DayTrading: Wtorek 21.02.2017
Re: DayTrading: Wtorek 21.02.2017
GBPAUD-sell na dłuższy termin
Gospodarka strefy euro wrzuca wyższy bieg
21.02.2017, Warszawa (PAP) - Ostatnie dane wskaźnika PMI composite pokazują, że gospodarka strefy euro wrzuciła wyższy bieg - komentuje Chris Williamson, główny ekonomista w IHS Markit.
Według wstępnych wyliczeń - podanych we wtorek - wskaźnik PMI composite w strefie euro osiągnął wartość 56 pkt, wobec 54,4 pkt w styczniu, czyli był to najwyższy odczyt od stycznia 2011 r.
Indeks PMI (Purchasing Managers Index, pol. Indeks Menadżerów Logistyki) odzwierciedla dane zebrane na podstawie anonimowych ankiet menadżerów firm. PMI osiąga wartości w przedziale od 0 do 100 pkt., przy czym poziom wyższy niż 50 pkt. oznacza, że dany sektor się rozwija, natomiast niższy odczyt świadczy o jego słabnącej kondycji.
Tempo wzrostu gospodarczego w strefie euro w lutym osiągnęło, zgodnie z danymi PMI, najwyższą wartość prawie od sześciu lat. Liczba nowych miejsc pracy osiągnęła najwyższą wartość od dziewięciu i pół roku, wzrósł także portfel zamówień oraz optymizm przedsiębiorców. Wszystkie te trendy wskazują na silny impuls wzrostowy w europejskiej gospodarce w najbliższych miesiącach.
Będzie się też nasilać presja inflacyjna. Wzrost kosztów przedsiębiorstw osiągnęł najwyższe tempo od maja 2011 roku, czego przyczyną były wyższe ceny surowców, słabnące euro i rosnąca pozycja dostawców.
W lutym można było zaobserwować również największy wzrost w liczby nowych przedsięwzięć w biznesie od kwietnia 2011 roku, a liczba nowych miejsc pracy odzwierciedla ożywienie popytu zarówno w przemyśle, jak i w usługach.
"Gospodarka w strefie euro wrzuciła wyższy bieg" - komentuje Chris Williamson, główny ekonomista w IHS Markit - "Wzrost PMI do poziomu najwyższego od kwietnia 2011 oznacza wzrost PKB o 0,6 proc. w pierwszym kwartale, jeżeli tempo ekspansji utrzyma się również w marcu".
"Dużym zaskoczeniem była Francja, której PMI wzrosło w większym stopniu niż Niemiec, co miało miejsce po raz pierwszy od sierpnia 2012 r." - zauważa Williamson - "Wygląda na to, że oba kraje w pierwszym kwartale będą rosnąć w tempie 0,6-0,7 proc.". Jego zdaniem lepsza sytuacja we Francji oznacza rozszerzanie obszaru europejskiego ożywienia gospodarczego. (PAP)
https://stooq.pl/n/?f=1163141
21.02.2017, Warszawa (PAP) - Ostatnie dane wskaźnika PMI composite pokazują, że gospodarka strefy euro wrzuciła wyższy bieg - komentuje Chris Williamson, główny ekonomista w IHS Markit.
Według wstępnych wyliczeń - podanych we wtorek - wskaźnik PMI composite w strefie euro osiągnął wartość 56 pkt, wobec 54,4 pkt w styczniu, czyli był to najwyższy odczyt od stycznia 2011 r.
Indeks PMI (Purchasing Managers Index, pol. Indeks Menadżerów Logistyki) odzwierciedla dane zebrane na podstawie anonimowych ankiet menadżerów firm. PMI osiąga wartości w przedziale od 0 do 100 pkt., przy czym poziom wyższy niż 50 pkt. oznacza, że dany sektor się rozwija, natomiast niższy odczyt świadczy o jego słabnącej kondycji.
Tempo wzrostu gospodarczego w strefie euro w lutym osiągnęło, zgodnie z danymi PMI, najwyższą wartość prawie od sześciu lat. Liczba nowych miejsc pracy osiągnęła najwyższą wartość od dziewięciu i pół roku, wzrósł także portfel zamówień oraz optymizm przedsiębiorców. Wszystkie te trendy wskazują na silny impuls wzrostowy w europejskiej gospodarce w najbliższych miesiącach.
Będzie się też nasilać presja inflacyjna. Wzrost kosztów przedsiębiorstw osiągnęł najwyższe tempo od maja 2011 roku, czego przyczyną były wyższe ceny surowców, słabnące euro i rosnąca pozycja dostawców.
W lutym można było zaobserwować również największy wzrost w liczby nowych przedsięwzięć w biznesie od kwietnia 2011 roku, a liczba nowych miejsc pracy odzwierciedla ożywienie popytu zarówno w przemyśle, jak i w usługach.
"Gospodarka w strefie euro wrzuciła wyższy bieg" - komentuje Chris Williamson, główny ekonomista w IHS Markit - "Wzrost PMI do poziomu najwyższego od kwietnia 2011 oznacza wzrost PKB o 0,6 proc. w pierwszym kwartale, jeżeli tempo ekspansji utrzyma się również w marcu".
"Dużym zaskoczeniem była Francja, której PMI wzrosło w większym stopniu niż Niemiec, co miało miejsce po raz pierwszy od sierpnia 2012 r." - zauważa Williamson - "Wygląda na to, że oba kraje w pierwszym kwartale będą rosnąć w tempie 0,6-0,7 proc.". Jego zdaniem lepsza sytuacja we Francji oznacza rozszerzanie obszaru europejskiego ożywienia gospodarczego. (PAP)
https://stooq.pl/n/?f=1163141
The only way is up
Teraz jeszcze dywergencja sie zmieniła na DAX-ie na wzrostową. Znów się to zmienia. Tak kręcili, że konto mi wyczyscili prawie do zera na tych konsolach a teraz będa wywalać na całego. To jest niewiarygodne jak oni grają. Tak jakby widzieli moje pozycje. 
-- Dodano: 21 lut 2017, 13:25 --
Wczoraj się sugerowałem tą sieca doji na H4 na DAX-ie. Kolejna zmyła.. Jak w to grac??

