Trochę śmieszne jest to do czego zmierzasz ale okej... To tylko rady dla początkujących. Nikt nie musi się do nich stosować. Osobiście wolę grać 20K i 0,2 lota na pozycje. Czuję wtedy komfort. Pochwaliłem się ponieważ co moze wydać się troche śmieszne, na wszystkich tych krachach, pomijając rok 2008, bo wtedy jeszcze nie znałem fx. Zarobiłem po kilka tysięcy % właśnie małą sumą. Co ciekawe nigdy nie miałem w plecy. Rekord miałem na tsunami 10000%. po brexicie 2000%. Oczywiscie wszystko to oddałem pozniej. Takie dni jak dziś dają po prostu sporo fanu i adrenaliny w porównaniu do zwyczajnych dni gdy ostro trzymamy się zasad i bez problemu jestesmy w stanie odejsc od monitora i zostawic pozycje samą Sobie. Tyle z Mojej strony.rabit pisze:Statystyk wiec nie prowadzisz?Nieśmiertelny Trader pisze:Nie wiem. Jak się dowiem to napisze o tym książke i skończe z FX
Bo jak prowadzisz to pewnie bys cos napisal
O mam rodzynke, sam piszesz z tym uzytkownikiem i takie dobre rady nam dajesz...
http://www.myfxbook.com/members/danbo86 ... 6r/1848329
DayTrading: Środa 09.11.2016
Re: DayTrading: Środa 09.11.2016
Drodzy Państwo,
Czy ktoś mi może wytłumaczyć, początkujacemu, co to się w ten dzisiejszy dzień stało na EURUSD?
Dlaczego, do jasnej cholery cały dzień to spada? Przecież jeszcze do wczoraj wszyscy trąbili że rynek się boi Trumpa, że będzie krach itp itd EurUSD miał na prawie pewne rosnąć jak Trump wygra, a tu po mocnym odbiciu stopniowy spadek, cały dzień... Jak to w końcu jest?
Czy ktoś mi może wytłumaczyć, początkujacemu, co to się w ten dzisiejszy dzień stało na EURUSD?
Dlaczego, do jasnej cholery cały dzień to spada? Przecież jeszcze do wczoraj wszyscy trąbili że rynek się boi Trumpa, że będzie krach itp itd EurUSD miał na prawie pewne rosnąć jak Trump wygra, a tu po mocnym odbiciu stopniowy spadek, cały dzień... Jak to w końcu jest?

Jankes , jak dobrze pójdzie to jeszcze dziś na plus wyjdzie, a my (WIG) za nim. 

-
- Fanatyk
Powiem ci krótko- dobrze jestLykLyk pisze:Drodzy Państwo,

napewno tu aż sie palą do wyjaśnien ci, na czym polega fenomen tego
a ja ci powiem inaczej, UCz sie sam a napewno nie pożałujesz tak jak student na studiach musi sam sie uczyć!! kropka

- magura2004
- Pasjonat
LykLyk pisze:Drodzy Państwo,
Bo na 1.12800 był opór bo coś już było w cenie, bo będzie podwyżka US bo......
Co zgubiło Damiana poważnego gracza z bardzo dobrymi wynikami.
Koncepcja grania na swapach przynoszących zysk słuszna, ale w tym przypadku nastąpił splot wyjątkowo niesprzyjających okoliczności:
1) sytuacja polityczna w Turcji
2) wybór innego kandydata niż założenie rynkowe w USA
Z punktu widzenia gracza nastąpiły też ewidentne błędy:
1) przekonanie do słuszności pomysłu grania na lirze tureckiej z punktu widzenia zarobku na swapach nie biorąc pod uwagę powyższych dwóch punktów albo je ignorując
2) chciwość grającego mając zarobek 150.000 zł pozycji nie zamknął
3) zapętlenie się w pozycje krótkie
4) panika i zamykanie pozycji jak popadnie
Koncepcja grania na swapach przynoszących zysk słuszna, ale w tym przypadku nastąpił splot wyjątkowo niesprzyjających okoliczności:
1) sytuacja polityczna w Turcji
2) wybór innego kandydata niż założenie rynkowe w USA
Z punktu widzenia gracza nastąpiły też ewidentne błędy:
1) przekonanie do słuszności pomysłu grania na lirze tureckiej z punktu widzenia zarobku na swapach nie biorąc pod uwagę powyższych dwóch punktów albo je ignorując
2) chciwość grającego mając zarobek 150.000 zł pozycji nie zamknął
3) zapętlenie się w pozycje krótkie
4) panika i zamykanie pozycji jak popadnie
Nikt nie wytłumaczy bo nikt nie wie.LykLyk pisze:Drodzy Państwo,
Może niewidzialna ręka Mario osłabia euro albo Bank szwajcarski pozbywa się pierdylionów euro i kupuje baksa by kupować przecenione akcje w stanach.
A może nic z tego tylko coś innego.
Generalnie lepiej się nie zastanawiać tylko grać to co się widzi na wykresie.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
-
- Fanatyk
juz 1.10 wybili
Proste, gra się przeciwko opinii większości.LykLyk pisze:Drodzy Państwo,

Jak widzisz, może tu być i 100 roznych odpowiedzi. W forexie zgubne jest to ze kazdy czasem ma racje i dlatego ludzie ciagle wracają, a najlepsze w tym Wszystkim jest to 'Gdy nie ma Racji' bo wtedy zawsze znajduje wytłumaczenie czemu owej racji nie miał. A to zapomniałem o danych, a to nie zauważyłem LT, na wyzszym interwale byla formacja taka i sraka, sentyment mowil co innego, wina brokera, moja wina, za maly sl, za duzy sl, pazernosc itd... Taka studnia bez dna.LykLyk pisze:Drodzy Państwo,
Ja np widzialem z tym że na innej parze formacje na spadki, z drugiej strony na wyzszym interwale mialem na wzrosty a więc niezdecydowanie rynku i mozliwa konsola i tak tez grałem.... Każdy widzi co innego.