DayTrading: Wtorek 29.11.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 30 lis 2016, 00:00

Wzrost
5
45%
Bez zmian
4
36%
Spadek
2
18%

Liczba głosów: 11

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 29.11.2016

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Świeżak ten poziom o ktorym wspomnial technik nalezy do pewnego sekretu na fx ktory jest pilnie strzezony przez najwiekszych tego swiata uwazam osobiscie ze technik to co mowi i pokazuje to zaslona dymna do tego co naprawde robi i na co naprawde patrzy poniewaz ten poziom nie wynika z zadnego wskaznika czy czegokolwiek tam co przeczytasz w ksiazkach o gieldzie oraz jest celowo pominiety przez media glownego nurtu :d

technik zna pewna tajemnice ale nie moze ja wam wyjawnic ani ja ani ktokolwiek inny ktorzy o tym wiedza :d

dzieki temu gielda moze istniec ze sa swiezaki obladowane wskaznikami wiedza ksiazkowa i traca bo tak wlasnie ma byc aby nieliczni zarabiali niestety w tym biznesie chodzi tylko o pieniadze! :p

jedyny ratunek dla Ciebie wez czerwona pigulke 8)

„Weź niebieską pigułkę, a historia się skończy, obudzisz się i uwierzysz we wszystko, w co zechcesz. Weź czerwoną pigułkę, a pokażę ci, dokąd prowadzi królicza nora.”
Ostatnio zmieniony 29 lis 2016, 20:13 przez DavidFx, łącznie zmieniany 1 raz.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

fx-technik pisze:
Świeżak44 pisze:Bo myślałem od wczoraj, że wyszli z tej konsoli dołem na DAX-ie..Nawet na H4 tak wyglądało. Do tego dziś SP500 wyszedł też dołem o 15:30..fałszywie. Niezła zmyła, nie zaprzeczaj. Skąd ten poziom 10540 sie wziął ?? Mam tam jakiś pivot, taki środek pivotów, neutralny.. Ale jestem zły..
To przestań myśleć, zacznij iść za rynkiem.

Gdzie zmyła?
[DAX30]H4.png
-- Dodano: 29 lis 2016, 19:55 --

Skąd ten poziom?
A stąd:
[DAX30]Daily.png
Ty nie wymagaj od rynku, żeby respektował jakiś poziom z lewej strony.
Raczej zapytaj dlaczego cena teraz reaguje na dany poziom teraz, i wtedy go poszukaj po lewo.
Na twoim wykresie nie umiem jej znaleźć, ale to była ta wieczka (nad strzałką). Mi to wyglądało na przerwanie konsoli w dół.. zamknęła się poniżej konsoli, i nie stykała nawet z jej granicą. U mnie jest to poziom 10613 (dolna kraweź konsoli). To mnie przekonało o spadkach.. A ta ostatnia świeca to jest jakis ewenement. Nie rozumiem tego, naprawdę.. :/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Świeżak44 pisze:
fx-technik pisze:
Świeżak44 pisze:Bo myślałem od wczoraj, że wyszli z tej konsoli dołem na DAX-ie..Nawet na H4 tak wyglądało. Do tego dziś SP500 wyszedł też dołem o 15:30..fałszywie. Niezła zmyła, nie zaprzeczaj. Skąd ten poziom 10540 sie wziął ?? Mam tam jakiś pivot, taki środek pivotów, neutralny.. Ale jestem zły..
To przestań myśleć, zacznij iść za rynkiem.

Gdzie zmyła?
[DAX30]H4.png

Skąd ten poziom?
A stąd:
[DAX30]Daily.png
Ty nie wymagaj od rynku, żeby respektował jakiś poziom z lewej strony.
Raczej zapytaj dlaczego cena teraz reaguje na dany poziom teraz, i wtedy go poszukaj po lewo.
Na twoim wykresie nie umiem jej znaleźć, ale to była ta wieczka (nad strzałką). Mi to wyglądało na przerwanie konsoli w dół.. zamknęła się poniżej konsoli, i nie stykała nawet z jej granicą. U mnie jest to poziom 10613 (dolna kraweź konsoli). To mnie przekonało o spadkach.. A ta ostatnia świeca to jest jakis ewenement. Nie rozumiem tego, naprawdę.. :/
Tu nie ma nic do rozumienia!
I nie ma nawet sensu się starać zrozumieć.
Tu trzeba korzystać z okazji.
I spierniczać, gdy nas bije.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

DavidFx pisze:Świeżak ten poziom o ktorym wspomnial technik nalezy do pewnego sekretu na fx ktory jest pilnie strzezony przez najwiekszych tego swiata uwazam osobiscie ze technik to co mowi i pokazuje to zaslona dymna do tego co naprawde robi i na co naprawde patrzy poniewaz ten poziom nie wynika z zadnego wskaznika czy czegokolwiek tam co przeczytasz w ksiazkach o gieldzie oraz jest celowo pominiety przez media glownego nurtu :d

technik zna pewna tajemnice ale nie moze ja wam wyjawnic ani ja ani ktokolwiek inny ktorzy o tym wiedza :d

dzieki temu gielda moze istniec ze sa swiezaki obladowane wskaznikami wiedza ksiazkowa i traca bo tak wlasnie ma byc aby nieliczni zarabiali niestety w tym biznesie chodzi tylko o pieniadze! :p

