DayTrading: Czwartek 01.12.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 02 gru 2016, 00:00

Wzrost
1
13%
Bez zmian
5
63%
Spadek
2
25%

Liczba głosów: 8

kamilao1987
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Czwartek 01.12.2016

Nieprzeczytany post autor: kamilao1987 »

Rafal152 pisze:
kamilao1987 pisze:kurwa mać.

eurusd w górę ujek stoi. eurusd lekko w dół ujek w górę.

eurusd w góry usdtry w górę
eurusd w górę usdpln stoi
eurusd w górę eurpln w górę, chfpln w górę

eurusd w dół eurpln w górę chfpln w górę

ja pierdole :(

Widzę że dziś ciężki dzień , jutro będzie lepiej . :564:

Sprawdz sobie korelacje między tymi parami nigdy i żadna para nie ma korelacji 1/1 więc nie zawsze będzie tak że pójdą w tą samą stronę . :D

Udanego grania jutro :D
kurwa ciężki msc. Takiej chujni nigdy nie miałem 4 lata na forexie a listopad bo największe porażka ever. 100 % złych wejść. CO zarobiłem straciłem jeszcze raz tyle. Masakra.

Rafal152

Nieprzeczytany post autor: Rafal152 »

andrut pisze:
Rafal152 pisze:WTI ?

To dopiero może nabrać rozpędu w następnym tygodniu :wink: :D

50.63 wydaje się dobrym miejscem na L :roll:
Pozwoliłem sobie na zapożyczenie wykresu i takie historyczne opcje widzę.

Na oficjalnym szczycie z 30 listopada kraje kartelu naftowego OPEC zgodziły się, że razem zmniejszą wydobycie ropy naftowej o 1,2 mln baryłek dziennie do 32,5 mln. Ma to pozwolić na zmniejszenie nadpodaży na rynku i podniesienie cen surowca. Tania ropa uderzyła w budżet tych państw, które są uzależnione od jej sprzedaży.

Według Gulf Intelligence Group Arabia Saudyjska, lider wydobycia w OPEC, zgodziła się na największe ograniczenie – z 10,53 do 10,06 mln baryłek dziennie, czyli poziomu z końca 2014 roku, kiedy zaczęła się wojna cenowa i szybki wzrost produkcji w kartelu. W ten sposób zapłaci za wywołaną przez siebie wojnę cenową. Irak po okresie oporu zdecydował się obniżyć wydobycie z 4,56 do 4,321 mln baryłek co w praktyce będzie oznaczało cofnięcie go do poziomu z początku roku.

Warunkiem wejścia w życie porozumienia ma być udział w nim Rosji, która nie należy do OPEC. Rosjanie deklarują, że mogą zamrozić wydobycie. Kartel domaga się cięć na poziomie 200 tysięcy baryłek do 11 mln dziennie. Rozmowy na ten temat mają odbyć się w przyszłym tygodniu i dopiero wtedy rozstrzygnie się los porozumienia naftowego.

Jaka decyzja zapadnie w przyszłym tygodniu taka opcja wejdzie w życie . :564:

Fragment artykułu ze strony Biznes Alert

http://biznesalert.pl/jakobik-arabia-sa ... a-lupkowa/

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

<°)))))>< pisze:Kurwa to forum jest martwe!!!!!!!!!!bo każdy boi się wyrazić swoją ideę żeby jakiś kutas mu nie powiedział że nie chodził do pierwszej klasy :!: :!: :!: :!:
Tchórze i tyle. Jak jest dobrze to się każdy po pleckach będzie klepał, a jak tylko chwilowo jest gorzej, nie idzie to pochowają głowy w piasek i strzelą focha, albo będą się gdzieś chować w ukryciu. Za jakiś czas jak na forum się poprawi to znowu wrócą. Większość ludzi tak postępuje. To pewnie chwilowy kryzys, wyolbrzymiany przez niektórych. Faktycznie jakby stanęło coś tutaj. Moim zdaniem nie ma co się przejmować, tylko robić dalej swoje. I tyle.

Awatar użytkownika
<°)))))><
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <°)))))>< »

xhDog pisze:
Tomasz196407 pisze:
xhDog pisze:Wróżyliście kiedyś z ruchu planet?
Czy jowisz rządzi złotem? :mrgreen:

Nałożyłem pozycję planety na wykres i tada :lol:
GOLDmicroDaily.png
To wersja beta dopiero :mrgreen:

I coś normalnego,usdjen
Chart_USD_JPY_Hourly_snapshot.png
:)
ale ze co Dog :?:
ze kosmos te złoto,
czy jak
Obrazek

Przecież to jowisz :mrgreen:
Georgo Cukalos to równy gość.Poczekajcieaż na edku będą inwestować szaraki hihihi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
W tradingu jak w życiu NIC NIE MUSI :!:

andrut
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrut »

