Bemowo1 pisze: Mając na start 160 000 pln. Procentowo też tak zrobiłem - owszem w dłuższym czasie
-- Dodano: 23 paź 2016, 25:20 --
Miesięczna analiza głównie do Tomka, ale innym także może się przyda....
Wspominałeś kilka dni wcześniej, że korekta fali 3 powinna mieć 38%.
Ja stwierdzam, że dużo skuteczniejszymi poziomami korekt są poziomy wynikające z ekspansji fali 1. Jak najbardziej są one ważne dla wyznaczania targetu fali 3, ale jak widać w przyszłości odgrywają kluczową rolę jako sd/sr.
Jak widać poziomy te działały bardzo punktualnie i nie sądzę aby to była kwestia przypadku
(Jeżeli na tym interwale ustanowimy nowe low umieszczone mierzenie nie będzie już dla mnie tak istotne)
-- Dodano: 23 paź 2016, 35:50 --
h1,
moim zdaniem jesteśmy w połowie drogi.
Za dużo nawiasów w równaniu zostało pootwierane. Naniesiony scenariusz nie uwzględnia czasu i ruchu ceny.
ad.1 co do miesiecznej analizy:
korekty 2 i 4 fali
mogą nie być nie standartowe i przyjęte poziomami 23,6 ,38.2 , 50 , 61.8 , 78,6 , 88,2
jak zauważyłeś aż 6 wymieniłem!!
nawet są korekty które przyjmują poziomy pomiędzy standartowymi- czyli np 23,6 i 38,2, posrodku to poziom 31 itd..nie w tym rzecz!!
podstawową zasadą teorii jest zasada zmienności i złozoności korekt, na którym każdy tu wstawiajacy sie myli,
czyli jeżeli korekta drugiej fali jest zygzakiem albo z rodziny zygzaków poj, podw i potrójnie To korekta 4 fali musi być inną korektą czyli płaską albo trójkątem,
dopiero uzależnienia poziomami i czasowe daja wg mnie oczywiście rezultat czy na danym poziomie korekta sie skończyła!!
po za tym przebieg i kształt impulsu ma być falowy, poprostu nie można przyjmować kazdego odcinka że to jest impuls 12345, musi to byc widoczne, ze jest fala i jest korekta mieszcząca sie w regułach!!
wykres miesieczny EU przyjmując powyższe oznaczenia powinien wykonac ruch w 5 fali, czy zastanawiałes sie nad targetem czyli to co wspomniałeś ekspansja 1 fali to poziom ewentualnej 3 fali a w tym przypadku ekspansja 1+3= ???
co chce powiedzieć - ważniejsze od ekspansji i poziomów wsparć i oporów w rozpatrywaniu fal jest ważniejsze trzymanie sie ustalonych reguł i zasad, niż domniemywanie swojego praktycznego podejścia do ww postawionego problemu,
I na koniec najważniejsze juz ci pisałem o tym nie raz (o bigosie)
jeżeli analizujesz fale nie możesz do tego dokładac tak jak wspomniałes innych teorii , ponieważ zakonczenie fal nie odbywa sie zazwyczaj na dołkach czy szczytach ale jest innym poziomem ze względu na załamywanie sie fal.
ad.2
wykres eu wstawiłem wcześniej jako 5 fala w klinie czyli ED -ending diagonal
poszczególne fale są zygzakami złożonymi,
1 i 3 są zblizone wielkosciami a 5 wydłużona jako abc,
wcześniejszy układ który kiedys zamieszczałem w tygodniu jest korektą ABC z falą C tez w ED,
czyli mamy układ prp i według mnie klina w fali C i 5 fali tez w ED,