DayTrading: Środa 09.11.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 lis 2016, 00:00

Wzrost
4
36%
Bez zmian
3
27%
Spadek
4
36%

Liczba głosów: 11

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 09.11.2016

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

I wspomniana dywergencja.
Nie wiem co oznacza, ale jest :!:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

DavidFx pisze:
magura2004 pisze:
DavidFx pisze:moj brok wlasnie oglosil dzis ze zaprzestaja swiadczenia uslug maklerskich w zakresie forexa jasny gwint gdzie ja teraz bede gral :d
WBK :d ?
tak nie spodziewalem sie tego po nich bo przeciez naleza do Santandera w sumie juz w Polsce nie ma normalnego broka :d
i co biedaku poczniesz, nikt cie nie przyjmie z taką przeszłoscią,
pieniądze na lokate wpłać 2% bedziesz miał to tak jak fx, mniejsze ryzyko nawet :d

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Świeżak44 pisze: Aż mnie zmroziło jak zobaczyłem jego http://www.myfxbook.com/members/Kiljan/mforex/1351484 . :( Podziwiałem go. Nie wiem co go zgubiło??? Zbytnia pewność siebie?? Może nie pilnował??
oprócz tego co tu napisano dodam, że to mForex go dobił. zwiększył wymagania co do depozytu i Damian musiałby 2x więcej dopłacic żeby utrzymać te pozycje.
on swoich pozycji raczej chyba nie zamykał - myślę, że same się pozamykały na zasadzie stop out.
w mForex zamyka się pozycja jak margin spadnie poniżej 80% i zamyka najpierw najbardziej stratną pozycję i potem kolejne....

dzisiaj o 10.00 dźwignia wróciła do normy i w zasadzie damian miałby to samo co przed wyborami. Ale....

edit: teraz zerkam, że resztę pozycji zdaje się z palca pozamykał i wypłacił całą kasę która została.
ale w nocy (jak eur try wywaliło na 3.70 prawie) - to raczej broker mu zamykał.
Ostatnio zmieniony 09 lis 2016, 17:40 przez highend, łącznie zmieniany 3 razy.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Ambasador
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ambasador »

Musiał nadejść ten moment. - Zamknąłem pozycje na minusie pierwszy raz od 20.08 - 104 transakcje z rzędu in plus.

Dziś ta jedna na minus, 4 na plus i 4,3k do przodu. Można było sporo więcej wyciągnąć, ale jak to Damian powiedział "brak czasu" + bałem się cofki po takim rajdzie.

Moj long z 10811 ładnie podreperowany... Dax - istne szaleństwo :mrgreen:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Ambasador pisze: Moj long z 10811 ładnie podreperowany... Dax - istne szaleństwo :mrgreen:
Gratki :564:
te szuje zrobiły to samo co na Brexicie... najpierw zonk, a potem pompa UP... no i jak tu ich nie kochać :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

bede musial sie pozegnac z fx brak dobrego broka nie pozwala na normalny trading ale jazda zaskoczony jestem :d

-- Dodano: 09 lis 2016, 18:40 --

pewnie sie cieszycie brak postow Davida to wam bedzie lzej na forum swiezak bedzie wskaznikolandie uprawial juz na wyzynach nic i nikt juz go nie powstrzyma to jest zycie bywa i tak :d
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Ambasador pisze:Musiał nadejść ten moment. - Zamknąłem pozycje na minusie pierwszy raz od 20.08 - 104 transakcje z rzędu in plus.

Dziś ta jedna na minus, 4 na plus i 4,3k do przodu. Można było sporo więcej wyciągnąć, ale jak to Damian powiedział "brak czasu" + bałem się cofki po takim rajdzie.

.. a Zaorski mówił, że nie ma takich traderów co mają 10/10 transakcji trafionych, a u nas jest taki co ma 100/100.. :D :shock: A ode mnie +22k na DAX-e.. szaleję.. Konto +85k.. W takim tempie to pojutrze pęknie 100k i przechodzę do realu.
PS. W zasadzie to wejście było oparte o zasadę zamykania świec na M15, tak jak Zaorski uczył.. Sprawdziło się, i to jak. Podziwiajcie: :d
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

LykLyk pisze:Drodzy Państwo,
Czy ktoś mi może wytłumaczyć, początkujacemu, co to się w ten dzisiejszy dzień stało na EURUSD?
Dlaczego, do jasnej cholery cały dzień to spada? Przecież jeszcze do wczoraj wszyscy trąbili że rynek się boi Trumpa, że będzie krach itp itd EurUSD miał na prawie pewne rosnąć jak Trump wygra, a tu po mocnym odbiciu stopniowy spadek, cały dzień... Jak to w końcu jest? :)
dlatego trzeba używać SL
bo ktoś się może łudzić i grać pod fundamenty, gdzie było mówione, że TRUMP = edek na 1.15
a tu zonk niezły i spada...
i tak jak ktoś grał Longa i traci to z SL straci troszkę, a bez SL straci wszystko....

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

DavidFx pisze:bede musial sie pozegnac z fx brak dobrego broka nie pozwala na normalny trading ale jazda zaskoczony jestem :d

-- Dodano: 09 lis 2016, 18:40 --

pewnie sie cieszycie brak postow Davida to wam bedzie lzej na forum swiezak bedzie wskaznikolandie uprawial juz na wyzynach nic i nikt juz go nie powstrzyma to jest zycie bywa i tak :d
David, godnie Cię zastąpię.. :mrgreen:
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Świeżak44 pisze:
Ambasador pisze:Musiał nadejść ten moment. - Zamknąłem pozycje na minusie pierwszy raz od 20.08 - 104 transakcje z rzędu in plus.

.. a Zaorski mówił, że nie ma takich traderów co mają 10/10 transakcji trafionych, a u nas jest taki co ma 100/100.. :D :shock: A ode mnie +22k na DAX-e.. szaleję.. Konto +85k.. W takim tempie to pojutrze pęknie 100k i przechodzę do realu.
PS. W zasadzie to wejście było oparte o zasadę zamykania świec na M15, tak jak Zaorski uczył.. Sprawdziło się, i to jak. Podziwiajcie: :d

to wywal te wskazniki jedyny wskaznik to swieczki m15 Zaorskiego :d czekam az odpalisz realne konto to bedzie jak ogniem i mieczem w 3D :d
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Zablokowany