DayTrading: Wtorek 21.02.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 22 lut 2017, 00:00

Wzrost
3
38%
Bez zmian
2
25%
Spadek
3
38%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
nowy1234
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 21.02.2017

Nieprzeczytany post autor: nowy1234 »

GBPAUD-sell na dłuższy termin

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Gospodarka strefy euro wrzuca wyższy bieg

21.02.2017, Warszawa (PAP) - Ostatnie dane wskaźnika PMI composite pokazują, że gospodarka strefy euro wrzuciła wyższy bieg - komentuje Chris Williamson, główny ekonomista w IHS Markit.

Według wstępnych wyliczeń - podanych we wtorek - wskaźnik PMI composite w strefie euro osiągnął wartość 56 pkt, wobec 54,4 pkt w styczniu, czyli był to najwyższy odczyt od stycznia 2011 r.

Indeks PMI (Purchasing Managers Index, pol. Indeks Menadżerów Logistyki) odzwierciedla dane zebrane na podstawie anonimowych ankiet menadżerów firm. PMI osiąga wartości w przedziale od 0 do 100 pkt., przy czym poziom wyższy niż 50 pkt. oznacza, że dany sektor się rozwija, natomiast niższy odczyt świadczy o jego słabnącej kondycji.

Tempo wzrostu gospodarczego w strefie euro w lutym osiągnęło, zgodnie z danymi PMI, najwyższą wartość prawie od sześciu lat. Liczba nowych miejsc pracy osiągnęła najwyższą wartość od dziewięciu i pół roku, wzrósł także portfel zamówień oraz optymizm przedsiębiorców. Wszystkie te trendy wskazują na silny impuls wzrostowy w europejskiej gospodarce w najbliższych miesiącach.

Będzie się też nasilać presja inflacyjna. Wzrost kosztów przedsiębiorstw osiągnęł najwyższe tempo od maja 2011 roku, czego przyczyną były wyższe ceny surowców, słabnące euro i rosnąca pozycja dostawców.

W lutym można było zaobserwować również największy wzrost w liczby nowych przedsięwzięć w biznesie od kwietnia 2011 roku, a liczba nowych miejsc pracy odzwierciedla ożywienie popytu zarówno w przemyśle, jak i w usługach.

"Gospodarka w strefie euro wrzuciła wyższy bieg" - komentuje Chris Williamson, główny ekonomista w IHS Markit - "Wzrost PMI do poziomu najwyższego od kwietnia 2011 oznacza wzrost PKB o 0,6 proc. w pierwszym kwartale, jeżeli tempo ekspansji utrzyma się również w marcu".

"Dużym zaskoczeniem była Francja, której PMI wzrosło w większym stopniu niż Niemiec, co miało miejsce po raz pierwszy od sierpnia 2012 r." - zauważa Williamson - "Wygląda na to, że oba kraje w pierwszym kwartale będą rosnąć w tempie 0,6-0,7 proc.". Jego zdaniem lepsza sytuacja we Francji oznacza rozszerzanie obszaru europejskiego ożywienia gospodarczego. (PAP)

https://stooq.pl/n/?f=1163141
The only way is up

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Teraz jeszcze dywergencja sie zmieniła na DAX-ie na wzrostową. Znów się to zmienia. Tak kręcili, że konto mi wyczyscili prawie do zera na tych konsolach a teraz będa wywalać na całego. To jest niewiarygodne jak oni grają. Tak jakby widzieli moje pozycje. :|

-- Dodano: 21 lut 2017, 13:25 --

Wczoraj się sugerowałem tą sieca doji na H4 na DAX-ie. Kolejna zmyła.. Jak w to grac??
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Świeżak44 pisze:Teraz jeszcze dywergencja sie zmieniła na DAX-ie na wzrostową. Znów się to zmienia. Tak kręcili, że konto mi wyczyscili prawie do zera na tych konsolach a teraz będa wywalać na całego. To jest niewiarygodne jak oni grają. Tak jakby widzieli moje pozycje. :|

-- Dodano: 21 lut 2017, 13:25 --

Wczoraj się sugerowałem tą sieca doji na H4 na DAX-ie. Kolejna zmyła.. Jak w to grac??
Skończyłbyś lepiej dobre studia np stomatologię i wtedy zacząłbyś zarabiać dobre pieniądze.
The only way is up

d4mian7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: d4mian7 »

i znow stoja na ropie ja p..dole

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kolbi123 »

Świeżak44 pisze:Teraz jeszcze dywergencja sie zmieniła na DAX-ie na wzrostową. Znów się to zmienia. Tak kręcili, że konto mi wyczyscili prawie do zera na tych konsolach a teraz będa wywalać na całego. To jest niewiarygodne jak oni grają. Tak jakby widzieli moje pozycje. :|

Coś w tym jest . grasz obecnie któryś kierunek ?.
Ostatnio zmieniony 21 lut 2017, 13:36 przez kolbi123, łącznie zmieniany 1 raz.

byq69
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: byq69 »

kogo korci zeby teraz longa na edku przyladowac?
tak czule po same kule
High Leverage Overtrading 8)

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Losy gbp ważą sie w trójkącie

:wink:
""Nie bój się być słabym
Nie bądź zbyt dumnym, by być silnym.."
https://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

kolbi123 pisze:

Coś w tym jest . grasz obecnie któryś kierunek ?.
No na longi, ale oczywiście teraz się zacięli.. Mam juz dosyć tej gry. Rozciągają wszystko konsolami, robią luki zaburzają wskaźniki, zmieniają dywergencje, trendy co chwilę.. Kto się w tym połapie?? Można co najwyżej skalpa jakiegoś urwać, nic więcej. Tak jakby robili jakiś absurdalny ruch, patrzyli jak reszta się ustawi i dalej robili naprzeciw większości. Takie mam wrażenia z ostatnich dni..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

byq69 pisze:kogo korci zeby teraz longa na edku przyladowac?
tak czule po same kule
Będzie jeszcze jakaś wycinka stopów. Tak mi się wydaje.
The only way is up

Zablokowany