Stomper

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
raidman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raidman »

BUF pisze:Zwiększyć zyski ? patent prosty - załączyc proszę 3 interwały na raz. Oczywiście każdy interwał wymaga osobnej optymalizacji. Zmienić również czas - EA niech działa od godziny 18:00
Nie no po prostu genialne :). W życiu bym nie wpadł, że można włączyć naraz na kilku interwałach 8)
BUF skoro Ty taki doświadczony to pewnie czytać potrafisz. Polecam wrócenie do strony 40 wątku i przeczytanie mojego postu odnośnie godzin w jakich najlepiej EA pracuje.
Wracając do kilku interwałów to widać u Ciebie właśnie brak doświadczenia w optymalizowaniu EA. Przecież chodzi o to by ograniczyć ryzyko do minimum a nie puszczać jak najwięcej na raz.
Owszem EA radzi sobie świetnie nawet na TF 4H ale nie zarabia tyle ile na TF15 - najbezpieczniejszym TF dla Stompera
Trejder jest jak cymbał - musi grać :)

BUF
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: BUF »

Oj chłopcy :D - równoczęsnie to znaczy że EA jest właczone na 3 wykresach na raz. Co za tym idzie otwieranych jest wieksza ilość transakcji niż przy grze wyłacznie na jednym dowolnym interwale.

sztachu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sztachu »

BUF pisze:Oj chłopcy :D - równoczęsnie to znaczy że EA jest właczone na 3 wykresach na raz. Co za tym idzie otwieranych jest wieksza ilość transakcji niż przy grze wyłacznie na jednym dowolnym interwale.
Stary, nie pogrążaj się, a jak my niby gramy? Jeszcze jedna taka mądrość i wykupię system BUF, aby należeć do Twojej sekty. Guru z Ciebie jak z koziej dupy trąba. :D :D :D :D :D :D O magic number też kolega pewnie nie słyszał?
Ostatnio zmieniony 17 lis 2008, 21:46 przez sztachu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

BUF pisze:Oj chłopcy :D - równoczęsnie to znaczy że EA jest właczone na 3 wykresach na raz. Co za tym idzie otwieranych jest wieksza ilość transakcji niż przy grze wyłacznie na jednym dowolnym interwale.
BUF
proponuje skonczyc te enigmatyczne wywody i "zabawe w ciuciubabke" :).
lub podzielic sie z nami twoimi parametrami, tworczoscia jak i cala reszta sie tu dzieli tym co znalazla.
i nie mow, ze to malo, bo jakby nie patrzec prawdopodobnie gdyby nie luka...18, ktory pierwszy sie z nami podzielil i wrzucil na forum stompera to nie mialbys co optymalizowac :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

BUF
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: BUF »

No cóz jak zwykle same mądrale - 45 strona wątku i jak sądze wywodom nie będzie końca ale .... już beze mnie.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

BUF pisze:No cóz jak zwykle same mądrale - 45 strona wątku i jak sądze wywodom nie będzie końca ale .... już beze mnie.
oj nie przesadzaj, ze same mądrale, bo jestes jedyna osoba ktora pokazuje, ze cos ma a nic nie daje tylko brac by chciala.
bez ciebie... no coz. moze i lepiej.
pozdrawiam
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
hs2
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: hs2 »

BUF pisze:No cóz jak zwykle same mądrale - 45 strona wątku i jak sądze wywodom nie będzie końca ale .... już beze mnie.
mądry mówi słowo które coś zmienia, przemądrzały mówi zwykle nic nie wnoszące zdania....
Chłopaki róbcie swoje a tego typu wypowiedzi niech będą dla was motywacją że jest to warte rozwoju bo w końcu ktoś wam to utrudnia,nie bez przyczyny :)

luka...18
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luka...18 »

WItam,
Panowie moze juz wystarczy?? Wezmy sie lepiej do pracy :) Nie chodzi tylko o to by sie chwalic bo jesli tak to zapraszam do dzialu reklamy lub offtopic, akurat tutaj nalezy wypowiadac sie konkretnie i dawac wypowiedzi potwierdzenie a nie puste slowa "ja mam ale niedam", to niepomaga! Jesli chcecie wnosic cos do watku to zapraszam jesli macie cos a nie chcecie sie podzielic to prosze nie zasmiecac to nie jest zabawa tu kazdy chce cos osiagnac.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
l0ok
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: l0ok »

Sorry ze sie wtrace ale wszyscy piszecie ze stomper dziala na FxPro tak samo jak na Admiralu z tym ze trzeba dodac zero tu i tam :) ja nie wiem ... moze ja cos robie zle ale dodalem te zera i na backtestach pokazuje mi straty a na Admiralu wszystko ladnie smigalo i na back i grajac normalnie... w zwiazku z tym mam prosbe: Moglby ktos wkleic ustawienia bedzie mi latwiej ;)

No chyba ze backtesty na FxPro zle pokazuja bo jeszcze nie puszczalem programiku na noc... jest taka opcja?

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Na demo FxPro 15m TP20, sL40, MinProfit 2 otworzył mi jedną zyskowną pozycję. 0,3 lota i 22$ zysku (konto 3k $)
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

ODPOWIEDZ