DayTrading: Środa 09.11.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 lis 2016, 00:00

Wzrost
4
36%
Bez zmian
3
27%
Spadek
4
36%

Liczba głosów: 11

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 09.11.2016

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Nieśmiertelny Trader pisze:Dlatego dobrą strategią jest wplacanie małych sum i ciśnięcie na maxa (Kluczowe tutaj są błyskawiczne przelewy) a wtedy krach 2008, tsunami w japonii 2011, interwencja na franku 2011, zniesienie bariery na franku 2015 czy tąpnięcia na nowo zelandzie i skosnych 2015 czy brexit nam nie straszne nawet przy debecie, ale póki coooo takie jazdy i tak byly tylko z barierą na franku tak więc wniosek jest jeden, SL działa! Nie wolno po prostu grać na parach sztucznie podtrzymywanych i nie zostawiać duzych pozycji przy strategii krótkoterminowej na weekend

6 lat na forum a wszyscy ciagle o tych mozna zarobic biliard % a stracic tylko 100%. Ludzie przeciez są wyplaty....

Teraz wyjdzie na to, ze miałem dobry dzień (noc) to się mądrze
Wiesz ja tez jestem tu sporo lat
Ok, mozesz miec racje, sam o tym myslalem ale juz tylu takich tu widzialem ze...
Chyba wiesz co mam na mysli.
Ja sie nauczylem powoli i spokojnie i jak ci sie uda robic chodzby 1% dziennie (a mozna i wiecj) to w ciagu roku jak bardzo pomnozysz kapital?
Chyba nie musze tlumaczyc.
Kazdy powinien robic to co uwaza za stosowne.
To tylko dyskusja. :)

BTW ciekawe jak dlugo bys pogral dzisiaj z mala kwota :wink:
Ostatnio zmieniony 09 lis 2016, 11:49 przez rabit, łącznie zmieniany 1 raz.
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

Cblondyn pisze: Podobno są brokerzy, którzy anulują straty przekraczające wielkość depo. Ja tam wole o tym się osobiście nie przekonywać, czy to tak do końca jest :). Ale skoro tak to jest system od ręki.
Otwieramy dwa konta u dwóch takich brokerów i na dzień przezd ważnymi wydarzeniami otwieramy przeciwstawne pozycje na max lewara. I modlimy się, żeby luka jesli powstanie była jak największa. Jedna pozycje przyniesie krocie drugiej straty wyniosą wielkość depo. Czyż :D nie?
To chyba u MM mają takie zasady. Skoro biorą straty "na klatę" to chyba dla uproszczenia stworzyli takie zasady, żeby nie szarpać się z klientami, bo wiadomo jak ciężko jest odzyskać dług. A tak anulują debet, klient wyczyścił konto i po sprawie. Tak jest wygodniej dla brokera.
Ostatnio zmieniony 09 lis 2016, 11:49 przez -rookie-, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Dobra rynek zwolnił. Czekamy na USA. Idę się przespać.
Dobrych trejdów. Grajcie bezpiecznie.
The only way is up

Nieśmiertelny Trader

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

rabit pisze:
hehe znam Siebie i wiem, ze swój limit farta na dzisiaj wyczerpałem. CADCHF zamknął bym wcześniej gdyby nie to ze musiałem się w koncu przespać tak więc gdy dają coś czego nie planujesz, trzeba konczyć dzień :)

-- Dodano: 09 lis 2016, 12:58 --
Cblondyn pisze:?
W Admiralu ponoć anulują, tak pisał danboo. Ciekawe jak by to było przy większych kwotach.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Moja ostatnia transakcja.. +14,7k . Wejście bardzo dobre, praktycznie tylko pare punków zjechali do środka Bollingera. Wyjście też całkiem niezłe. Wydawało mi się, że 10420 to juz jakaś bariera to jakaś linia tam była. Podziwiajcie :P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
leechang
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leechang »

Świeżak44 pisze:Moja ostatnia transakcja.. +14,7k . Wejście bardzo dobre, praktycznie tylko pare punków zjechali do środka Bollingera. Wyjście też całkiem niezłe. Wydawało mi się, że 10420 to juz jakaś bariera to jakaś linia tam była. Podziwiajcie :P
Ale co tutaj podziwiać? Jak zaczniesz kasę inwestować to zobaczymy czy tak łatwo poradziłbyś sobie z tą stratą rano.:) Na razie to wydział gier i zabaw u Ciebie 8)
To tylko gra Kotku, to tylko gra...

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieśmiertelny Trader pisze:
rabit pisze:
hehe znam Siebie i wiem, ze swój limit farta na dzisiaj wyczerpałem. CADCHF zamknął bym wcześniej gdyby nie to ze musiałem się w koncu przespać tak więc gdy dają coś czego nie planujesz, trzeba konczyć dzień :)
No tak, tylko ile razy mozna wtapiac ten maly depozyt zeby w koncu powstal ten duzy...

Nieśmiertelny Trader

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

rabit pisze:
Nieśmiertelny Trader pisze:
rabit pisze:
No tak, tylko ile razy mozna wtapiac ten maly depozyt zeby w koncu powstal ten duzy...
Nie wiem. Jak się dowiem to napisze o tym książke i skończe z FX ;)

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieśmiertelny Trader pisze:Nie wiem. Jak się dowiem to napisze o tym książke i skończe z FX
Statystyk wiec nie prowadzisz?
Bo jak prowadzisz to pewnie bys cos napisal :roll:
O mam rodzynke, sam piszesz z tym uzytkownikiem i takie dobre rady nam dajesz...
http://www.myfxbook.com/members/danbo86 ... 6r/1848329

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

rabit pisze: Ja sie nauczylem powoli i spokojnie i jak ci sie uda robic chodzby 1% dziennie (a mozna i wiecj) to w ciagu roku jak bardzo pomnozysz kapital?
Chyba nie musze tlumaczyc.
Kazdy powinien robic to co uwaza za stosowne.
To tylko dyskusja. :)

Ale jak sie o tym w koło powtarza tym co zaczynają zabawe z fx to co mówią? Bzdury. Przecież da się kosić setki % w miesiąc :). I co to jest za perspektywa 1% dziennie gdy się otwiera konto real z depo za 100pln/usd.

Zablokowany