znudziło ci się i pozamykałeś już elki?byq69 pisze:rzeznik dolozone elki mysle ze w koncu wybije ilez mozna sie brandzlowac tak ochydnie to nie w jego stylu
DayTrading: Piątek 17.02.2017
- F-You Money
- Pasjonat
Re: DayTrading: Piątek 17.02.2017
Rysiek - MikiFX - Farciarz - F-you Money
dziwne ze tak na sam koniec szczególnie ze dj troche spada na d1Świeżak44 pisze:Dywergencja wzrostowa się włączyła. To znaczy, że ktos podkupuje na dołkach bo nie ma korekt. Jeden z lepszych sygnałów do kupna:kolbi123 pisze:Co jest grane z daxem że tak równomiernie idzie w górę ?.
https://stooq.pl/n/?f=1162619 możliwy powód do wzrostów dla euro na przyszły tydzień
Wcale nie dziwne. To się potrafi zmieniać po kilka razy dziennie. Zwłaszcza ostatnio strasznie kręcą. Ale generalnie brak korekt świadczy o silnym popycie i zamiarze wywalania w górę.kolbi123 pisze:dziwne ze tak na sam koniec szczególnie ze dj troche spada na d1Świeżak44 pisze:Dywergencja wzrostowa się włączyła. To znaczy, że ktos podkupuje na dołkach bo nie ma korekt. Jeden z lepszych sygnałów do kupna:kolbi123 pisze:Co jest grane z daxem że tak równomiernie idzie w górę ?.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
przyznam szczerze ze straszyli mnie skurvole wielokrotnie zeby wyskakiwac z elek ale dolozylem jeszcze jedna malusiąF-You Money pisze:znudziło ci się i pozamykałeś już elki?byq69 pisze:rzeznik dolozone elki mysle ze w koncu wybije ilez mozna sie brandzlowac tak ochydnie to nie w jego stylu

w ostatnich godzinach moga postraszyc esskowiczow coby zrealizowali zyski i bedzie hop w gore pięterko
mysle ze wiecej stopow jest na 140,5 niz na 140 aktualnie
140,5 to jest minimum do realizacji jak nie to zostawiam na weekend i ruletka

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2017, 21:20 przez byq69, łącznie zmieniany 1 raz.
High Leverage Overtrading 

- magura2004
- Pasjonat
Nigdy się tego nie dowiem, ale bardzo ciekawi mnie na ile te prognozy są dziełem człowieka a na ile - maszyn. Gdzieś czytałam, że właśnie GS przoduje w zastępowaniu ludzi technologiami, zresztą M. Chavez, jeden z wice w GS, jest biochemikiem z wykształcenia, który idzie fascynującą (dla mnie )ścieżką informatyczną i w tą stronę pcha firmę.Rafal152 pisze:To fragment ciekawego art. odnośnie SP500
Amerykańskie akcje obrały niesamowity przebieg w ciągu ostatnich dwóch miesięcy i nawet przy tych rekordowych poziomach. Nadal istnieje miejsce na zysk — przynajmniej do marca, kiedy nadejdzie czas, aby uciekać, gdzie pieprz rośnie.
To kluczowy komunikat od głównego stratega ds. kapitału Goldman Sachs, David'a Kostin'a, który twierdzi, że optymizm co do oczekiwanych reform podatkowych pod administracją Trump'a może pchnąć indeks S&P 500 SPX do 2400 do końca pierwszego kwartału. To implikuje 6% potencjał wzrostu z obecnego poziomu oraz 12% skok tuż przed tym, jak Donald Trump wygrał wybory prezydenckie w listopadzie.
"Rynek podchodzi zbyt optymistycznie do reform podatkowych Trump'a", mówi bankier David Kostin
"Jak zarobić pieniądze z inwestowania na rynku, który jest powszechnie wysoko ceniony? Ścieżka rynku sugeruje, że należy zarabiać pieniądze w ciągu pierwszych 90 dni tego roku”. Powiedział Kostin na konferencji w Londynie w poniedziałek. "Głównym czynnikiem jest pomysł, że nastąpią reformy podatku od osób prawnych.”
Dlaczego mnie to gnębi? Ano dlatego, że mam dylemat czy uczyć tych wszystkich flag, zwisów, nagrobków, młotów, orgrów i innych pozycji jak z Tysiąca i Jednej nocy lub Kamasutry, skoro człowiek z dobrą technologią zawsze przegra

"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)
nie do marca, a do maja.
sell in may and say good bye
póki co rosniemy na 2500
sell in may and say good bye
póki co rosniemy na 2500

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Odnośnie ropy to tak sie zastanawiam czy wychodzenie z konsoli juz sie nie zaczęło. Grubasy podbierani w l w różnych miejscach także moze niebawem nastąpić przyspieszenieRafal152 pisze:To fragment ciekawego art. odnośnie SP500
Amerykańskie akcje obrały niesamowity przebieg w ciągu ostatnich dwóch miesięcy i nawet przy tych rekordowych poziomach. Nadal istnieje miejsce na zysk — przynajmniej do marca, kiedy nadejdzie czas, aby uciekać, gdzie pieprz rośnie.
To kluczowy komunikat od głównego stratega ds. kapitału Goldman Sachs, David'a Kostin'a, który twierdzi, że optymizm co do oczekiwanych reform podatkowych pod administracją Trump'a może pchnąć indeks S&P 500 SPX do 2400 do końca pierwszego kwartału. To implikuje 6% potencjał wzrostu z obecnego poziomu oraz 12% skok tuż przed tym, jak Donald Trump wygrał wybory prezydenckie w listopadzie.
"Rynek podchodzi zbyt optymistycznie do reform podatkowych Trump'a", mówi bankier David Kostin
"Jak zarobić pieniądze z inwestowania na rynku, który jest powszechnie wysoko ceniony? Ścieżka rynku sugeruje, że należy zarabiać pieniądze w ciągu pierwszych 90 dni tego roku”. Powiedział Kostin na konferencji w Londynie w poniedziałek. "Głównym czynnikiem jest pomysł, że nastąpią reformy podatku od osób prawnych.”
...........................................................................................................................
Czas zabrać głos w sprawie ropy .
Miesięczny wykres który już tak dawno wstawiałem dalej obowiązuje . Od 2 miesięcy siedzimy w konsoli 54.10/52.10 .
Granie po środku tej konsoli to chyba największa głupota jaka można robić . To 50 % góra i dół . To hazard a nie trejding.
Na danych grubasy ubierały się pod mocne wzrosty bo w taki sposób bardzo dobrze można schować duże zakupy a to widać po świecach i volumenie .
To wcale nie znaczy że nie zobaczymy jeszcze jednego zejścia w dół . Poczekać na opuszczenie konsoli i dołączyć się do ruchu .
.........................................................................................................................
Złoto mocne wzrosty . Ja czekam na zejście do 1205
Dolar spadki