DayTrading: Piątek 16.12.2016
Re: DayTrading: Piątek 16.12.2016
Niedługo na ropce grupe SS
jeszcze troszke poszaleje i lecimy na dno

Stachuu pisze:Niedługo na ropce grupe SSjeszcze troszke poszaleje i lecimy na dno
Dlaczego ? . Jakiś poziom z którego polecimy ?
- fx-technik
- Fanatyk
Napiszę tak:
W kontekście grudniowego rajdu na DAX30, nawet zakładając, że jest piątek,
należało grać następująco:
Po akcji wzrostowej: Należało podkupywać na dołkach.
Przed akcją wzrostową: Należało kupować dołki po wyraźnej PA.
W kontekście grudniowego rajdu na DAX30, nawet zakładając, że jest piątek,
należało grać następująco:
Po akcji wzrostowej: Należało podkupywać na dołkach.
Przed akcją wzrostową: Należało kupować dołki po wyraźnej PA.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
PROMOCJA BUY
I po promocji (albo promocja w trakcie):
===========================================================
Normalnie święta idą i „magia bieżącego wykresu”.
Wesołych.
PS: się nie zdziwię jak kierunek odwróciłeś tą „promocją”: PS2: i wcale nie piszę, że coś źle – najwyraźniej to DAX się pomylił…….znowu.
No i na sam koniec: Peace
I po promocji (albo promocja w trakcie):
Technik, ja cie bardzo proszę: NIE PODDAWAJ SIĘ!!! Może kiedyś się wreszcie nauczysz!!!fx-technik pisze: …….Rynki nie są dla nikogo ani miłe, ani jakie.
I tak wleszczają leszczy, którzy tego nie rozumieją…..
Ja się poddaję!
Promocja na Buy, oni że sru w dół.
Wesołych.
PS: się nie zdziwię jak kierunek odwróciłeś tą „promocją”: PS2: i wcale nie piszę, że coś źle – najwyraźniej to DAX się pomylił…….znowu.
Rafal152 pisze:Stachuu pisze:Niedługo na ropce grupe SSjeszcze troszke poszaleje i lecimy na dno
Opór masz na 56. Pewnie lekko go przebije ( myśle 57-58) i S na 42 ?
belon pisze:PROMOCJA BUY
I po promocji (albo promocja w trakcie):Technik, ja cie bardzo proszę: NIE PODDAWAJ SIĘ!!! Może kiedyś się wreszcie nauczysz!!!fx-technik pisze: …….Rynki nie są dla nikogo ani miłe, ani jakie.
I tak wleszczają leszczy, którzy tego nie rozumieją…..
Ja się poddaję!
Promocja na Buy, oni że sru w dół.
Wesołych.
Belon dzięki za to co zrobiłeś bo ubawiłem się przy tym że aż miło .
Duże piwo masz za może kiedyś będzie okazja bo to co gość pisze to są jakieś jaja

Mentor i nauczyciel na danych historycznych

Święte słowa na giełdzie "zachowanie kibiców i psychologia tłumu". Tłum ma tracić a kibicami są ci co mieszają dla tłumu w głowach. Jak się pojmie te zagadnienie to sie zacznie zarabiać 

Nie analizując technicznie , nie biorąc analizy fundamentalnej biorąc na logikęStachuu pisze:Rafal152 pisze:Stachuu pisze:Niedługo na ropce grupe SSjeszcze troszke poszaleje i lecimy na dno
Opór masz na 56. Pewnie lekko go przebije ( myśle 57-58) i S na 42 ?
Rynek od momentu plotek i podpisania porozumienia o zamrożeniu produkcji urósł o 1 000 pips a Ty teraz chcesz żeby poleciał na dół o 1 400 pips ?

Czego Ty się teraz spodziewasz co by sie musiało stać ?

