ok, NPnavik pisze:Tomasz ja od miesiecy już na niego nawet nie zaglądam
DayTrading: Środa 25.01.2017
-
- Fanatyk
Re: DayTrading: Środa 25.01.2017
Teraz juz rozumiem jak to działa.. Identyczny numer jak przed i po referendum we Włoszech, albo przed kluczonymi rajdami.. DAX udaje słabość przez kilka dni przed rajdem, a potem nagle się to zmienia. Przez ostatnie dni przyzwyczajali leszczy do spadków, otwierali się lukami w dół, chyba ze 2 razy, wykres nie miał siły iść albo konsolidował w miejscu przez cały dzień czekając na Sp500.. A co dzisiaj mamy??? Wywalenie z luka w górę. Dałem się nabrać przyznaję. Do głowy mi nie przyszło, ze nagle się im zmieni przez jedną noc. Nawet S-ke wczoraj wziołem na pewniaka, bo przecieź SP500 wrócił do dołu na H4. To była psychologiczna pułapka.. Nie spodziewałem się że zrobia to praktycznie bez żadnej większej korekty, no bo jaki zakres miała ta konsola?? Myslałem, ze się odbija od góry kolejny raz..
PS. Trochę odrobiłem, ale zjazd przez ostatnie dw dni: 51,5k
38,6k.. Po prostu MASAKRA.. Luka w górę dziś rano kosztowła mnie -6,6k. Dodatkowo wskaźniki przy braniu S w takim trendzie mylą bardzo mocno, ale brane zgodnie z trendem działają całkiem OK. Nawet nie wiedziałem tego.. 
PS. Czyli można powiedzieć, ze wyszli górą z tych wszystkich trójkątów. bez najmniejszej korekty, bez fałszywego wybicia w dół.. Tak po prostu..

PS. Trochę odrobiłem, ale zjazd przez ostatnie dw dni: 51,5k

PS. Czyli można powiedzieć, ze wyszli górą z tych wszystkich trójkątów. bez najmniejszej korekty, bez fałszywego wybicia w dół.. Tak po prostu..

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
browar za wytrwałość i zaciecieŚwieżak44 pisze:Teraz juz rozumiem jak to działa.. Identyczny numer jak przed i po referendum we Włoszech, albo przed kluczonymi rajdami.. DAX udaje słabość przez kilka dni przed rajdem, a potem nagle się to zmienia. Przez ostatnie dni przyzwyczajali leszczy do spadków, otwierali się lukami w dół, chyba ze 2 razy, wykres nie miał siły iść albo konsolidował w miejscu przez cały dzień czekając na Sp500.. A co dzisiaj mamy??? Wywalenie z luka w górę. Dałem się nabrać przyznaję. Do głowy mi nie przyszło, ze nagle się im zmieni przez jedną noc. Nawet S-ke wczoraj wziołem na pewniaka, bo przecieź SP500 wrócił do dołu na H4. To była psychologiczna pułapka.. Nie spodziewałem się że zrobia to praktycznie bez żadnej większej korekty, no bo jaki zakres miała ta konsola?? Myslałem, ze się odbija od góry kolejny raz..![]()
PS. Trochę odrobiłem, ale zjazd przez ostatnie dw dni: 51,5k38,6k.. Po prostu MASAKRA.. Luka w górę dziś rano kosztowła mnie -6,6k. Dodatkowo wskaźniki przy braniu S w takim trendzie mylą bardzo mocno, ale brane zgodnie z trendem działają całkiem OK. Nawet nie wiedziałem tego..

Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
no brawo, teraz juz wiesz, że trend is your friendŚwieżak44 pisze:Dodatkowo wskaźniki przy braniu S w takim trendzie mylą bardzo mocno, ale brane zgodnie z trendem działają całkiem OK. Nawet nie wiedziałem tego..![]()

"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
Edziu zaczyna wspinaczkę w swoim stylu, początkowo powolutku, dając zająć miejsca szorcącym, a potem powinien przyśpieszyć 

The only way is up
- F-You Money
- Pasjonat
Świeżak44 pisze:Teraz juz rozumiem jak to działa..
.. Tak po prostu..

Rysiek - MikiFX - Farciarz - F-you Money
ropa ... kliknęło mi sie L po 53.07 i 53.31
Ostatnio zmieniony 25 sty 2017, 16:46 przez navik, łącznie zmieniany 1 raz.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
A teraz powtórka na ropieF-You Money pisze:Świeżak44 pisze:Teraz juz rozumiem jak to działa..
.. Tak po prostu..
orgr na m5?TsunamiPL pisze:Edziu zaczyna wspinaczkę w swoim stylu, początkowo powolutku, dając zająć miejsca szorcącym, a potem powinien przyśpieszyć
dawaj edek mi tu pipsy w tej chwili

Potencjalny jak najbardziej.navik pisze:orgr na m5?TsunamiPL pisze:Edziu zaczyna wspinaczkę w swoim stylu, początkowo powolutku, dając zająć miejsca szorcącym, a potem powinien przyśpieszyć
dawaj edek mi tu pipsy w tej chwili
Ale jak to z 5 min bywa, można sobie gdybać.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2017, 17:10 przez TsunamiPL, łącznie zmieniany 1 raz.
The only way is up