Patrzyłem teraz co sie dzieje na ropie a pamietam, że wczoraj grubo obstawiales na wzrosty i byle ciekawy jak to rozegrales. Zamknales z zyskiem - tak trzymac._Kerad_ pisze:Tony S. pisze:A jak tam te 10 czy 15 lotów na L na ropie ???_Kerad_ pisze:Edek M5 objęcie bessy
kolego bardzo dobrze pisałem na pierwszej stronie (możesz poczytać), zamknąłem około 6 rano z zyskiem a miałem 24 loty jak chcesz to pokaże Ci jak tak bardzo się martwisz o mój kapitał![]()
a i kilka esek już miałem jak Cię to interesuje
DayTrading: Wtorek 28.02.2017
Re: DayTrading: Wtorek 28.02.2017
...Liczy się tylko TU i TERAZ... nie mów mi jutro, że była okazja !!
Może mieć znaczenie jako linie wsparcia/oporujen-yy pisze:ale Ty jesteś zafiksowany na te wskaźniki. Też tak miałem ładnych parę lat.Świeżak44 pisze:Chamskie zagranie na DAX-ie.. Ostra dywergencja spadkowa do 12.20, potem ostra dywergencja w drugą stronę. Przypadek? Wygląda na to, ze dywergencja spadkowa jest teraz zapowiedzą mocnych wzrostów na DAX-ie. Bardzo trudno ustalić ten moment przełączenia, a bardzo łatwo się w takiej grze pogubić.
-- Dodano: 28 lut 2017, 14:58 --
PS. Wskaźniki zgłupiały przy czymś takim. To jest bardzo trudna zagrywka na DAX-ie. Nie pierwszy taki numer.
-- Dodano: 28 lut 2017, 15:02 --
I zobaczcie jak to się zmienia. Wcześniej rano DAX szalał i rosnął, po południu było słabo. Teraz rano spada, albo konsola spadkowa, a od południa ostre wzrosty. Robia dywergencje spadkową, która zapowiada wzrosty. Naprawdę nieźle tym kręcą..
Wypieprz to bo sam widzisz że za każdym razem jest inaczej.
Naprawdę szukaj tych Dadasowych 1-2-3, to się sprawdza bo to jest tu i teraz i nie ma nic wspólnego z historią.
Rynek to walka popytu z podażą. Jakie znaczenie dla teraz ( grasz na m1) ma popyt czy podaż sprzed kilku czy kilkuset jednostek czasu na których grasz? A to jest uwzglednione w tych wskaźniczkach.
Jakbym grał na d1 to jakie znaczenie ma dla mnie popyt i podaż sprzed kilkunastu czy kilkudziesięciu dni?

trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Zaobserwuj jak chcesz, na nocy zawsze podbijają Ropę (w tym miesiącu tylko raz spadała na nocy)
Jak zostawiałem na noc z dnia krotką pozycje to cześć zysku mi zjadało.
Ciekawe dlaczego ropa zawsze rośnie w nocy? brak płynności wykorzystują?
Wskaźniki działają, ale tylko w normalnych warunkach, bez takiego kręcenia. Gdy zaczyna sie coś dziać to wprowadzają w błąd. Teraz zrobili ostrą sztuczną zagrywkę, to wzięły w łeb, szczególnie po nawrotce jak lecieli w górę. Ale geometria wzięła jeszcze bardziej w łep. Wszystkie małe opory połamali bez korekt. Niestety taką grę trzeba rozszyfrować wcześniej. Był tylko jeden właściwy sygnał, ze oszukują po nałożeniu indeksów na siebie. Trzeba go było na czas wychwycić i tyle. Nawet wynalazki Dadasa są bezradne, jak ktoś ręcznie tym zacznie sterować..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Pytalem o to wczesniej_Kerad_ pisze:Zaobserwuj jak chcesz, na nocy zawsze podbijają Ropę (w tym miesiącu tylko raz spadała na nocy)
Zostawiasz na cala noc bez stoplossa pozycje na ropie ?
A jesli masz stopa to jak go liczysz ?
Popatrzylem i wyglada na to ze sie wybilo ponizej trojkata
zaraz po otwarciu handlu ropą (po północy) dajesz L i czekasz z 20 minut żeby ruszyła do góry
Zazwyczaj po otwarciu idzie do góry i juz nie wraca dlatego na BE ustawiasz pozycje i idziesz spać.
Rano przed 6 zamykam pozycję
Zazwyczaj po otwarciu idzie do góry i juz nie wraca dlatego na BE ustawiasz pozycje i idziesz spać.
Rano przed 6 zamykam pozycję

ty jestes spod koziorożca że taki uparty?Świeżak44 pisze:Wskaźniki działają, ale tylko w normalnych warunkach, bez takiego kręcenia. Gdy zaczyna sie coś dziać to wprowadzają w błąd. Teraz zrobili ostrą sztuczną zagrywkę, to wzięły w łeb, szczególnie po nawrotce jak lecieli w górę. Ale geometria wzięła jeszcze bardziej w łep. Wszystkie małe opory połamali bez korekt. Niestety taką grę trzeba rozszyfrować wcześniej. Był tylko jeden właściwy sygnał, ze oszukują po nałożeniu indeksów na siebie. Trzeba go było na czas wychwycić i tyle. Nawet wynalazki Dadasa są bezradne, jak ktoś ręcznie tym zacznie sterować..
A kiedy są normalne warunki na forexie?
Ty masz nauczyć się widzieć kto jest silniejszy w danym miejscu - popyt czy podaż - i dołączyć się do silniejszego. Nic więcej.
xhDog- masz oczywiście rację. Wsparcia i opory są oczywiście miejscami, gdzie MOŻE zebrać sie popyt lub podaż, ale i tak w takim miejscu patrzysz kto ma przewagę w tej chwili, tu i teraz. Bo to że wczoraj czy tydzień temu tam coś się działo to nie znaczy że teraz się wydarzy.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
Edek od H4 w dół na wszystkich interwałach podwójny szczyt
Jednak lipa
Jednak lipa

Czy jest coś obecnie co robi jakie kolwiek ruchy ?
- pl-samurai
- Pasjonat
1.0630 - przebicie to sygnal na L na EUR/USD
... ale widac ze szanse sa marne.
... ale widac ze szanse sa marne.