Ciekawe wskaźniki do MT4
Widziałem że stosujesz GMMA a czy masz do niego dołączony LSR, w wątku o GMMA tam wrzuciłem, spróbuj z nim, nie są aż takie duże stopy a i często się sprawdza7087822 pisze:Mam mały problem z wyznaczeniem SL
czy istnieje jakiś wskaźnik który ułatwi wyznaczenie tego miejsca ?
Mam ATR i Parabol który morze działać jako pomoc do wyznaczenie SL ale wyznaczaja one strasznie duze te SL
Roniez jeżeli jest to możliwe podzielcie się swoimi metodami.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, następnie pokona doświadczeniem.
Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, następnie pokona doświadczeniem.
To będzie to czego szukasz Horhe.horhe1984 pisze:Szukam wskaznika laguerre w takiej postaci jak na załaczonym obrazku aby w jednym oknie pokazywał dla róznych TF .Nie wiem czy to jest oddzielny wskaznik , czy po prostu w laguerre mozna poustawiac aby tak wygladał .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam
Krys
Krys
Kod: Zaznacz cały
horhe1984 napisał:
Szukam wskaznika laguerre w takiej postaci jak na załaczonym obrazku aby w jednym oknie pokazywał dla róznych TF .Nie wiem czy to jest oddzielny wskaznik , czy po prostu w laguerre mozna poustawiac aby tak wygladał .
To będzie to czego szukasz Horhe.
Nie chce robić zamieszania. Ale czy ktoś może mi wytłumaczyć działanie tego wskaźnika? Tz chodzi mi o to jaki kolor odpowiada za jaki okres? Z tego co widze to nibieski wskaźnik odpowiada wskazaniu standardowego Laguerre w danym TF. A reszta? Mam nadzieje że to co pisze jest w miarę zrozumiałe i nie wyszedł mi bełkotKrys pisze:To będzie to czego szukasz Horhe.horhe1984 pisze:Szukam wskaznika laguerre w takiej postaci jak na załaczonym obrazku aby w jednym oknie pokazywał dla róznych TF .Nie wiem czy to jest oddzielny wskaznik , czy po prostu w laguerre mozna poustawiac aby tak wygladał .
maku9 pisze:Nie chce robić zamieszania. Ale czy ktoś może mi wytłumaczyć działanie tego wskaźnika? Tz chodzi mi o to jaki kolor odpowiada za jaki okres? Z tego co widze to nibieski wskaźnik odpowiada wskazaniu standardowego Laguerre w danym TF. A reszta? Mam nadzieje że to co pisze jest w miarę zrozumiałe i nie wyszedł mi bełkotKrys pisze:To będzie to czego szukasz Horhe.horhe1984 pisze:Szukam wskaznika laguerre w takiej postaci jak na załaczonym obrazku aby w jednym oknie pokazywał dla róznych TF .Nie wiem czy to jest oddzielny wskaznik , czy po prostu w laguerre mozna poustawiac aby tak wygladał .
Najedź kursorem na linie wskaźnika i będzie info jakiego TF linia dotyczy. Inną sprawą są ustawienia wskaźnika. mam na myśli parametry dla każdego TF z osobna. Domyślnie są ustawione na 0.6.
Open Short\Sell LAGUERRE: Linia Laguerre powinna przeciąć poziom 0.75 od góry i kierować się w dół.
OPEN Long\Buy LAGUERRE: Linia Laguerre powinna przeciąć poziom 0.15 od dołu i kierować się w górę.
Opis działania ze strony systemu którego używam
http://codebase.mql4.com/4006
7087822
Link do systemu masz powyżej i niżej
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=3787
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=40325
Pozdrawiam
Krys
Krys