DayTrading: Poniedziałek 14.11.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 15 lis 2016, 00:00

Wzrost
4
33%
Bez zmian
4
33%
Spadek
4
33%

Liczba głosów: 12

Nieśmiertelny Trader

Re: DayTrading: Poniedziałek 14.11.2016

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

Dobra Lutek, ja póki co uciekam z L na listku, poczekam jak się dalej rozwinie sytuacja w czasie sesji Trumpa. Cierpliwość to podstawa ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

mrspinek pisze:Witam,
może to dla niektórych będzie głupie pytanie - niech powstrzymają się zatem od komentarza. Ale czy ktoś łaskawie mógłby jakoś uzasadnić to co się dzieje dzisiaj chociażby na EUR/USD? Od samego otwarcia spadek ... spadek ... spadek ... końca nie widać, a czemu? Nie ma nawet wydarzeń makro. Czym to jest uzasadnione? Na pewno nie słowami Trumpa, że eksmituje 3 mln ludzi ( nie chciałbym wchodzić na tematy polityczne ) w styczniu.
Może nie tymi słowami, ale innymi:
Zrodlo: cmcmarkets
"
(...)
Z plusów, niesnaski Demokratów z Republikanami wreszcie przestaną blokować niektóre rozwiązania, jako że obecnie to ci drudzy mają kontrolę nad Senatem i Kongresem oraz urzędem Prezydenta. To może być powodem wzrostu rentowności amerykańskich obligacji oraz waluty tego kraju, szczególnie że Trump zapowiadał wcześniej, że ma zamiar obciąć podatki by zachęcić amerykańskie korporacje do tego, by transferowały swoje zyski do USA.

Jest to swojego rodzaju kolejna odsłona Homeland Investment Act, którego pierwsza wersja w 2004 roku doprowadziła do silnego wzrostu kursu dolara.
(...)
Pełny artykul:
https://www.cmcmarkets.com/pl-pl/puls-r ... e-maksimum

-- Dodano: 14 lis 2016, 11:18 --
mrspinek pisze:Witam,
może to dla niektórych będzie głupie pytanie - niech powstrzymają się zatem od komentarza. Ale czy ktoś łaskawie mógłby jakoś uzasadnić to co się dzieje dzisiaj chociażby na EUR/USD? Od samego otwarcia spadek ... spadek ... spadek ... końca nie widać, a czemu? Nie ma nawet wydarzeń makro. Czym to jest uzasadnione? Na pewno nie słowami Trumpa, że eksmituje 3 mln ludzi ( nie chciałbym wchodzić na tematy polityczne ) w styczniu.
Może nie tymi słowami, ale innymi:
Zrodlo: cmcmarkets
"
(...)
Z plusów, niesnaski Demokratów z Republikanami wreszcie przestaną blokować niektóre rozwiązania, jako że obecnie to ci drudzy mają kontrolę nad Senatem i Kongresem oraz urzędem Prezydenta. To może być powodem wzrostu rentowności amerykańskich obligacji oraz waluty tego kraju, szczególnie że Trump zapowiadał wcześniej, że ma zamiar obciąć podatki by zachęcić amerykańskie korporacje do tego, by transferowały swoje zyski do USA.

Jest to swojego rodzaju kolejna odsłona Homeland Investment Act, którego pierwsza wersja w 2004 roku doprowadziła do silnego wzrostu kursu dolara.
(...)
Pełny artykul:
https://www.cmcmarkets.com/pl-pl/puls-r ... e-maksimum
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

Awatar użytkownika
mrspinek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrspinek »

Dzięki za odpowiedzi, wiem już jakich informacji mam szukać.
Powodzenia

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Ed L. Ktos za ? ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Glen69
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Glen69 »

Są takie chwile, kiedy nienawidzę fx. 3 razy na to grałem, 3 razy mnie wywaliło, aż odpaliło ale beze mnie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kolbi123 »

highend pisze:Ed L. Ktos za ? ;)
To zalezy jaki SL .

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Dax ładnie wchodzi w spadki.. :)

-- Dodano: 14 lis 2016, 11:36 --

Teraz troche poszarpią i odwrócenie trendziku.. spieszmy się łapać SSSS na górkach..

-- Dodano: 14 lis 2016, 11:37 --

O kuźwa.. bez podbitki pojechali..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
Tony S.
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tony S. »

Świeżak44 pisze:Dax ładnie wchodzi w spadki.. :)

Teraz troche poszarpią i odwrócenie trendziku.. spieszmy się łapać SSSS na górkach..

Siedziałem w S od czwartku ale dzisiejszą luką wycieli mi SL na -2,5 k.... także zacząłem poniedziałek z gestem...
Teraz pewnie się odwróci ale już go nie dotykam
...Liczy się tylko TU i TERAZ... nie mów mi jutro, że była okazja !!

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Czekam na podbicie i jak jak ono będzi ewygladało.. Luka zaburzyła mi niektóre wskaźniki, jednakże raczej będzie spadac, bo SP500 nawet 2174 nie mógł pokonac i generalnie wszedł w trend spadkowy.

-- Dodano: 14 lis 2016, 11:46 --
Tony S. pisze:
Świeżak44 pisze:Dax ładnie wchodzi w spadki.. :)

Siedziałem w S od czwartku ale dzisiejszą luką wycieli mi SL na -2,5 k.... także zacząłem poniedziałek z gestem...
Teraz pewnie się odwróci ale już go nie dotykam
A kto tak gra??? Zostawianie DAX-a na weekend moze skończyc się tylko w jeden sposób.. niezbyt przyjemny. :shock: Niektórzy tu czasem tak robią, ale dla mnie to czysty hazard. W nowym tygodniu może być całkiem inna gra, inne nastroje, coś może się wydarzyć.. Kto to przewidzi??

-- Dodano: 14 lis 2016, 11:48 --

I teraz trzeba poczekać na DAX-ie bo są takim miejscu, że albo w górę albo w dół.. Lepiej poczekać..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Glen69
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Glen69 »

I teraz trzeba poczekać na DAX-ie bo są takim miejscu, że albo w górę albo w dół.. Lepiej poczekać..[/quote]

Prorok :d

Zablokowany