Farciarz pisze:
dlatego zawodowcdy wybieraja GBP/JPY, szkoda czasu na inne pary, bo tutaj jest zmienność, ale trzeba umiec, bo wytnie
tu mozna przewalic niezłe pipsy, gdy edek stoi
PS. problem w tym, ze dzis nie byłem w stanie ustalic kiedy spadnie, napewno jest to mierzalne w jakis sposób, waliło kolejne impulsy w górę na m5, małe, ale trwało to ponad 4 godziny, statystycznie, zgadujac, nie jest w stanie nikt pozostac w pozycji na S w takim czymś, bo sie inaczej posra ze strachu przy duzej kasie, to jest napewno mierzalne
chodzi o moment, ilość tych impulsów w góre powinna byc mierzalna, zeby wiedzieć który bedzie ostatni i wtedy wejść, a nie chodzic nerwowo
Ja wczoraj grałem rzeźnika i nieźle sie wynudziłem.. W porórnaniu z DAX-em to furmanka przy BMW M3.. Na DAxie to czasem nie zdążysz zmienić pozycji tak szybko jadą.. PS. Ale ładby zarobek na mojej grubej S-ce, ale chyba przesadziłem z tym TP na 10660, no nie??? Kusi wziać te 3,5k , oj kusi.. ale obiecałem...
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
ajron pisze:Teraz juz nie ma zmiłuj się...
Kabel LLLL
amen
PS Świeżak, jak przejdę na DAX to bedę nim sterował
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
ajron pisze:Teraz juz nie ma zmiłuj się...
Kabel LLLL
amen
PS Świeżak, jak przejdę na DAX to bedę nim sterował
PS. David jak ktos nie przeczyta pozycji nr 2, nie bedzie techniczni, David i Charles to najlepsi technicy, którzy napisali ksiazkę o AT, oni byli kosmitami.
a potem nastanie Ajron
Ostatnio zmieniony 25 paź 2016, 19:18 przez Farciarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
Jakbym wrócił wcześniej to już bym to zamknął, bo była już dywergencja wzrostowa na DAX-ie. PS. No i zamknąłem.. piękny wynik Trochę to TP zbyt optymistyczne , bo 10660.. Za późno zamknięte bo dopiero teraz wróciłem i odpaliłem znowu kompa. SL było aż na 10825. Jakbym wrócił w\cześniej to oczywiście było by zamknięte tam gdzie trzeba Jestem bardzo zadowolony. Dziś zarobiłem +5k, konto nabiera rozpędu. Dopracować szczegóły i 100k w parę dni, a potem REAL
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 25 paź 2016, 19:35 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 3 razy.
Jak przeciągam kursorem na DAX-ie po transakcji to pokazuje 311. To chyba pipsy. Ktoś tu się dopominał, żebym pokazał choć jedną transakcje na kilkadziesiąt pipsów. Proszę bardzo Będą lepsze..
PS. Pierwszy raz moje konto wyszło na porządny plus. Teraz tylko tak trzymać, , same pewne setupy, bez ryzyka..
Ostatnio zmieniony 25 paź 2016, 19:33 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.