DayTrading: Wtorek 01.11.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 02 lis 2016, 00:00

Wzrost
9
64%
Bez zmian
2
14%
Spadek
3
21%

Liczba głosów: 14

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 01.11.2016

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

gbpjpy na krawędzi :D
gbpjpyH4.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

Świeżak44 pisze:Przyszedł mi do głowy jeszcze jeden patent. Przy takim zjedździe jak teraz na DAX i SP500 ani razu nie dotknęli, nawet się nie otarli o górną linie mojego bollingera. To jest metoda na grę w takich sytuacjach. Trend znałem.. :idea:
na oko tego nie da się zobaczyć, trzeba jednak matematycznie rozebrac kilka wskaxników i zrozumieć co autor miał na mysli tworząc to, mam na myśli formuły, parametry wskaźników tez maja znaczenie i nie muszę dodawać, że te podawane jako domysle u brokera są najcześciej do bani :d
ale to wyjdzie samo przy zrozumieniu intencji autora, który to wymyslił, tak czy siak :564:
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Awatar użytkownika
Kwiro
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Kwiro »

Przewiduję, że ropa znajdzie się w granicach 40 USD, Trend ewidentnie spadkowy dzięki aktywności OPEC w mediach. Podejrzewam możliwe wzrosty po wygranej Trumpa.
Gram dwa dni z dziś.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Farciarz pisze:
to moze jednak powinienes najpierw ustalać środowisko/charakter rynku, a dopiero potem do tego dopasowywac technikę i wskazania odpowiednich wskaźników, w danym srodowisku może byc tez różna dynamika ruchu co mogłoby byc kolejna rzecza do ustalenia przy podażaniu za ceną

PS to nie wina wskaźników tylko twoja wina :564:
Wiem, ze to moja wina , nie wskaźników. Wskaźniki pokazały mi silny trend spadkowy już około 14.00: bolinger, linie Dadasa..Jakbym posłuchał Stocha, to 2-3 wejść by też nie było.. i 5k by zostało oszczędzone. Tak wiec wiem, że to moja wina. Czasem jestem jak ten pilot Tupolewa nad Smoleńskiem.. Gęsta mgła, nic nie widać, ale pcha się za wszelka cenę.. To kwestia psychiki, dyscypliny i wyuczonych zasad. Mam wskaźniki, które mnie ostrzegają i podpowiadają, ale pod wpływem emocji je ignoruje.. i to się kończy przeważnie większą lub mniejszą katastrofą..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

warmia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: warmia »

Na Brendzie jesli zamkna dzis powyzej 48 to trend wzrostowy jest niezagrozony i atak na pazdziernikowe maksy prawie na bank pewien.

Rafal152

Nieprzeczytany post autor: Rafal152 »

warmia pisze:Na Brendzie jesli zamkna dzis powyzej 48 to trend wzrostowy jest niezagrozony i atak na pazdziernikowe maksy prawie na bank pewien.
Zgodzę się pod warunkiem że dziś API pokaże spadki albo na granicy a jutrzejsze DoE to potwierdzi . Jutro Fed nie zapominaj jeżeli nie podniosą stóp a wierze że tego nie zrobią to będziemy mieć chwilowe osłabienie usd co może pozytywnie wpłynąć na wzrosty ,. Nie ma co gdybać trzeba poczekać na API i tyle .

warmia
Pasjonat
Pasjonat

Rafal152 pisze:
warmia pisze:Na Brendzie jesli zamkna dzis powyzej 48 to trend wzrostowy jest niezagrozony i atak na pazdziernikowe maksy prawie na bank pewien.
Zgodzę się pod warunkiem że dziś API pokaże spadki albo na granicy a jutrzejsze DoE to potwierdzi . Jutro Fed nie zapominaj jeżeli nie podniosą stóp a wierze że tego nie zrobią to będziemy mieć chwilowe osłabienie usd co może pozytywnie wpłynąć na wzrosty ,. Nie ma co gdybać trzeba poczekać na API i tyle .
Na 48.50 jest setup 80/20 Conorsa i if teraz wyjdą nad ten poziom nie czekam na API a ładuję się potrójną stawką .
:564:

warmia
Pasjonat
Pasjonat

Jak ktos wczoraj przegapił wpis przypominam, ze ciągle mozliwe jest wejscie pod Double RePo na Aud/Nzd.

No i za chwile pewnie jenota bedzie mozna piramidować.
...
Wykonane:)

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

warmia ale oni teraz znow ida w gore te eski nie z tego poziomu dajesz :p
USDJPYM30.png
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

warmia
Pasjonat
Pasjonat

DavidFx pisze:warmia ale oni teraz znow ida w gore te eski nie z tego poziomu dajesz :p
USDJPYM30.png
Nie będą smieli wychylic się więcej niż 1 pips ponad moja dokładkę
:)

Zablokowany