next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
-rookie-
Maniak
Maniak

Re: next

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

Patryś, ale wtedy tego nie wiedziałem... Jeśli możesz to podeślij. Zobacze jak u Ciebie to wygląda. Sam nie stworzyłem jeszcze planu bo nie mam po prostu z czego. Tylko trenuje na demo póki co. Inaczej. Jeszcze nie wiem co mam dokładnie robić.

ps. Pozamykałem te dokładki bo mi się to nie podoba. Została tylko kontrolna. Do wybicia SL. W ramach treningu.

I jak na złość chwile potem wybili w góre.
124 - 09.02.2017 - EURUSDM5.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pol75 »

Siedzi się aż fizycznie nie zanegują formacji. Inna sprawa że miałeś wejscie tam gdzie ja zysk realizowałem. Nie miałeś branej pozycji na wyjściu z formacji. Jak wyjście ucieknie to czeka się na retest. Jezeli Ci uciekną bez retestu , to mówi się trudno. Nie łapiesz się za wszelką cenę wszystkiego.

hal
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: hal »

zamknęli lukę na 1.06731 - ciekawe czy zrealizują Wasz scenariusz ?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

hal pisze:zamknęli lukę na 1.06731 - ciekawe czy zrealizują Wasz scenariusz ?
Tam nie ma luki. Moze miał admiral. Załącz zrzuta z tą luką.

Drugi test fibo 88 , dywergencja , formacja świecowa ( młot ) i główna formacja czyli klin. Dużo potwierdzeń, ale niczego nie można być pewnym na tym rynku. Jeżeli to zanegują, to będzie pokaz, jak dobrze trzeba dobierać pozycje, żeby się nie przejechać.

hal
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: hal »

na serwerach Live-2 i Live-3 w AM dziś o 9.53 (czas serwera) wystąpiła luka cenowa - bardzo mała ale jankesi lubią mieć porządek. Spread się trochę rozjechał i zamknąłem na 1.06751
Obrazek
Obrazek

-rookie-
Maniak
Maniak

Podsumowanie wyczynów z dziś. Pozycja u samej góry, pod poziomem 1.0702 była kontrola i trzymałem ją cały czas aż do wybicia teraz SL. Próbowałem dołożyć najpierw 4 pozycje o 14 ( czasu serwera ) ale zamknąłem ręcznie kiedy widziałem spadkową świczke na M1/M5 ( widziałem tam opór na knotach tych świeczek ). Potem po wybiciu oporu na M1 otworzyłem 2 dodatkowe pozycje i czekałem na wybicie kolejnych wierzchołków. Niestety wszystko się zawaliło. Wybiło mi wszystkie pozycje na SL w jednej chwili.
128 - 09.02.2017 - EURUSDM15.png
130 - 09.02.2017 - EURUSDM15.png
Chyba za wcześnie jeszcze dla mnie na klikanie... ale przetarcie zrobione po przerwie, przynajmniej wiadomo na czym stoje.
Ostatnio zmieniony 09 lut 2017, 16:42 przez -rookie-, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Żeby było ciekawie, to oni dalej siedzą w formacji. Zamkniecie świec było w formacji. Zaliczyli klaster fibo wewnętrzne 78 i zewnętrzne 127 , zrobili nową dywergencje i układ harmoniczny. Z dzisiejszego spadku to leonardo pattern ( wpisać w google i wyszukać opisy i zrzuty ). Ja dalej za wzrostami jestem.

-rookie-
Maniak
Maniak

pol75 pisze:Żeby było ciekawie, to oni dalej siedzą w formacji. Zamkniecie świec było w formacji. Zaliczyli klaster fibo wewnętrzne 78 i zewnętrzne 127 , zrobili nową dywergencje i układ harmoniczny. Z dzisiejszego spadku to leonardo pattern ( wpisać w google i wyszukać opisy i zrzuty ). Ja dalej za wzrostami jestem.
A alternatywny scenariusz? Bo po tym co robią nie widać żeby coś takiego miało się zrealizować. Są teraz na dołku gdzie odbili, będą go testowali, ale jak patrzeć na H4/H1 to sobie jakby dalej chcieli lecieć w dół. Może czegoś nie widze... albo zamotany znowu jestem. Ten poziom 1.0660.
131 - 09.02.2017 - Chart_EUR_USD_5 Mins_snapshot.png

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

-rookie- pisze:
pol75 pisze:Żeby było ciekawie, to oni dalej siedzą w formacji. Zamkniecie świec było w formacji. Zaliczyli klaster fibo wewnętrzne 78 i zewnętrzne 127 , zrobili nową dywergencje i układ harmoniczny. Z dzisiejszego spadku to leonardo pattern ( wpisać w google i wyszukać opisy i zrzuty ). Ja dalej za wzrostami jestem.
A alternatywny scenariusz? Bo po tym co robią nie widać żeby coś takiego miało się zrealizować. Są teraz na dołku gdzie odbili, będą go testowali, ale jak patrzeć na H4/H1 to sobie jakby dalej chcieli lecieć w dół. Może czegoś nie widze... albo zamotany znowu jestem. Ten poziom 1.0660.
131 - 09.02.2017 - Chart_EUR_USD_5 Mins_snapshot.png

Może i chcą iść w dół, albo jak to mówią w Rosji - chcesz złapać lisa , to musisz go kurą zanęcić.

-rookie-
Maniak
Maniak

heh, Rasija... Będzie przynajmniej z czego potem analizować. Nie wiem, ale nie mogę siedzieć aż tyle przed kompem. O tej godzinie to już kompletnie nie myśle. Też mnie powykręcało na tym demo i może nie nadaje się już dziś do oglądania wykresów, bo mam przestawiony celownik :D

Zablokowany