DayTrading: Środa 09.11.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 lis 2016, 00:00

Wzrost
4
36%
Bez zmian
3
27%
Spadek
4
36%

Liczba głosów: 11

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 09.11.2016

Nieprzeczytany post autor: highend »

Cblondyn pisze: Otwieramy dwa konta u dwóch takich brokerów i na dzień przezd ważnymi wydarzeniami otwieramy przeciwstawne pozycje na max lewara. I modlimy się, żeby luka jesli powstanie była jak największa. Jedna pozycje przyniesie krocie drugiej straty wyniosą wielkość depo. Czyż :D nie?
i za takie praktyki XM zabierał kasę. Mają to w regulaminie. Było na ich wątku.
Broki MM anulują ujemne depo. Ale co z tego jak oni są tylko MM..
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Rynki kochają Trumpa, bo to ich człowiek.
Nie będzie podwyżek stóp %, obniży podatki itp itd.
Nikt nie śmiał prognozować jego zwycięstwa, żeby nie narażać się aktualnej władzy...
Tyle w temacie.
The only way is up

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

rok 2017 styczen na dworze hula siarczysty mroz zaspy na 5 metrow nie notowane w Polsce od 30 lat totalny paraliz komunikacyjny a na forum nawigatora Swiezak szaleje na daxie zasiadam sobie wygodnie z popcornem i cola i podziwiaj twoje trejdy na zywo zgodnie ze swieczkami m15 Zaorskiego :d konta pekaja w szwach od nadmiaru kasy wyplata milionow co tydzien Swiezak objawienie nowego tysiaclecia dziejow swiatowych wywiady na youtubie na portalach nawet Swiezaka ujrzymy w tvn na zywo :d az sie lezka w oku kreci to bedzie show :d

Mistrz moze byc tylko jeden a nim jest Świeżak na Daxie :d
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Ambasador pisze:
Moj long z 10811 ładnie podreperowany... Dax - istne szaleństwo :mrgreen:
A nie sądzisz, że ten long (nawet jak to jest 0,11 lota) to jest po prostu błędna decyzja, błędna strategia? Ciebie też raz wywieźli w sierpniu na -14k.. Wczoraj mnie wywieźli na -20k, bo miałem 2loty S od 2104. To co przytrafiło się Damianowi też daje do myślenia. Nie sądzisz, że to jest błąd hodowanie takich pozycji? Blokujesz depozyt, denerwujesz się.. i tp.. a na koniec i tak mogą Cie wywieźć jeszcze dalej. Przecież co najmniej raz się sam na tym przejechałeś, na dużej pozycji, którą trzymałeś. Jak to się może skończyć wszyscy wiemy...
PS.Ja nie będę tak grał. Wolę stracić 10x po 2k niż raz 20k.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

zapodałem małe L na edku, z 30 pipsowym SL.

-- Dodano: 09 lis 2016, 18:01 --
TsunamiPL pisze: Nikt nie śmiał prognozować jego zwycięstwa.
e tam, ja pisałem dzień wcześniej, że Trump wygra... Więc jak to nikt :lol:
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

DavidFx pisze:moj brok wlasnie oglosil dzis ze zaprzestaja swiadczenia uslug maklerskich w zakresie forexa jasny gwint gdzie ja teraz bede gral :d
David , wbijaj do TMS Brokers, to dasz mi login i hasło i będę grał za ciebie na DAx-ie :wink:
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

majkel79
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: majkel79 »

Dom Maklerski BZ WBK podjął decyzję o zaprzestaniu świadczenia usług maklerskich w zakresie instrumentów OTC (Forex/CFD)

Ambasador
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ambasador »

Świeżak44 pisze:
Ambasador pisze:
Moj long z 10811 ładnie podreperowany... Dax - istne szaleństwo :mrgreen:
A nie sądzisz, że ten long (nawet jak to jest 0,11 lota) to jest po prostu błędna decyzja, błędna strategia? Ciebie też raz wywieźli w sierpniu na -14k.. Wczoraj mnie wywieźli na -20k, bo miałem 2loty S od 2104. To co przytrafiło się Damianowi też daje do myślenia. Nie sądzisz, że to jest błąd hodowanie takich pozycji? Blokujesz depozyt, denerwujesz się.. i tp.. a na koniec i tak mogą Cie wywieźć jeszcze dalej. Przecież co najmniej raz się sam na tym przejechałeś, na dużej pozycji, którą trzymałeś. Jak to się może skończyć wszyscy wiemy...
PS.Ja nie będę tak grał. Wolę stracić 10x po 2k niż raz 20k.
Ale wtedy to był 1 lot i "ledwie" 140 punktów. Teraz było 800 i prawie 2x mniej strata niż z tego 1 lota.
Blokuje depozyt? W listopadzie mam +22k zatem Depo za 0,11lota żadnego wrażenia nie robi.

Czy się denerwuje? Na spokojnie do tego podchodzę :wink:

Błędem jest hodowanie potężnych pozycji - w mojej ocenie 0,11lota takową nie jest i można spokojnie rozpatrywać ja w kategoriach long term.

PS. Warmia - reklamacja odrzucona. Podeślę na priv jak chcesz odpowiedź, ale powołują sie na pierwszą możliwa cenę zamknięcia pozycji.

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

Jesli edek w tym tygodniu zamknie sie powyzej 1.0992 to bedzie jednoznaczny sygnal ;)
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

Tomasz, myśl nad nazwa spolki :mrgreen:

Jakbym nie znał wyników wyborów, to po wykresie stwerdzilbym, że wygrała Clinton. :D
Czekam na wyjaśnienia analityków. Ostatnio dolar się umacnia i indeksy bo Clintonowa miała wygrać, potem zrobili plum bo Trump miał przewagę i mógł wygrac, a teraz idą na nowe szczyty bo wygral. :lol:

-- Dodano: 09 lis 2016, 19:19 --

Tomasz, myśl nad nazwa spolki :mrgreen:

Jakbym nie znał wyników wyborów, to po wykresie stwerdzilbym, że wygrała Clinton. :D
Czekam na wyjaśnienia analityków. Ostatnio dolar się umacnia i indeksy bo Clintonowa miała wygrać, potem zrobili plum bo Trump miał przewagę i mógł wygrac, a teraz idą na nowe szczyty bo wygral. :lol:
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

Zablokowany