A co to za platforma i co ona robi ?Gerardooo pisze:Mario, kalkulator mają w xStation. Nawet jak kiedyś tradowałem na MT4 to i tak miałem xStation z boku bo kalkulator jest fajny
Chcesz powiedzieć, że na MT4 nie ma kalkulatora ?
A co to za platforma i co ona robi ?Gerardooo pisze:Mario, kalkulator mają w xStation. Nawet jak kiedyś tradowałem na MT4 to i tak miałem xStation z boku bo kalkulator jest fajny
Przesyłam w załączeniu, wersja 1.7 sprzed kilku lat.MarioDM pisze:XTB miało kiedyś kalkulator depozytów, pipsów i swapów podobny do tego, który ma HFT, nie mogę jednak go znaleźć.
Czy ktoś go ma ?
i to jest info.dopiero zaczynam i zastanawiałem się, czy te spotkania XTB z ekspertami nie są tylko dla tych oblatanych w temacie.Gerardooo pisze:Ja byłem w Gdańsku i będę w Warszawie. W Gdańsku były tematy o różnym stopniu zaawansowania więc myślę że każdy coś dla siebie znalazł. Mi się szczerze najbardziej podobał wykład Tomka Rozmusa.
Wielkie dzięki ! Właśnie o to mi chodziło. Miałem go kiedyś (choć chyba w młodszej wersji), ale nie korzystałem z konta XTB przez 6 lat i zgubiłem aplikację kalkulatora.altmer pisze:Przesyłam w załączeniu, wersja 1.7 sprzed kilku lat.MarioDM pisze:XTB miało kiedyś kalkulator depozytów, pipsów i swapów podobny do tego, który ma HFT, nie mogę jednak go znaleźć.
Czy ktoś go ma ?
Tak. Na MT4 jest dużo mniej instrumentów. Na xStation jest ich ok. 3000 i w dużej większości to akcje. Mają to też tak przedstawione na stronie. Co by nie było, xStation to całkiem udany twór - stronę wcześniej był link do mojej recenzjiMarioDM pisze: Na platformie MT4 nie widzę żadnych akcji. One są tylko na platformie xStation ?
Czy na tej platformie jest więcej instrumentów niż na MT4 (oprócz akcji) ?
Required margin = 4010,50 PLN dla CHF/JPY na Real (lewar 100)JAREK67 pisze:Czy mógłby ktoś sprawdzić przy pomocy skryptu, który załączam jaki jest wymagany margin dla CHFJPY?
Na koncie real pokazuje mi 8020 PLN (lewar 50) na demo 4000 PLN (100). Inne pary z yenem też pokazują lewar 100.
Czyżby XTB zmieniło wymagany depozyt dla tej pary, czy raczej... ?
Wygląda na to, że dźwignia jest = 50. Dziwne, ponieważ nie przekroczyłem wielkości rachunku żeby ją zmniejszać .jamesfisher pisze:W ponidziałek dam odpowiedź.JAREK67 pisze:Czy mógłby ktoś sprawdzić przy pomocy skryptu, który załączam jaki jest wymagany margin dla CHFJPY?
Na koncie real pokazuje mi 8020 PLN (lewar 50) na demo 4000 PLN (100). Inne pary z yenem też pokazują lewar 100.
Czyżby XTB zmieniło wymagany depozyt dla tej pary, czy raczej... ?