Vipro Markets - STP/ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
16
59%
Poza paroma minusami są ok
4
15%
Przeciętny
1
4%
Mają wiele wad
1
4%
Stanowczo odradzam:
5
19%

Liczba głosów: 27

JAREK67
Maniak
Maniak

Re: Vipro Markets - STP/ECN

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Załączam skrypt, który wyciąga podstawowe informacje dot. parametrów derywatów na platformie.
Oblicza też lewar.
Chyba poprawnie. Nie sprawdzałem dokładnie dla wszystkich instrumentów.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ViproMarkets
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ViproMarkets »

Witamy

Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie posiadają u nas konta rzeczywistego a chcieliby przetestować nasze warunki (i oczywiście pozostać z nami:)) przygotowaliśmy małą niespodziankę.
Obniżamy prowizję o 50%. Więcej szczegółów a także regulamin kampanii znajdziecie pod adresem:

https://www.vipromarkets.com/pl/lp/slash-your-expenses/

Życzymy miłego wieczoru,

Vipro Markets
Spread od 0.0 pips | Darmowe wpłaty i wypłaty | Błyskawiczny support | Brak rekwotowań
Sprawdź nas | Forum | WWW w profilu.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Kilka osób pytało na PW czy ta promocja łączy się z naszym rabatem. Odpowiedź brzmi - Tak ;). Po zakończeniu okresu promocyjnego, jeśli konto zostało założone przez Forex Club, to automatycznie będzie obowiązywać rabat -10%.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Venomouss »

witam,

czy dalej na daxie są te strzały po 10 pktow , czy po zmianie LP jest już ok? dax w Vipro jest 24h ?

pozdrawiam

Dziabdziol
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Dziabdziol »

Mam pytanie do Vipro Markets. Czy jest w planach wprowadzenie mikrolotów na DAX? Dla innych indeksów czy WTI pomimo, że najmniejsza jednostka to 1 lot to jest ona znacznie mniejsza w porównaniu do innych brokerów i te najmniejsze wolumeny bardziej przypominają mikroloty. Poza niestety DAX, w przypadku którego dla 1 lota (najmniejszy wolumen) zmiana o 1 punkt to zmiana o 1 EUR. Przyznam, że dla pozostałych instrumentów oraz ogólnych warunków, oferta Vipro wydaje się bardzo ciekawa (choć spready na popularnych parach walutowych są nieco wyższe niż u pozostałych brokerów STP/ECN, za to prowizja najniższa). No i osobiście dla mnie gdyby nie za wysoki próg wejścia dla DAX.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Venomouss pisze:witam,

czy dalej na daxie są te strzały po 10 pktow , czy po zmianie LP jest już ok? dax w Vipro jest 24h ?

pozdrawiam
Ja nie zauważyłem.
DAX jest od 8:00 do 22:00.

-- pt 14-10-2016, 18:09 --
Dziabdziol pisze:Mam pytanie do Vipro Markets. Czy jest w planach wprowadzenie mikrolotów na DAX? Dla innych indeksów czy WTI pomimo, że najmniejsza jednostka to 1 lot to jest ona znacznie mniejsza w porównaniu do innych brokerów i te najmniejsze wolumeny bardziej przypominają mikroloty. Poza niestety DAX, w przypadku którego dla 1 lota (najmniejszy wolumen) zmiana o 1 punkt to zmiana o 1 EUR. Przyznam, że dla pozostałych instrumentów oraz ogólnych warunków, oferta Vipro wydaje się bardzo ciekawa (choć spready na popularnych parach walutowych są nieco wyższe niż u pozostałych brokerów STP/ECN, za to prowizja najniższa). No i osobiście dla mnie gdyby nie za wysoki próg wejścia dla DAX.
Zrobiłem ostatnio podsumowanie, gdzie można sobie porównać ofertę Vipro Markets dla DAX z innymi brokerami:
http://forexclub.pl/trading-indeksie-da ... -brokerow/

Jak widzisz, są to kontrakty, gdzie min. zmiana wolumenu to 1.00 i tak jest niestety wszędzie przy tego typu instrumencie. Alternatywą są brokerzy oferujący DAX w lotach i wtedy 1 pips przy 0.01 lota to 0,25 EUR ale akurat przypadku Vipro wymagałoby to dodania drugiego "rodzaju" DAX-a, a nie samego 'obniżenia' min. wolumenu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Administrator
Admin
Admin

Nieprzeczytany post autor: Administrator »

Dodano ankietę z ocenami użytkowników dotyczących tego brokera.

Monty Python
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Monty Python »

Ponawiam pytanie sprzed kilku tygodni, kiedy wreszcie zrobicie porządek z kilkuminutowymi dziurami w kwotowaniach na Dow Jonesie? Irytujące to i mało profesjonalne. I w ramach rekompensaty powróćcie do jednopunktowego spreadu w trakcie sesji amerykańskiej. Mieliście niedawno i komu to przeszkadzało?

Awatar użytkownika
ViproMarkets
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ViproMarkets »

Witam

Prosimy o przesłanie zrzutów ekranu z lukami o których Pan mówi na adres: pomoc@vipromarkets.com. Będziemy wtedy wiedzieli do czego mamy się odnieść.
Spread od 0.0 pips | Darmowe wpłaty i wypłaty | Błyskawiczny support | Brak rekwotowań
Sprawdź nas | Forum | WWW w profilu.

Awatar użytkownika
Zolo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Zolo »

Witam!
Mam pytanie odnośnie SL. Czy honorujecie Państwo SL postawione poprzedniego dnia jeśli następnego rynek otworzy się luką spadkową? Czy będzie pozycja rozliczona po kursie otwarcia? Piszę oczywiście o pozycji długiej.
Czy istnieje w ogóle taki broker?
Z góry dziękuję za pomoc

ODPOWIEDZ