XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Re: XTB

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Gerardooo pisze:Mario, kalkulator mają w xStation. Nawet jak kiedyś tradowałem na MT4 to i tak miałem xStation z boku bo kalkulator jest fajny :)
A co to za platforma i co ona robi ?
Chcesz powiedzieć, że na MT4 nie ma kalkulatora ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Gerardooo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gerardooo »

Na mql4.com jest wszystko więc pewnie gdzieś tam kalkulator na MT4 jest.

A xStation to platforma XTB i kilka tygodni temu wypuścili nową wersję, którą zresztą teraz używam zamiast MT4. Możesz spróbować na ich stronie albo przeczytaj opinie z Forex Club:

https://forexclub.pl/recenzja-platformy ... ation-5-0/

Awatar użytkownika
altmer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: altmer »

MarioDM pisze:XTB miało kiedyś kalkulator depozytów, pipsów i swapów podobny do tego, który ma HFT, nie mogę jednak go znaleźć.
Czy ktoś go ma ?
Przesyłam w załączeniu, wersja 1.7 sprzed kilku lat.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

lukasz_z
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: lukasz_z »

Gerardooo pisze:Ja byłem w Gdańsku i będę w Warszawie. W Gdańsku były tematy o różnym stopniu zaawansowania więc myślę że każdy coś dla siebie znalazł. Mi się szczerze najbardziej podobał wykład Tomka Rozmusa.
i to jest info.dopiero zaczynam i zastanawiałem się, czy te spotkania XTB z ekspertami nie są tylko dla tych oblatanych w temacie.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

altmer pisze:
MarioDM pisze:XTB miało kiedyś kalkulator depozytów, pipsów i swapów podobny do tego, który ma HFT, nie mogę jednak go znaleźć.
Czy ktoś go ma ?
Przesyłam w załączeniu, wersja 1.7 sprzed kilku lat.
Wielkie dzięki ! Właśnie o to mi chodziło. Miałem go kiedyś (choć chyba w młodszej wersji), ale nie korzystałem z konta XTB przez 6 lat i zgubiłem aplikację kalkulatora.

-- piątek 04 lis 2016, 18:43 --

Na platformie MT4 nie widzę żadnych akcji. One są tylko na platformie xStation ?
Czy na tej platformie jest więcej instrumentów niż na MT4 (oprócz akcji) ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

Zauważyłem, że w XTB istnieje handel społecznościowy a dostawcy sygnałów mogą na tym zarabiać, przynajmniej takie informacje mam ze strony internetowej. Orientuje się ktoś jak to jest z legalnością i podatkami w przypadku dostawców? Jeśli są dostawcy to chyba musiały się pojawiać pytania i wątpliwości kierowane choćby w stronę brokera. Ma ktoś informacje na ten temat?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

MarioDM pisze: Na platformie MT4 nie widzę żadnych akcji. One są tylko na platformie xStation ?
Czy na tej platformie jest więcej instrumentów niż na MT4 (oprócz akcji) ?
Tak. Na MT4 jest dużo mniej instrumentów. Na xStation jest ich ok. 3000 i w dużej większości to akcje. Mają to też tak przedstawione na stronie. Co by nie było, xStation to całkiem udany twór - stronę wcześniej był link do mojej recenzji :). Polecam sprawdzić sobie na demo.

Co do xSocial to sam mam w planach zapoznać się z tematem w przyszłym tygodniu więc jak tylko czegoś się dowiem to dam znać. Samo xSocial to firma zarejestrowana na Cyprze więc pod KNF bezpośrednio nie podlega.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Czy mógłby ktoś sprawdzić przy pomocy skryptu, który załączam jaki jest wymagany margin dla CHFJPY?
Na koncie real pokazuje mi 8020 PLN (lewar 50) na demo 4000 PLN (100). Inne pary z yenem też pokazują lewar 100.
Czyżby XTB zmieniło wymagany depozyt dla tej pary, czy raczej... ? :roll:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

JAREK67 pisze:Czy mógłby ktoś sprawdzić przy pomocy skryptu, który załączam jaki jest wymagany margin dla CHFJPY?
Na koncie real pokazuje mi 8020 PLN (lewar 50) na demo 4000 PLN (100). Inne pary z yenem też pokazują lewar 100.
Required margin = 4010,50 PLN dla CHF/JPY na Real (lewar 100)
Ostatnio zmieniony 06 lis 2016, 08:55 przez jamesfisher, łącznie zmieniany 1 raz.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

jamesfisher pisze:
JAREK67 pisze:Czy mógłby ktoś sprawdzić przy pomocy skryptu, który załączam jaki jest wymagany margin dla CHFJPY?
W ponidziałek dam odpowiedź.
Wygląda na to, że dźwignia jest = 50. Dziwne, ponieważ nie przekroczyłem wielkości rachunku żeby ją zmniejszać .
Ale w zasadzie jeśli chodzi o brokerów to nic mnie już nie powinno dziwić.

ODPOWIEDZ