A edek ma ochotę rosnąć :idea:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Dzisiejsze trejdy.. Ostrożne podejście 0,5 lota, 2 pierwsze wejścia zgodne z założeniami.. 3-cie na buy było od początku ryzykowne i szybko zamknięte.. nie było tam dobrego setupu. Uważam je za błąd. Tym bardziej szukanie buy w takim trendzie spadkowym. Pierwsze wejście można było lepiej wykorzystać, z drugiego jestem całkiem zadowoliny.. +0,5 +1,5 -0,5 =1,5 Do tego 1k na S na ropie wieczorem= +2,5k

-- Dodano: 01 gru 2016, 23:00 --

Co do ropy to chyba zbyt piękne są te wzrosty. A co na to porozumienie powie Iran, który sprzedawał ropę po 17$. Ich żadne limity nie obowiązują. Już parę razy ropa miała wyskoczyć w kosmos i teraz ma to zrobić zimą?? Coś mi się nie zgadza ta historia..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Rafal152

Świeżak44 pisze:Dzisiejsze trejdy.. Ostrożne podejście 0,5 lota, 2 pierwsze wejścia zgodne z założeniami.. 3-cie na buy było od początku ryzykowne i szybko zamknięte.. nie było tam dobrego setupu. Uważam je za błąd. Tym bardziej szukanie buy w takim trendzie spadkowym. Pierwsze wejście można było lepiej wykorzystać, z drugiego jestem całkiem zadowoliny.. +0,5 +1,5 -0,5 =1,5 Do tego 1k na S na ropie wieczorem= +2,5k

No i brawo Ty .

Tak od siebie dodam że nigdy nie wkładaj paluchów pod prąd na ropie bo ci je połamie :wink: :D

Opec się już dogadał to teraz tylko Rosja decyduje co dalej .

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Rafal152 pisze:
Świeżak44 pisze:Dzisiejsze trejdy.. Ostrożne podejście 0,5 lota, 2 pierwsze wejścia zgodne z założeniami.. 3-cie na buy było od początku ryzykowne i szybko zamknięte.. nie było tam dobrego setupu. Uważam je za błąd. Tym bardziej szukanie buy w takim trendzie spadkowym. Pierwsze wejście można było lepiej wykorzystać, z drugiego jestem całkiem zadowoliny.. +0,5 +1,5 -0,5 =1,5 Do tego 1k na S na ropie wieczorem= +2,5k

No i brawo Ty .

Tak od siebie dodam że nigdy nie wkładaj paluchów pod prąd na ropie bo ci je połamie :wink: :D
No, ale ta granica do , której teraz dobili jest zbyt poważna, żeby ją tak przeskoczyli, więc się przyczaiłem i ciach. Wskaźniki też pokazywały , że słabną. To jest naprawdę poważna bariera, parę razy sobie zęby połamali (sierpień i wrzecień 2015). Na ropie ogólnie boję się grać, ale tym razem wyszło OK. Ale obserwuję ją , bo to wyznacznik trendów.
PS. Wejścia na DAX-ie były robione na M5. Wrzuciłem na M1, żeby było lepiej widać. Początek nowego miesiąca. Wczoraj było "ubieranie okien", dziś zaczęły się rzeczywistość. Indeksy w dół. Przypadek? Nie sądzę.. Te spadki mogą nabrać tempa.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
AdamG
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: AdamG »

kamilao1987 pisze: kurwa ciężki msc. Takiej chujni nigdy nie miałem 4 lata na forexie a listopad bo największe porażka ever. 100 % złych wejść. CO zarobiłem straciłem jeszcze raz tyle. Masakra.
Piona stary! Do października odrobiłem 5 letnie straty z FX i jeszcze zanosiło się na duży podatek. Az przyszedł listopad i ... zrealizowałem politykę tax avoidance...

Rafal152

Świeżak44 pisze:
Rafal152 pisze:

No i brawo Ty .

No, ale ta granica do , której teraz dobili jest zbyt poważna, żeby ją tak przeskoczyli, więc się przyczaiłem i ciach. Wskaźniki też pokazywały , że słabną. To jest naprawdę poważna bariera, parę razy sobie zęby połamali (sierpień i wrzecień 2015). Na ropie ogólnie boję się grać, ale tym razem wyszło OK. Ale obserwuję ją , bo to wyznacznik trendów.
PS. Wejścia na DAX-ie były robione na M5. Wrzuciłem na M1, żeby było lepiej widać. Początek nowego miesiąca. Wczoraj było "ubieranie okien", dziś zaczęły się rzeczywistość. Indeksy w dół. Przypadek? Nie sądzę.. Te spadki mogą nabrać tempa.
Teoretycznie powinni tam jeszcze raz jutro zaglądnąć i albo pójdą i zamkną się powyżej tej bariery albo polecą już w dół
Jeszcze jeden ruch w tamtą stronę powinien być :wink:

Zablokowany