Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

No jak grasz 0.1 lota na EUR/USD przy kapitale 50 000 PLN to nie grasz dźwignią 1:1 tylko mniejszą. Oznacza to, że mając np. longa na EUR/USD nie wyzerujesz wtedy rachunku na tej pozycji, chyba, że tak jak pisał raposo zadziała stopout wcześniej.

keram100
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: keram100 »

Witam.

Mam problem z wykresami na XM (demo). Broker niby nie ma świeczek niedzielnych, ale jak liczę na piechotę (wertykalną linią) dni do przodu to wychodzi mi tak jakby te świeczki niedzielne tam miały być. Przykładowo, mamy świeczkę 30.01 (poniedziałek) i teoretycznie do 13.02 (poniedziałek) powinno być 10 miejsc na kolejne dziesięć świec (bez weekendów), a tu na wykresie jest aż 14 miejsc... Czy ktoś zauważył coś takiego?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Ok, ale świeczki weekendowe to i tak max. 1 świeczka. Ty mówisz tu o dwóch tygodniach więc świec maksymalnie mogłoby być 12. Nie mam aktualnie XM-a pod ręką ale sprawdź po kolei świece i tyle ;). Chyba, że czegoś nie rozumiem...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

keram100
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: keram100 »

Właśnie liczyłem jeszcze raz i wychodzi na to ze na wykresie z przodu sa miejsca dla świecy sobotniej i niedzielnej których później nie ma...

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

taki sobie Polski broker ma gwarancje bankowe ustawowe , a czy istnieje możliwość by taki broker ( lub inna firma finansowa ) dobrowolnie sobie podniosła te gwarancje ???
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

PipsKong pisze:taki sobie Polski broker ma gwarancje bankowe ustawowe , a czy istnieje możliwość by taki broker ( lub inna firma finansowa ) dobrowolnie sobie podniosła te gwarancje ???
W Polsce nie wiem ale są (byli?) brokerzy np. w UK, którzy ubezpieczali dodatkowo depozyty klientów u zewnętrznych firm. Dodatkowy koszt więc prawie nikt się na to nie decydował, a żaden broker nie planuje upaść :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

raposo pisze:
PipsKong pisze:taki sobie Polski broker ma gwarancje bankowe ustawowe , a czy istnieje możliwość by taki broker ( lub inna firma finansowa ) dobrowolnie sobie podniosła te gwarancje ???
W Polsce nie wiem ale są (byli?) brokerzy np. w UK, którzy ubezpieczali dodatkowo depozyty klientów u zewnętrznych firm. Dodatkowy koszt więc prawie nikt się na to nie decydował, a żaden broker nie planuje upaść :).
dzisiaj nie planuje a jutro, poza tym nigdy się o tym upadku nie dowiesz Przed tylko PO ;] ..... i gdzie będę później szukał oszczędności życia ?:)
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

PipsKong pisze:
raposo pisze:
dzisiaj nie planuje a jutro, poza tym nigdy się o tym upadku nie dowiesz Przed tylko PO ;] ..... i gdzie będę później szukał oszczędności życia ?:)
I co upadającego brokera będzie interesować?

Takie ubezpieczenie to jedynie forma korzyści, aby zachęcić tradera do wpłaty środków, a skoro jest regulowany i objęty gwarancjami to po co przepłacać...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

raposo pisze:
Takie ubezpieczenie to jedynie forma korzyści, aby zachęcić tradera do wpłaty środków, a skoro jest regulowany i objęty gwarancjami to po co przepłacać...
no spoko, tyle że niektórzy mają depo w mln
i nagle broker upada i zostaje ten ktoś z gwarancją 100 000 mniej więcej

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

PipsKong pisze:
raposo pisze:
no spoko, tyle że niektórzy mają depo w mln
i nagle broker upada i zostaje ten ktoś z gwarancją 100 000 mniej więcej
Też masz ten problem, że tak Cię to gryzie? :) Zmierzam bardziej do tego, że traderzy z takim kapitałem szukają innych rozwiązań lub zbytnio się tym nie przejmują i wybierają tylko duże firmy o ugruntowanej pozycji. Przynajmniej moje doświadczenia na to wskazują.

W Dukascopy Bank jest np. możliwość trzymania środków w wybranym banku kustoszowym np. Bank of America i nic nie jest trzymane na koncie brokera, nawet w formie segregowanego konta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