Świeżak44 pisze:Farciarz, spokojnie. Ja to wiem. Jak nie zrobie 100k na demo, to nie ma mowy o graniu w realu. Dziś coś tam mi się udało rano a potem to koncertowo schrzaniłem , bo wykres nie chciał iść tak jak ja chciałem. Wskaźniki o 14.00 mowiły mi, ze włączył się silny trend spadkowy na SP500. Nie potrafiłem się mentalnie przestawić na taką lawinę, nie pierwszy raz zresztą... Ciągle szukałem odbić, korekt... To jest problem, dlaczego??? Psychologicznie przyzwyczaiłem sie do normalnej gry- wzrost, korekta, wzrost, korekta.. a tu jeden wielki zjazd, a ja szukam zmienności za wszelką cenę. Wchodziłem w miejscach, gdzie ta korekta teoretycznie mogła wystąpić ..i był ostry zjazd w dół zamin nawet kliknąłem. Zmiana chcarkteru gry rozłożyła mnie zupełnie. Nawet system wskaźników nie był mnie wstanie powstrzymać.. Tutaj gra na realną kase nic by nie pomogła. Poza tym grając w realu powinienem sobie radzić z takimi sytuacjami i je wykorzystywać, a nie grac bez sensu, ryzykować dla jakies korekty. Przyzwyczajenie na giełdzie to przekleństwo... Musze się tego oduczyć. Jak chce spadać to niech spada do zera. Nie ma dobrego setupu to nie wchodzę itp. Dużo nuki dzisiaj z tego płynie.. nie ma takiej kasy, której zaraz nie można przegrać na giełdzie.. PS. Skąd się biorą u mnie te wszytskie głupie pomysły??? Czy to wykres , czy interwał nie ten??
to moze jednak powinienes najpierw ustalać środowisko/charakter rynku, a dopiero potem do tego dopasowywac technikę i wskazania odpowiednich wskaźników, w danym srodowisku może byc tez różna dynamika ruchu co mogłoby byc kolejna rzecza do ustalenia przy podażaniu za ceną
PS to nie wina wskaźników tylko twoja wina
100k z ilu depozytu, naprawdę robisz to dla marnych 100-200 czy 300% zarobku
idź za głosem Green7 po spektakularnym zwycięstwie w pierwszym z konkursów demo z XTB w 2010r, w wywiadzie dla Eqity Magazin powiedział "grałem na 8smiu głownych parach walutowych ciagle szukając srodowwiska, aby podpiać odpowiedniego robota ", koniec cytatu
dodam, że wymiótł wtedy swoich przciwników miazdzącą przewaga, osiagajac wynik ok 27000% w miesiąc
to ponowie pytanie z ilu depo robisz te 100k?

Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.