next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
-rookie-
Maniak
Maniak

Re: next

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

Ok, tylko żebym znowu za 10 dni nie ocknął się "co ja robię, miałem... " itd.

Tym razem zostawiam wszystko i zajmę się tylko tym. Te pozycje co są otwarte niech się kręcą, SL mają ustawione. I tyle. Pewnie kilka dni mi to zajmie.

Muszę trochę spasować, jednak odpocznę kilka dni. Ograniczę do minimum siedzenie przed wykresami przez ten czas.

Dzięki za pomoc.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Określ najpierw co to jest pin bar .... jak masz porównywać różne pin bary to musisz zdefiniować co uznajesz za pin bar, okreśł co uznajesz za setup z pin barem
Określ ramę czasową ...
znakomicie się odpoczywa przy wykresach analizując szukając setupów .... do roboty
a cha i weź pod uwagę że może się na końcu się okazać że to nie daje ci żadnej przewagi, może się tak zdarzyć, wtedy co?

-rookie-
Maniak
Maniak

Zobaczę co z tego wyjdzie. Może przy okazji nauczę się analizować wreszcie wykres i szukać setupów, zamiast klikać po nim bez celu...

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Ale rookie chce juz zarabiac. To jest jego problem. Nie ma innej roboty, wie ze starym kiedys znudzi sie trzymac go a dziunie bez kasy nie daja. A zarabianie na kreskach wymaga ciezkiej systematycznej pracy i dlugiego wdrozenia sie.
Ostatnio zmieniony 24 lis 2016, 17:53 przez irmentruda, łącznie zmieniany 1 raz.

-rookie-
Maniak
Maniak

irmentruda pisze:Ale rookie chce juz zarabiac. To jest jego problem. Nie ma innej roboty, wie ze starym kiedys znudzi sie trzymac go a dziunie bez kasy nie daja. A zarabianie na kreskach wymaga ciezkiej systematycznej pracy i dlugiego wdrozenia sie.
Chyba tobie :p W tym co piszesz jest jednak coś prawdy... Ale nie o to mi chodzi. Tutaj nie musisz słuchać kretynów i wykonywać głupich poleceń tak jak jest to na etacie. Nie lubię się podporządkowywać. A fx daje trochę niezależności. Każdy chyba tego tutaj szuka...
Ostatnio zmieniony 24 lis 2016, 18:04 przez -rookie-, łącznie zmieniany 3 razy.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

No niech ci będzie.......
Robiłem badania pin bara za okres 2010 do 2015...
pin bar kształt nie gorszy niż 1:3
wszystkie wejścia
Wykres D1
18 par
Długość pin bara = SL (od close do high lub low pin bara) target 2 x SL, kiedy cena dała jedno R SL szedł na BE.poniżej wyniki
Wynik roczny.png
Mam wyniki z filtrem (nie zagrywania w S/R) bez filtra (wszystkie piny), znakomicie podnoszącymi wynik końcowy z wykresami każdego tradu, ale to spory folder, mogę wsadzić w droboxa jak ktoś chce...
ale zagrywanie PIN bara tylko na D1 jest cholernie nudne....

-rookie-
Maniak
Maniak

jackub pisze:mogę wsadzić w droboxa jak ktoś chce
Wrzuć jak możesz, sprawdziłbym to sobie.

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

-rookie-, podnieś proszę SL na GBPCAD na 1,6615.
jackub, pomału nie włoży coś swojego. Celowo dałem mu wolną rękę by zacząć jak najprościej a później zrobić optymalizację.
W szkole zaczynamy od najłatwiejszych rzeczy by zacząć cokolwiek rozumieć. A później zaczynają wrzucać do głów różne bzdury jak budowa pantofelka albo nawet pierwiastki czy trygonometria. Czy ktoś tego używał po skończeniu szkoły? Pewnie 0.5% albo mniej. Sorry za OT :)
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Patryś
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patryś »

-rookie- pisze:
irmentruda pisze: Nie lubię się podporządkowywać. A fx daje trochę niezależności. Każdy chyba tego tutaj szuka...

Grając na fx musisz umieć się bezkrytycznie PODPORZADKOWAĆ ogromnej liczbie wytycznych (ma to dla Ciebie jakieś znaczenie czy narzuca je menadżer-kretyn czy rynek? Pewnie tak, podporządkować się rynkowi jest trudniej).
Jeśli nie wyrobisz sobie samodyscypliny, to możesz mieć problemy :wink:

-rookie-
Maniak
Maniak

meylo pisze:-rookie-, podnieś proszę SL na GBPCAD na 1,6615
Ok.
Chart_GBP_CAD_Hourly_snapshot_przeuniecie_SL.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 24 lis 2016, 18:33 przez -rookie-, łącznie zmieniany 2 razy.

Zablokowany