Wczoraj się sugerowałem tą sieca doji na H4 na DAX-ie. Kolejna zmyła.. Jak w to grac??
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Skończyłbyś lepiej dobre studia np stomatologię i wtedy zacząłbyś zarabiać dobre pieniądze.Świeżak44 pisze:Teraz jeszcze dywergencja sie zmieniła na DAX-ie na wzrostową. Znów się to zmienia. Tak kręcili, że konto mi wyczyscili prawie do zera na tych konsolach a teraz będa wywalać na całego. To jest niewiarygodne jak oni grają. Tak jakby widzieli moje pozycje.
The only way is up
i znow stoja na ropie ja p..dole
Świeżak44 pisze:Teraz jeszcze dywergencja sie zmieniła na DAX-ie na wzrostową. Znów się to zmienia. Tak kręcili, że konto mi wyczyscili prawie do zera na tych konsolach a teraz będa wywalać na całego. To jest niewiarygodne jak oni grają. Tak jakby widzieli moje pozycje.
Coś w tym jest . grasz obecnie któryś kierunek ?.
Ostatnio zmieniony 21 lut 2017, 13:36 przez kolbi123, łącznie zmieniany 1 raz.
kogo korci zeby teraz longa na edku przyladowac?
tak czule po same kule
tak czule po same kule
High Leverage Overtrading 

-
- Fanatyk
Losy gbp ważą sie w trójkącie
""Nie bój się być słabym
Nie bądź zbyt dumnym, by być silnym.."
https://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08

""Nie bój się być słabym
Nie bądź zbyt dumnym, by być silnym.."
https://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
No na longi, ale oczywiście teraz się zacięli.. Mam juz dosyć tej gry. Rozciągają wszystko konsolami, robią luki zaburzają wskaźniki, zmieniają dywergencje, trendy co chwilę.. Kto się w tym połapie?? Można co najwyżej skalpa jakiegoś urwać, nic więcej. Tak jakby robili jakiś absurdalny ruch, patrzyli jak reszta się ustawi i dalej robili naprzeciw większości. Takie mam wrażenia z ostatnich dni..kolbi123 pisze:Świeżak44 pisze:Teraz jeszcze dywergencja sie zmieniła na DAX-ie na wzrostową. Znów się to zmienia. Tak kręcili, że konto mi wyczyscili prawie do zera na tych konsolach a teraz będa wywalać na całego. To jest niewiarygodne jak oni grają. Tak jakby widzieli moje pozycje.
Coś w tym jest . grasz obecnie któryś kierunek ?.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Będzie jeszcze jakaś wycinka stopów. Tak mi się wydaje.byq69 pisze:kogo korci zeby teraz longa na edku przyladowac?
tak czule po same kule
The only way is up