Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
Ostatnio hedge nie skończył się zbyt dobrze na eurcad (z tego co pamiętam).
Skalp i hedge (w sensie odwrotne pozycje) był legalny, po prostu niektórzy brokerzy wprowadzili własne widzimisię.
Obecnie ECNy kochają skalperów ze względu na prowizję.
Skalp i hedge (w sensie odwrotne pozycje) był legalny, po prostu niektórzy brokerzy wprowadzili własne widzimisię.
Obecnie ECNy kochają skalperów ze względu na prowizję.
Zaraz zobaczymy jakie będzie otwarcie na gbp/jpy. Mam nadzieję że z luka na twoją korzyść
- juszjuszmilion
- Gaduła
A w wypadku jak będzie na niekorzyść to jak grasz, trzymasz aż wróci i wychodzisz na zero lub na zysk, czy trzymasz do bólu czyli albo wraca albo Margin Call ? Przy tak dużej skuteczności jaką masz to wg mnie powinieneś jednak zakładać jakiś SL i nie dopuszczać do takich sytuacji. No gdyby zdarzało się to często to owszem, ale taki zawis w niekorzystną strone masz nie często, więc może jednak warto wychodzić z założonym SLem.
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Grzesiek 144.401 w tej chwili duże prawdopodobieństwo dojścia do 145,7 na jutro .
Objective perspective, just businiess...
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
może luki nie będzie, ale otwarcie powinno być na moją korzyśćMarcifx pisze:Zaraz zobaczymy jakie będzie otwarcie na gbp/jpy. Mam nadzieję że z luka na twoją korzyść

GBPJPY 144,371
na teraz:
EURUSD 1,07273
USDJPY 114,661
GBPUSD 1,25922 - to mnie trochę martwi
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
wiem, widzę też ten poziom na 145,65 z Daily, ale chwila oddechu po nie udanym ataku na 144,75-80 powinna dać zejście ceny w dół i będzie czekanie na fajerwerki z poniedziałku na wtorek podczas danych_/_/Dariusz_/_/ pisze:Grzesiek 144.401 w tej chwili duże prawdopodobieństwo dojścia do 145,7 na jutro .

gdyby poszli górą to hedge wisi, a zejście w dół i wybicie 144,02 powinno dać pełny zakres ruchu aż do 143,30-40... tak mi mówią kreski, a rynek pokaże kto ma rację

- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
mam już ogarnięte pod kątem technicznym wszelkie bóle związane ze zwiechami MT4, kopiarka i pozostałe rachunki wrzucone na VPS, ale będę pewny na 100% jak to będzie działać dopiero w tym tygodniu, więc jestem dobrej myśli, że dodatkowego elementu zaskoczenia już nie powinno być w klikaniujuszjuszmilion pisze:A w wypadku jak będzie na niekorzyść to jak grasz, trzymasz aż wróci i wychodzisz na zero lub na zysk, czy trzymasz do bólu czyli albo wraca albo Margin Call ? Przy tak dużej skuteczności jaką masz to wg mnie powinieneś jednak zakładać jakiś SL i nie dopuszczać do takich sytuacji. No gdyby zdarzało się to często to owszem, ale taki zawis w niekorzystną strone masz nie często, więc może jednak warto wychodzić z założonym SLem.

jedno co jest pewne to mając kiepską pozycję(uciekł mi rynek) należy zawsze grać, a nie siedzieć, patrzeć się i liczyć, że może kiedyś cena wróci... pewnie kiedyś wróci, ale w międzyczasie, można jechać w drugą stronę jeśli nie chcą się bawić po mojemu

- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
obiecane tłumaczenie dlaczego i skąd mi się wzięła druga S w takim miejscuniemiaszek pisze:nawet nie pytaj, bo taki błąd jak dziś to się mało komu zdarza, ale jak widać mi się zdarzyłoNieśmiertelny Trader pisze:Hej, co Ty właśnie zrobiłeś?To tak totalnie bez SL? Szkoda, cały zysk na krawędzi.
![]()
![]()
jutro wrzucę screena, dlaczego tam był oczek na S

pomierzyłem z M15(wybicie 140 dawało mocne S) i na tym się wkopałem, bo prawidłowo nadal trzymała miarka z H1(wzrostowo), a dodatkowo idealnie się odbili od pivota(środka zasięgu impulsu)
zrobiłem to w pośpiechu, bo siadłem do kompa przed danymi i bardzo szybko zrobiłem sobie większy ból głowy na rachunku... czasem tak bywa, że na szybko to sobie można

to już historia, więc trzeba się brać do roboty i zrobić porządeczek, bo napewno się nie poddam i nie będzie tak jak na EURCAD, że zostawione było wszystko na pastwę losu...

zmyła na własne życzenie

to było prawidłowe

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
piątkowy bałagan posprzątany +6,1 

jeszcze z czwartku wisi do zamknięcia, ale do końca dzisiejszej sesji, bo dane w nocy i już wtedy może być nie po mojemu

jeszcze z czwartku wisi do zamknięcia, ale do końca dzisiejszej sesji, bo dane w nocy i już wtedy może być nie po mojemu

- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
na przebudzenie, ale za szybko +1,8
jednak skubanie po trochu lepiej mi wychodzi
jednak skubanie po trochu lepiej mi wychodzi