TP zapomniałe ustawić.. było na 10660, ale jedną transakcję wcześniej, a na tej zapomniałem.. Zawsze musze cos spierdzielić. SL na 10602, bo transakcja zostawiona bez opieki.. Pisałem około 11:30 że jest setup na L . Nie wiem dlaczego czas na forum jest przestawiony o godzinę do przodu. To jest mylące później. Nie da się tego zrobic prawidłowo??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
To było to pierwsze wejście, to z TP, ale czegoś się wystraszyłem. Było jedno potwierdzenie zmiany trendu w moim sytemie, ale poczekałem na drugi i ponowiłem pozycje. To pierwsze możecie zobaczyć w szarym prostokącie, jak wczesnie wyłapałem zmianę trendu, czyli system jednak działa.. Przynajmniej na tamtym komuterze
PS. OK, czas juz zmieniony.. dzięki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 17 lis 2016, 14:21 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 2 razy.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
TP zapomniałe ustawić.. było na 10660, ale jedną transakcję wcześniej, a na tej zapomniałem.. Zawsze musze cos spierdzielić. SL na 10602, bo transakcja zostawiona bez opieki.. Pisałem około 11:30 że jest setup na L . Nie wiem dlaczego czas na forum jest przestawiony o godzinę do przodu. To jest mylące później. Nie da się tego zrobic prawidłowo??
W zakładce Moje konto musisz ustawienia witryny zmienić, bo masz wyhaczony czas letni.
Nieśmiertelny Trader pisze:Na kabla należy patrzeć w ujęciu tygodniowym/miesiecznym, tak więc uwaga Skowicze.
Jak na co patrzysz zależy od twojej strategii.
Istotnymi czynnikami są spready i prowizje w stosunku typowej zmienności i oczekiwań targetowych.
Jeżeli czynniki są odpowiednie, np. dobre konto ECN, to mogę patrzeć i na M1, lub niżej nawet.
Jedyne co " należy", to rozumieć co się robi, mieć dobry system, i mieć samodyscyplinę.
-- Dodano: 17 lis 2016, 13:55 --
A, skoro uważasz, że Kabla należy rozpatrywać w ujęciu tygodniowym, to masz jedynie S - wielkie S i nic więcej.
-- Dodano: 17 lis 2016, 13:56 --
GBPUSDWeekly.png
-- Dodano: 17 lis 2016, 14:01 --
Do tego takie wielkie S, że aż się wierzyć nie chce:
GBPUSDWeekly.png
S na kablu- jak najbardziej, ale wpierw test 1.28-1.29 .
"na chuj ja gram tą parą, kiedy w końcu wydaję się że będzie koretka to on jeszcze wyżej.... a jak jest korekta to nie gram.