I nie gniewaj się nie robię tego złośliwie może wiesz coś czego ja nie wiem a na tym poziomie o którym ty mówisz spodziewam się szarpnięcie na dół z wiadomych przyczyn i nie jest to opór ale to tylko szaarpnięcie będzie które zobaczysz na 5M
dobrze gada .... FUNDAMENTY !!!!Rafal152 pisze:
Nie analizując technicznie , nie biorąc analizy fundamentalnej biorąc na logikę
Rynek od momentu plotek i podpisania porozumienia o zamrożeniu produkcji urósł o 1 000 pips a Ty teraz chcesz żeby poleciał na dół o 1 400 pips ?![]()
Czego Ty się teraz spodziewasz co by sie musiało stać ?
I nie gniewaj się nie robię tego złośliwie może wiesz coś czego ja nie wiem a na tym poziomie o którym ty mówisz spodziewam się szarpnięcie na dół z wiadomych przyczyn i nie jest to opór ale to tylko szaarpnięcie będzie które zobaczysz na 5M

Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
Przypomina mi się ostatnia sytuacja przy wyborach w USA. Ta noc kiedy zliczano głosy elektorskie ze stanów. Sondaże wszystkie na Clinton, Trump nie miał ponoć szans.... co już było dla mnie bardzo dziwne, bo jak się pytałem znajomych z USA kto wygra to każdy był pewien, że Trump. Bębniono, że w razie wyboru Trumpa będą mega spadki u jankesów. Przed samym rozpoczęciem zliczania głosów indeksy pną się do góry a po pierwszych wynikach ostra jazda w dół do chyba 6 rano jak pamiętam. Był to moment kiedy Trump miał przewage ale jeszcze nie było wiadomo na 100 % że wygra bo zostały 3 stany. Mówie tutaj na przykładzie relacji z amerykańskiej TV którą oglądałem. Nagle w necie są już informacje że Trump wygrał i to jest pewne, a w tv ciągle cisza, że jeszcze nic nie wiadomo bo nie ma wyników z 3 ostatnich stanów. Cały czas prowadząca wylicza ze Clinton ma szanse ale są one bardzo małe gdzie wcześniej wyliczała ile to jej brakuje głosów elektorskich sugerując że to ona wygra. Giełda była wtedy już na dnie i czekała. Kompletna dezinformacja...... i nagle info że Clinton idzie do domu i nie przyjmie dzisiaj ogłoszenia wyników. Powiem wam, oglądając TV, że przez całą relacje mimo tego, że Trump zdobywał coraz więcej głosów to prowadząc tak budował atmosferę jak by to Clinton miała wygrać. Po informacji, że Clinton zwija manatki i idzie do domu giełdy wystrzeliły do góry.... Moje przemyślenia po tym cyrku który się odbył są takie: Normalny gracz na giełdzie słysząc zapowiedzi że jak Trump wygra to będą spadki, który na pewno oglądał relacji w TV to po prostu został zrobiony w balona.... bo otworzy S na samym dnie
ponieważ z relacji telewizyjnej można był odczuć że trump wygra dopiero w momencie kapitulacji Clinton. Takich przykładów można wymieniać bez końca np. ostatni brexit. Czasami sięzastanawiam czy giełda i miedia to nie jedna firma, a jak nie to potrafią świetnie ze sobą współpracować żeby czyścić ludziom pieniądze z kont
-- Dodano: 16 gru 2016, 22:53 --
osobiście media uważam za antywskaznik
-- Dodano: 16 gru 2016, 22:54 --
np. jak bym teraz znalazł w necie parę artykułów o tym że indeksy w USA mogą być już na szczycie to bym zamkną swoją Eske ale jak na razie cisza
a jak jest krach to każdy zdziwiony bo nic nie mówili

-- Dodano: 16 gru 2016, 22:53 --
osobiście media uważam za antywskaznik
-- Dodano: 16 gru 2016, 22:54 --
np. jak bym teraz znalazł w necie parę artykułów o tym że indeksy w USA mogą być już na szczycie to bym zamkną swoją Eske ale jak na razie cisza