next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
jackub

Re: next

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Kazik pisze:
Uruchom własne myślenie.
Kazik cały czas pracuję nad tym i u mnie to już ponad grubo 16000 godzin... przestałem liczyc

... napisałem post i wykasowałem, doszedłem do wniosku jestem upierdliwy, a i tak nie dostanę odpowiedzi na jaką liczyłem, ciągle mnie nie rozumiesz, może nie mieszczę się w twoich standardach
... zatem miłego weekendu

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pol75 »

Kazik pisze: Z innej beczki chce zapytać jak stosujesz RSI 10, pomijam dywergencje
fali 3 i 5 bo o tym wiem. Może coś nowego się nauczę.

Dywergencja ma dodatkowo potwierdzać coś co jest na wykresie, czyli opór /wsparcie , poziom fibo , formacja świecowa. To zwykłe dodatkowe potwierdzenie. Im więcej potwierdzeń tym lepiej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Kazik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kazik »

Wielkie dzięki, takie rzeczy wiem od dawna. Liczyłem na więcej.

Kazik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kazik »

jackub pisze:
Kazik pisze:
Uruchom własne myślenie.
Kazik cały czas pracuję nad tym i u mnie to już ponad grubo 16000 godzin... przestałem liczyc

... napisałem post i wykasowałem, doszedłem do wniosku jestem upierdliwy, a i tak nie dostanę odpowiedzi na jaką liczyłem, ciągle mnie nie rozumiesz, może nie mieszczę się w twoich standardach
... zatem miłego weekendu

Rozumię doskonale.
chodzi o to ..."
Pytanie odnosi się nie do kwestionowania statystyk tylko do ich interpretacji... stąd pytanie które zadałem o leszcza.
Czy leszcz może przestać być leszczem. Czy człowiek może się zmienić....
bo jeśli 80% to leszcze to 20% to nie leszcze.... jaka jest szansa na zmianę leszcza w nie leszcza. Z tej grupy 80% mają jakąś szansę na oleszczenie się?

Pisałem już o tym.
Uważam, że nie ma metody "odleszczenia" ,
Jak ktoś nie ma słuchu muzycznego to nigdy nie będzie
muzykiem.
Zwłaszcza wybitnym muzykiem.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Tak zapewne masz rację...

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

Kazik pisze:Pisałem już o tym.
muzykiem.
Więc porównujesz mnie z kompletnymi beztalenciami... W sumie po tym co tutaj prezentuje można odnieść takie wrażenie.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

-rookie- pisze:
Kazik pisze:Pisałem już o tym.
muzykiem.
Więc porównujesz mnie z kompletnymi beztalenciami... W sumie po tym co tutaj prezentuje można odnieść takie wrażenie.
@rookie - chodzi o to, że puszczasz się na głęboką wodę a nie wiadomo czy potrafisz pływać lub co gorsza, nie wiadomo czy potrafisz uruchomić zawleczkę w kapoku ratunkowym jak przyjdzie co do czego. Zacznij od podstaw. W każdym zawodzie, branży czy działalności zaczyna się od tego samego, od podstaw! A dopiero później wyjdzie czy będziesz przeciętnym, sprawnym, zaawansowanym czy wybitnym handlowcem czy też skończysz jak wspomniane wyżej 80% dawców kapitału.

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

pol75 pisze:Układy harmoniczne tworzą się na korektach wiec musisz wiedzieć jak wyglądają korekty.
Masz jakiś konkretny materiał do nauki o korektach? Jest sporo w sieci o tym ale prawie wszystko to samo i interpretacja na przykładach jest wg mnie... dowolna. Nie wiem czy będę uczył się tego co trzeba.
Ostatnio zmieniony 03 lut 2017, 13:30 przez -rookie-, łącznie zmieniany 1 raz.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

http://www.sii.org.pl/static/img/_165224915.pdf

sam muszę się z tego dokształcić bo ten aspekt omijałem zawsze szerokim łukiem - to moje braki podstaw.

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pol75 »

-rookie- pisze:
pol75 pisze:Układy harmoniczne tworzą się na korektach wiec musisz wiedzieć jak wyglądają korekty.
Masz jakiś konkretny materiał do nauki o korektach? Jest sporo w sieci o tym ale prawie wszystko to samo i interpretacja na przykładach jest wg mnie... dowolna. Nie wiem czy będę uczył się tego co trzeba.

Nic nie mam. Ja uczyłem się tego kilka lat temu i głównie przenosiłem każdą teorie jaką znalazłem na wykres szukając korekt. Metoda prób i błędów + wiele wiele godzin i przerzuconych wykresów i wyciągania własnych wniosków. Żmudna nauka, ale trzeba przez to przejść. Nie ma czegoś takiego jak jedna książka czy kilka stron w necie, po których przeczytaniu przyjdzie oświecenie. W materiałach zasada jest ładnie pokazana, a na wykresie już tak nie ma prosto, dlatego trzeba trenować oko na tym co było na realnym rynku. Nie ma innej rady.

Zablokowany