Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
jackub

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: jackub »

damianlxlx5 pisze:Rynek Forex jest podzielony jakby na 4 sesje. Australijską, Azjatycką, Amerykańską i Europejską. Czy w Europie każdy kraj ma swoją giełdę gdzie można handlować na walutach? Czy wszystkie operacje są przekazywane jakby do giełdy w Londynie i to ona ustala rynkowe kursy walut?
Podział na sesje nie mówi wiele o strukturze rynku forex... załączm lekcje o rynku forex, może ci sie przyda
Lekcja 03.pdf

damianlxlx5
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: damianlxlx5 »

Gdzie znajdę więcej tych lekcji?

jackub

damianlxlx5 pisze:Gdzie znajdę więcej tych lekcji?
Przetłumaczyłem na polski zaledwie kilka lekcji kursu order flow trading który kiedyś kiedyś kupiłem, autorstwa gościa ksywa Darkstar ...
Znaleźć może być trudno, były kiedyś dostępne dla członków ... ale w sumie nie wiem czy to właściwa droga na początek...
Nie wiem jak i czy to działa dzisiaj ale były jakieś afery wokół niego więc nie będę nikogo polecał...
Bez wątpienie tego typu informacje są w książkach i za darmo w internecie....

damianlxlx5
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: damianlxlx5 »

Czy mógłbyś mi wytłumaczyć jak działają te wszystkie sesje na Forex, kto tym wszystkim steruje albo zapodać jakiś link gdzie jest to dobrze i nie za bardzo skomplikowanie wytłumaczone?

jackub

Zdaje sie że się wkopalem.... :lol:
Chyba musisz dużo przeczytać i nauczyć się sam, struktura rynku, kto porusza rynkiem, dlaczego cena się rusza itp znajdziesz w książce "Forex dla bystrzaków" . Dzisiaj jest duży wybór książek choć nie wszystkie warto czytać, ale od czegoś trzeba zacząć... przygotuj się na ciężka pracę i długi brak efektów... :d

Philips

Nieprzeczytany post autor: Philips »

http://www.wallstreet-online.de/indizes/dax

Ktoś wie czy adres u góry przedstawia aktualny kurs Daxa?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Philips pisze:http://www.wallstreet-online.de/indizes/dax

Ktoś wie czy adres u góry przedstawia aktualny kurs Daxa?
Zweryfikuj sobie z inną stroną po prostu ;)
http://pl.investing.com/indices/germany-30

-- Dodano: ndz 06-11-2016, 21:36 --
damianlxlx5 pisze:Czy mógłbyś mi wytłumaczyć jak działają te wszystkie sesje na Forex, kto tym wszystkim steruje albo zapodać jakiś link gdzie jest to dobrze i nie za bardzo skomplikowanie wytłumaczone?
Sesje FX są "umowne". Sam forex nie działa wg jakichś sztywnych sesji, bo to rynek zdecentralizowany. To my, traderzy, dzielimy sobie go na "sesje" w oparciu o sesje giełdowe w największych rynków na świecie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

feliokulio
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: feliokulio »

Witam wszystkich

Poszukuję informacji więc zacznę tutaj.
Oto moje pytanie: Który broker poprzez platformę MT4 udostępnia dane z wykresu godzinnego (H1) z okresu cztero, pięcioletniego lub więcej? Na przykład od 2010 roku.
Dziękuję za pomoc lub przekierowanie do właściwego działu.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

feliokulio pisze:Witam wszystkich

Poszukuję informacji więc zacznę tutaj.
Oto moje pytanie: Który broker poprzez platformę MT4 udostępnia dane z wykresu godzinnego (H1) z okresu cztero, pięcioletniego lub więcej? Na przykład od 2010 roku.
Dziękuję za pomoc lub przekierowanie do właściwego działu.

Pozdrawiam
Witaj,

Nie sposób odpowiedzieć na Twoje pytanie precyzyjnie ;). Otóż... Zależy na jakim instrumencie. Brokerzy oferują różny datafeed więc może być tak, że na EUR/USD sięgnie do tego czasu, a na EUR/CAD już nie. Zawsze można spróbować ściągnąć sobie dane z dowolnego MT4 poprzez Centrum Historii, tyle, że te dane mogą być momentami wątpliwej jakości. Wszystko zależy od tego, do czego je potrzebujesz.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

feliokulio
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: feliokulio »

Dzięki raposo

Zdaję sobie sprawę, że u różnych brokerów różnie to wygląda, dlatego chcąc zaoszczędzić czas testując każdego brokera po kolei pytam forumowiczów. Używacie różnych brokerów więc to tylko kwestia sprawdzenia na platformie jak daleko sięga wykres godzinny. Z par walutowych najbardziej zależy mi na eur/gbp i gbp/jpy. Potrzebuję tego do testów. Żmudnego ręcznego sprawdzenia czy moja koncepcja ma jakiś sens w dłuższym okresie czasu. Rok to za mało dla mojej psychiki a testom mechanicznym moja psychika nie zaufa. Tak już mam.

Dziękuję

ODPOWIEDZ