Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
fxBobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxBobi »

Mam mały problem z wyznaczeniem SL
czy istnieje jakiś wskaźnik który ułatwi wyznaczenie tego miejsca ?
Mam ATR i Parabol który morze działać jako pomoc do wyznaczenie SL ale wyznaczaja one strasznie duze te SL

Roniez jeżeli jest to możliwe podzielcie się swoimi metodami.

Awatar użytkownika
Eko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Eko »

7087822 pisze:Mam mały problem z wyznaczeniem SL
czy istnieje jakiś wskaźnik który ułatwi wyznaczenie tego miejsca ?
Mam ATR i Parabol który morze działać jako pomoc do wyznaczenie SL ale wyznaczaja one strasznie duze te SL

Roniez jeżeli jest to możliwe podzielcie się swoimi metodami.
Widziałem że stosujesz GMMA a czy masz do niego dołączony LSR, w wątku o GMMA tam wrzuciłem, spróbuj z nim, nie są aż takie duże stopy a i często się sprawdza ;)
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, następnie pokona doświadczeniem.

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krys »

horhe1984 pisze:Szukam wskaznika laguerre w takiej postaci jak na załaczonym obrazku aby w jednym oknie pokazywał dla róznych TF .Nie wiem czy to jest oddzielny wskaznik , czy po prostu w laguerre mozna poustawiac aby tak wygladał .
To będzie to czego szukasz Horhe.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam
Krys

Awatar użytkownika
fxBobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxBobi »

Kod: Zaznacz cały

horhe1984 napisał:
Szukam wskaznika laguerre w takiej postaci jak na załaczonym obrazku aby w jednym oknie pokazywał dla róznych TF .Nie wiem czy to jest oddzielny wskaznik , czy po prostu w laguerre mozna poustawiac aby tak wygladał .

Mam jeszcze takie pytanie dlaczego twój GMMA in CoLor wygląda inaczej niż mój jest lepszy ?

Awatar użytkownika
Grzeesiek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Grzeesiek »

Krys pisze:
horhe1984 pisze:Szukam wskaznika laguerre w takiej postaci jak na załaczonym obrazku aby w jednym oknie pokazywał dla róznych TF .Nie wiem czy to jest oddzielny wskaznik , czy po prostu w laguerre mozna poustawiac aby tak wygladał .
Nie chce robić zamieszania. Ale czy ktoś może mi wytłumaczyć działanie tego wskaźnika? Tz chodzi mi o to jaki kolor odpowiada za jaki okres? Z tego co widze to nibieski wskaźnik odpowiada wskazaniu standardowego Laguerre w danym TF. A reszta? Mam nadzieje że to co pisze jest w miarę zrozumiałe i nie wyszedł mi bełkot :D

horhe1984
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: horhe1984 »

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krys »

maku9 pisze:
Krys pisze:
Nie chce robić zamieszania. Ale czy ktoś może mi wytłumaczyć działanie tego wskaźnika? Tz chodzi mi o to jaki kolor odpowiada za jaki okres? Z tego co widze to nibieski wskaźnik odpowiada wskazaniu standardowego Laguerre w danym TF. A reszta? Mam nadzieje że to co pisze jest w miarę zrozumiałe i nie wyszedł mi bełkot :D

Najedź kursorem na linie wskaźnika i będzie info jakiego TF linia dotyczy. Inną sprawą są ustawienia wskaźnika. mam na myśli parametry dla każdego TF z osobna. Domyślnie są ustawione na 0.6.

Open Short\Sell LAGUERRE: Linia Laguerre powinna przeciąć poziom 0.75 od góry i kierować się w dół.

OPEN Long\Buy LAGUERRE: Linia Laguerre powinna przeciąć poziom 0.15 od dołu i kierować się w górę.

Opis działania ze strony systemu którego używam
http://codebase.mql4.com/4006

7087822
Link do systemu masz powyżej i niżej

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=3787

http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=40325
Pozdrawiam
Krys

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

zmienność

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

Witam forumowiczów !
czy jest może jakis wskażnik ktory mierzy zmiennosc implikowana danego instrumentu?
dziekuje

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MACIEK408 »

Daily Open line zmodyfikowana przez Luktoma. dzięki wielkie
możemy ustalić poziomy otwarcia różnych giełd. oryginalny wskaźnik był regulowany co godzina [tj. co strefa czasowa], ten ma regulacje minutowa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Offek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Offek »

nasreddin pisze:mt4 level stop reverse ktory niezle dziala na gb/j i gb/chf m5.
ma ktoś ten wskaźnik ulepszony o możliwość ustawienia sygnału dzwiekowego?

Zablokowany