next
Re: next
Ok, tylko żebym znowu za 10 dni nie ocknął się "co ja robię, miałem... " itd.
Tym razem zostawiam wszystko i zajmę się tylko tym. Te pozycje co są otwarte niech się kręcą, SL mają ustawione. I tyle. Pewnie kilka dni mi to zajmie.
Muszę trochę spasować, jednak odpocznę kilka dni. Ograniczę do minimum siedzenie przed wykresami przez ten czas.
Dzięki za pomoc.
Tym razem zostawiam wszystko i zajmę się tylko tym. Te pozycje co są otwarte niech się kręcą, SL mają ustawione. I tyle. Pewnie kilka dni mi to zajmie.
Muszę trochę spasować, jednak odpocznę kilka dni. Ograniczę do minimum siedzenie przed wykresami przez ten czas.
Dzięki za pomoc.
Określ najpierw co to jest pin bar .... jak masz porównywać różne pin bary to musisz zdefiniować co uznajesz za pin bar, okreśł co uznajesz za setup z pin barem
Określ ramę czasową ...
znakomicie się odpoczywa przy wykresach analizując szukając setupów .... do roboty
a cha i weź pod uwagę że może się na końcu się okazać że to nie daje ci żadnej przewagi, może się tak zdarzyć, wtedy co?
Określ ramę czasową ...
znakomicie się odpoczywa przy wykresach analizując szukając setupów .... do roboty
a cha i weź pod uwagę że może się na końcu się okazać że to nie daje ci żadnej przewagi, może się tak zdarzyć, wtedy co?
-
- Maniak
Ale rookie chce juz zarabiac. To jest jego problem. Nie ma innej roboty, wie ze starym kiedys znudzi sie trzymac go a dziunie bez kasy nie daja. A zarabianie na kreskach wymaga ciezkiej systematycznej pracy i dlugiego wdrozenia sie.
Ostatnio zmieniony 24 lis 2016, 17:53 przez irmentruda, łącznie zmieniany 1 raz.
Chyba tobieirmentruda pisze:Ale rookie chce juz zarabiac. To jest jego problem. Nie ma innej roboty, wie ze starym kiedys znudzi sie trzymac go a dziunie bez kasy nie daja. A zarabianie na kreskach wymaga ciezkiej systematycznej pracy i dlugiego wdrozenia sie.

Ostatnio zmieniony 24 lis 2016, 18:04 przez -rookie-, łącznie zmieniany 3 razy.
No niech ci będzie.......
Robiłem badania pin bara za okres 2010 do 2015...
pin bar kształt nie gorszy niż 1:3
wszystkie wejścia
Wykres D1
18 par
Długość pin bara = SL (od close do high lub low pin bara) target 2 x SL, kiedy cena dała jedno R SL szedł na BE.poniżej wyniki
Mam wyniki z filtrem (nie zagrywania w S/R) bez filtra (wszystkie piny), znakomicie podnoszącymi wynik końcowy z wykresami każdego tradu, ale to spory folder, mogę wsadzić w droboxa jak ktoś chce...
ale zagrywanie PIN bara tylko na D1 jest cholernie nudne....
Robiłem badania pin bara za okres 2010 do 2015...
pin bar kształt nie gorszy niż 1:3
wszystkie wejścia
Wykres D1
18 par
Długość pin bara = SL (od close do high lub low pin bara) target 2 x SL, kiedy cena dała jedno R SL szedł na BE.poniżej wyniki
Mam wyniki z filtrem (nie zagrywania w S/R) bez filtra (wszystkie piny), znakomicie podnoszącymi wynik końcowy z wykresami każdego tradu, ale to spory folder, mogę wsadzić w droboxa jak ktoś chce...
ale zagrywanie PIN bara tylko na D1 jest cholernie nudne....
-rookie-, podnieś proszę SL na GBPCAD na 1,6615.
jackub, pomału nie włoży coś swojego. Celowo dałem mu wolną rękę by zacząć jak najprościej a później zrobić optymalizację.
W szkole zaczynamy od najłatwiejszych rzeczy by zacząć cokolwiek rozumieć. A później zaczynają wrzucać do głów różne bzdury jak budowa pantofelka albo nawet pierwiastki czy trygonometria. Czy ktoś tego używał po skończeniu szkoły? Pewnie 0.5% albo mniej. Sorry za OT
jackub, pomału nie włoży coś swojego. Celowo dałem mu wolną rękę by zacząć jak najprościej a później zrobić optymalizację.
W szkole zaczynamy od najłatwiejszych rzeczy by zacząć cokolwiek rozumieć. A później zaczynają wrzucać do głów różne bzdury jak budowa pantofelka albo nawet pierwiastki czy trygonometria. Czy ktoś tego używał po skończeniu szkoły? Pewnie 0.5% albo mniej. Sorry za OT

In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829
-rookie- pisze:irmentruda pisze: Nie lubię się podporządkowywać. A fx daje trochę niezależności. Każdy chyba tego tutaj szuka...
Grając na fx musisz umieć się bezkrytycznie PODPORZADKOWAĆ ogromnej liczbie wytycznych (ma to dla Ciebie jakieś znaczenie czy narzuca je menadżer-kretyn czy rynek? Pewnie tak, podporządkować się rynkowi jest trudniej).
Jeśli nie wyrobisz sobie samodyscypliny, to możesz mieć problemy