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

jednak coś tam spada edek a zagranica jak zwykle wyautowana z eL teraz może sobie spokojnie poczytać nawigatora :D o
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Zablokowany