DayTrading: Piątek 16.12.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 gru 2016, 00:00

Wzrost
9
53%
Bez zmian
4
24%
Spadek
4
24%

Liczba głosów: 17

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 16.12.2016

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Dziś dla mnie była trudna gra na DAX-ie.. Dałem się przerobić na tym gwałtownym wzroście 11.30-12:00. Wlażłem na S o 11:49 i nie mogłem zamknąć pozycji "zła kwota" "kwotuj ponownie".. I wyciągneli mnie.. Na 10412 miałem pivota i wziąłem dokładkę S 0,5l .. i znów mnie wyciągneli. Potem spanikowałem i oddałem wszystko na samym szczycie. Tak się goli leszcza ,jak mawa klasyk ;) Dobrze, ze to tylko demo, ale nie idzie mi ostatnio.. -2,7k w 10 min.. Odrobiłem +1,1k potem. :/ Krecili dziś bardzo, nieprzyjemna konsola.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
<°)))))><
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <°)))))>< »

koniec na dziś tak mi się to podoba AKCJA ! i dobra reakcja!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
W tradingu jak w życiu NIC NIE MUSI :!:

Stachuu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Stachuu »

Nie analizując technicznie , nie biorąc analizy fundamentalnej biorąc na logikę

Rynek od momentu plotek i podpisania porozumienia o zamrożeniu produkcji urósł o 1 000 pips a Ty teraz chcesz żeby poleciał na dół o 1 400 pips ? :shock:

Czego Ty się teraz spodziewasz co by sie musiało stać ? :roll:

I nie gniewaj się nie robię tego złośliwie może wiesz coś czego ja nie wiem a na tym poziomie o którym ty mówisz spodziewam się szarpnięcie na dół z wiadomych przyczyn i nie jest to opór ale to tylko szaarpnięcie będzie które zobaczysz na 5M[/quote]

Kupuj plotki, sprzedawaj fakty. Faktem będzie to że OPEC już ma mało do gadania odnośnie ceny ropy :)

-- Dodano: 16 gru 2016, 23:14 --

i tu masz kolejny przykład z cytatu "zachowanie kibiców i psychologia tłumu".

Rafal152

Nieprzeczytany post autor: Rafal152 »

Stachuu pisze:Nie analizując technicznie , nie biorąc analizy fundamentalnej biorąc na logikę

Rynek od momentu plotek i podpisania porozumienia o zamrożeniu produkcji urósł o 1 000 pips a Ty teraz chcesz żeby poleciał na dół o 1 400 pips ? :shock:

Czego Ty się teraz spodziewasz co by sie musiało stać ? :roll:

I nie gniewaj się nie robię tego złośliwie może wiesz coś czego ja nie wiem a na tym poziomie o którym ty mówisz spodziewam się szarpnięcie na dół z wiadomych przyczyn i nie jest to opór ale to tylko szaarpnięcie będzie które zobaczysz na 5M
Kupuj plotki, sprzedawaj fakty. Faktem będzie to że OPEC już ma mało do gadania w cenie ropy :)[/quote]

Tu nie chodzi o sam OPEC bo po tym się podpisała Rosja i pozostali oprócz USA . Rynek zaczeka na pierwszy tydzień stycznia i w tedy się okaże co się stanie . Teraz pytanie czy fundusze będą czekać czy już bedą uciekać z Sell żeby nie zostać z ręką w nocniku . Jak w styczniu w pierwszym tygodniu pokaze się DoE z spadkiem zapasów to świeczki dzienne będą miały 300 pipsów . Jedyne co jest w stanie to teraz spowolnić i wywołać spadki to potężne umocnienie dolara .

Awatar użytkownika
<°)))))><
Pasjonat
Pasjonat

rafal152 w ropie jesteś mistrzem dziękuję za elkę upewniłeś mnie w moich przekonaniach :564:

Stachuu
Pasjonat
Pasjonat

<°)))))>< pisze:rafal152 w ropie jesteś mistrzem dziękuję za elkę upewniłeś mnie w moich przekonaniach :564:
Kolejny naganiacz xD ?

andrut
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrut »

Rafal152 pisze:
Tu nie chodzi o sam OPEC bo po tym się podpisała Rosja i pozostali oprócz USA . Rynek zaczeka na pierwszy tydzień stycznia i w tedy się okaże co się stanie . Teraz pytanie czy fundusze będą czekać czy już bedą uciekać z Sell żeby nie zostać z ręką w nocniku . Jak w styczniu w pierwszym tygodniu pokaze się DoE z spadkiem zapasów to świeczki dzienne będą miały 300 pipsów . Jedyne co jest w stanie to teraz spowolnić i wywołać spadki to potężne umocnienie dolara .
Jak dla mnie to pomału zaczynamy szykować się na korektę na dolarze.

-- Dodano: 16 gru 2016, 23:33 --
Stachuu pisze:Zresztą piszcie sobie co chcecie dla mnie te forum jak praktycznie bezużyteczne. Większość z was pisze kompletne bzdury. Potem ktoś to czyta i się wami sugeruje a potem beczy że kasę utopił. Jedynymi osobami które warto poczytać to Karnak i czasem Świeżak a reszta to ja nie wiem.... powinno już wam ze sto razy konto wyczyścić na forexie a wy wciąż piszecie te bzdury. No chyba że ktoś lubi sobie popisać a uczestniczenie w rynku jest dla niego czymś obcym :)
Stachu, to ubogać nas, prostaczków, jakąś analizą. Proszę :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

Stachuu pisze:Zresztą piszcie sobie co chcecie dla mnie te forum jak praktycznie bezużyteczne. Większość z was pisze kompletne bzdury. Potem ktoś to czyta i się wami sugeruje a potem beczy że kasę utopił. Jedynymi osobami które warto poczytać to Karnak i czasem Świeżak a reszta to ja nie wiem.... powinno już wam ze sto razy konto wyczyścić na forexie a wy wciąż piszecie te bzdury. No chyba że ktoś lubi sobie popisać a uczestniczenie w rynku jest dla niego czymś obcym :)
Na pewno znajdziesz w sieci o wiele ciekawsze miejsca, trzymam kciuki byś się tam zadomowił :idea:
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Stachuu
Pasjonat
Pasjonat

Ostatnio zmieniony 16 gru 2016, 22:40 przez Stachuu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
<°)))))><
Pasjonat
Pasjonat

Stachuu pisze:
<°)))))>< pisze:rafal152 w ropie jesteś mistrzem dziękuję za elkę upewniłeś mnie w moich przekonaniach :564:
Kolejny naganiacz xD ?
rafał dobrze myśli w styczniu wyprzedaż indexów zobacz sobie historię :!:

Zablokowany