DayTrading: Środa 25.01.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 26 sty 2017, 00:00

Wzrost
5
45%
Bez zmian
2
18%
Spadek
4
36%

Liczba głosów: 11

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 25.01.2017

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

navik pisze:Tomasz ja od miesiecy już na niego nawet nie zaglądam
ok, NP

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Teraz juz rozumiem jak to działa.. Identyczny numer jak przed i po referendum we Włoszech, albo przed kluczonymi rajdami.. DAX udaje słabość przez kilka dni przed rajdem, a potem nagle się to zmienia. Przez ostatnie dni przyzwyczajali leszczy do spadków, otwierali się lukami w dół, chyba ze 2 razy, wykres nie miał siły iść albo konsolidował w miejscu przez cały dzień czekając na Sp500.. A co dzisiaj mamy??? Wywalenie z luka w górę. Dałem się nabrać przyznaję. Do głowy mi nie przyszło, ze nagle się im zmieni przez jedną noc. Nawet S-ke wczoraj wziołem na pewniaka, bo przecieź SP500 wrócił do dołu na H4. To była psychologiczna pułapka.. Nie spodziewałem się że zrobia to praktycznie bez żadnej większej korekty, no bo jaki zakres miała ta konsola?? Myslałem, ze się odbija od góry kolejny raz.. :shock:
PS. Trochę odrobiłem, ale zjazd przez ostatnie dw dni: 51,5k -> 38,6k.. Po prostu MASAKRA.. Luka w górę dziś rano kosztowła mnie -6,6k. Dodatkowo wskaźniki przy braniu S w takim trendzie mylą bardzo mocno, ale brane zgodnie z trendem działają całkiem OK. Nawet nie wiedziałem tego.. :)

PS. Czyli można powiedzieć, ze wyszli górą z tych wszystkich trójkątów. bez najmniejszej korekty, bez fałszywego wybicia w dół.. Tak po prostu.. :?
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

Świeżak44 pisze:Teraz juz rozumiem jak to działa.. Identyczny numer jak przed i po referendum we Włoszech, albo przed kluczonymi rajdami.. DAX udaje słabość przez kilka dni przed rajdem, a potem nagle się to zmienia. Przez ostatnie dni przyzwyczajali leszczy do spadków, otwierali się lukami w dół, chyba ze 2 razy, wykres nie miał siły iść albo konsolidował w miejscu przez cały dzień czekając na Sp500.. A co dzisiaj mamy??? Wywalenie z luka w górę. Dałem się nabrać przyznaję. Do głowy mi nie przyszło, ze nagle się im zmieni przez jedną noc. Nawet S-ke wczoraj wziołem na pewniaka, bo przecieź SP500 wrócił do dołu na H4. To była psychologiczna pułapka.. Nie spodziewałem się że zrobia to praktycznie bez żadnej większej korekty, no bo jaki zakres miała ta konsola?? Myslałem, ze się odbija od góry kolejny raz.. :shock:
PS. Trochę odrobiłem, ale zjazd przez ostatnie dw dni: 51,5k -> 38,6k.. Po prostu MASAKRA.. Luka w górę dziś rano kosztowła mnie -6,6k. Dodatkowo wskaźniki przy braniu S w takim trendzie mylą bardzo mocno, ale brane zgodnie z trendem działają całkiem OK. Nawet nie wiedziałem tego.. :)

PS. Czyli można powiedzieć, ze wyszli górą z tych wszystkich trójkątów. bez najmniejszej korekty, bez fałszywego wybicia w dół.. Tak po prostu.. :?
browar za wytrwałość i zaciecie :564:
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

Świeżak44 pisze:Dodatkowo wskaźniki przy braniu S w takim trendzie mylą bardzo mocno, ale brane zgodnie z trendem działają całkiem OK. Nawet nie wiedziałem tego.. :)
no brawo, teraz juz wiesz, że trend is your friend :p
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Edziu zaczyna wspinaczkę w swoim stylu, początkowo powolutku, dając zająć miejsca szorcącym, a potem powinien przyśpieszyć :wink:
The only way is up

Awatar użytkownika
F-You Money
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: F-You Money »

Świeżak44 pisze:Teraz juz rozumiem jak to działa..
.. Tak po prostu.. :?
:P
Rysiek - MikiFX - Farciarz - F-you Money

navik
Maniak
Maniak

ropa ... kliknęło mi sie L po 53.07 i 53.31
Ostatnio zmieniony 25 sty 2017, 16:46 przez navik, łącznie zmieniany 1 raz.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Awatar użytkownika
adk77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adk77 »

F-You Money pisze:
Świeżak44 pisze:Teraz juz rozumiem jak to działa..
.. Tak po prostu.. :?
:P
A teraz powtórka na ropie

navik
Maniak
Maniak

TsunamiPL pisze:Edziu zaczyna wspinaczkę w swoim stylu, początkowo powolutku, dając zająć miejsca szorcącym, a potem powinien przyśpieszyć :wink:
orgr na m5?

dawaj edek mi tu pipsy w tej chwili :lol:

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

navik pisze:
TsunamiPL pisze:Edziu zaczyna wspinaczkę w swoim stylu, początkowo powolutku, dając zająć miejsca szorcącym, a potem powinien przyśpieszyć :wink:
orgr na m5?

dawaj edek mi tu pipsy w tej chwili :lol:
Potencjalny jak najbardziej.
Ale jak to z 5 min bywa, można sobie gdybać.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2017, 17:10 przez TsunamiPL, łącznie zmieniany 1 raz.
The only way is up

Zablokowany