A może to juz nie ma wiele wspólnego z analizą, tylko grubasy robią jakiś niby ruch, patrzą ile jest po jednej stronie, ile po drugiej, a potem idą tam gdzie jest więcej do zgarnięcia.. :(

-- Dodano: 29 lis 2016, 20:16 --

W zasadzie jedynym sygnałem ostrzegawczym była dywergencja. Gdzieś o 15:30 zobaczyłem, że DAX powinien spaść niżej, a nie spadł.. Ale to była tylko chwila. Troche wydało mi sie to dziwne, ale dalej szukałem SSS.

Awatar użytkownika
<°)))))><
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <°)))))>< »

Świeżak44 pisze:
DavidFx pisze:Świeżak ten poziom o ktorym wspomnial technik nalezy do pewnego sekretu na fx ktory jest pilnie strzezony przez najwiekszych tego swiata uwazam osobiscie ze technik to co mowi i pokazuje to zaslona dymna do tego co naprawde robi i na co naprawde patrzy poniewaz ten poziom nie wynika z zadnego wskaznika czy czegokolwiek tam co przeczytasz w ksiazkach o gieldzie oraz jest celowo pominiety przez media glownego nurtu :d

A może to juz nie ma wiele wspólnego z analizą, tylko grubasy robią jakiś niby ruch, patrzą ile jest po jednej stronie, ile po drugiej, a potem idą tam gdzie jest więcej do zgarnięcia.. :(

-- Dodano: 29 lis 2016, 20:16 --

W zasadzie jedynym sygnałem ostrzegawczym była dywergencja. Gdzieś o 15:30 zobaczyłem, że DAX powinien spaść niżej, a nie spadł.. Ale to była tylko chwila. Troche wydało mi sie to dziwne, ale dalej szukałem SSS.
proponuje ci zamiast DAX 30 US 30
W tradingu jak w życiu NIC NIE MUSI :!:

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

fx-technik pisze: To przestań myśleć, zacznij iść za rynkiem.

Gdzie zmyła?
[DAX30]H4.png

Tak, tylko nagle zmienia się sytuacja. Zamiast spadać mają ochotę rosnąć, a ty tego nie zauważyłeś i grasz dalej po staremu. No i korzystasz z "okazji" , które okazują się pułapkami.. No i co wtedy? Zanim się zorientujesz, że coś jest nie teges to masz kupę strat, jeszcze chcesz na siłe odrobić i jeszcze bardziej się pogrążasz. Tak to cholera u mnie się zadziało. Dlaczego do 15.00 miałem +1,5k, a potem narobiłem takich strat?? Coś się chyba zmieniło?

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Świeżak44 pisze:
fx-technik pisze: To przestań myśleć, zacznij iść za rynkiem.

Gdzie zmyła?
[DAX30]H4.png

Tak, tylko nagle zmienia się sytuacja. Zamiast spadać mają ochotę rosnąć, a ty tego nie zauważyłeś i grasz dalej po staremu. No i korzystasz z "okazji" , które okazują się pułapkami.. No i co wtedy? Zanim się zorientujesz, że coś jest nie teges to masz kupę strat, jeszcze chcesz na siłe odrobić i jeszcze bardziej się pogrążasz. Tak to cholera u mnie się zadziało. Dlaczego do 15.00 miałem +1,5k, a potem narobiłem takich strat?? Coś się chyba zmieniło?
Nie masz nadal systemu, nie wierzysz w to co robisz, utkwisz w pomyśle i nie umiesz jasno patrzeć na to co się dzieje.
Grasz w grę, a nie zarabiasz.
Grasz w grę, a nie masz planu.

Tak będzie zawsze, dopóki będziesz grał w grę, a nie zarabiał X pips dziennie.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Problemy pojawiają sie właśnie jak za bardzo wierzę w to co robię.. Najgorsze jest nabrać jakiegoś przekonania, o spadkach albo o wzrostach.. Cześto przez kilka dni jest taka gra, powiedzmy na spadki i mózg sie do tego przyzwyczaja. Czesto tak się dzieje. Potem nagle robią zwrot i zanim człowiek się zorientuje i przestawi, oni są daleko razem z moimi pieniędzmi..A najgorsze to jest wtedy z nimi walczyć, obstawić podwójnie, dobierać itp. Skalpowanie jest bezpieczniejsze, ale chciałem grać normalnie, po kilka godzin trzymac pozycje itp.

Awatar użytkownika
leechang
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leechang »

Formacja 123 na parze Euro/USD z dzisiaj.

https://www.youtube.com/watch?v=ifN0HboaGN4
To tylko gra Kotku, to tylko gra...

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

Cześć
ciekawostka o EDKU.

poczytajcie. Luźna analiza.
http://trendyrynkowe.blogspot.com/2016/ ... minie.html