DayTrading: Piątek 21.10.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 22 paź 2016, 00:00

Wzrost
4
50%
Bez zmian
3
38%
Spadek
1
13%

Liczba głosów: 8

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 21.10.2016

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

DavidFx pisze:
Tomasz196407 pisze: co ci to daje że farciaz albo kto inny powie napisze buy?
daje mi to ze wiem jaka kto ma skutecznosc wyobraz sobie ze nikt nie daje buy czy sell tylko analizy jakies krechy albo masakre jak swiezak i nie mowi czy kupuje czy sprzedaje wyobraz sobie jaka to jest nuda :d

-- Dodano: 22 paź 2016, 22:00 --

dzial daytrading by swiecil pustkami 3 podstorny na dzien to bylaby norma 3 piszacych 2 czytajacych i 1 sie wachajacy :d
wiesz co,
przeszczesliwy byłbym jak ktos by mi opisał wejscie swoje - jak przygotowuje sie do niego, jak obserwuje wykres, analizuje po róznymi wzgledami, juz nie wspominam o falach bo jak kazdy jezdzi po nich jak by suce
tylko takie puste sie czyta weszłem w buy i zarobiłem trzecia krajowa albo inne bzdury,
wejscie 1:2, 1:3 , 1:5
proste co nie,? :P
ale nie martw sie ja ci pokaże jak to sie robi :wink:
Ostatnio zmieniony 22 paź 2016, 22:09 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

karnak pisze:Zobaczymy, czy zadziała: :)
Karnak, to nie Twój świat, nie tykaj geometrii !!!

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Tomasz196407 pisze:
wiesz co,
przeszczesliwy byłbym jak ktos by mi opisał wejscie swoje - jak przygotowuje sie do niego, jak obserwuje wykres, analizuje po róznymi wzgledami, juz nie wspominam o falach bo jak kazdy jezdzi po nich jak by suce
swiezak ma tyle krech i wskaznikow ze cokolwiek by wszedl buy czy sell to i tak ma wyjasnienie na to wiec gra w chybil trafil to juz wiem od 1 jego postu jak czytalem te jego bajke :d

farciarz ma stocha na m5 i kupuje badz sprzedaje i tyle raz mu sie uda raz nie uda bo stoch jak stoch lubi klamac :d

za to ty mlody rycerzu nic nie wiadomo rysujesz fale na wykresach miesiecznych i guzik z tego wynika zadnego wejscia nigdy nie pokazales wiec wielka niewiadoma :p

i tak wlasnie gra wiekszosc nie ma zadnego sprecyzowanego schematu zeby mogl opisac rozumiesz walnie kreche zobaczy wskaznik i wchodzi i albo sie uda albo nie uda :d gra na dwa uda :p
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Bemowo1 pisze:
Fakt, to nie mój świat.
Niemniej czy mógłbyś mi wypunktować, co jest tu niezgodne z TFE?
Tak edukacyjnie, jeśli możesz. :)

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

DavidFx pisze:swiezak ma tyle krech i wskaznikow ze cokolwiek by wszedl buy czy sell to i tak ma wyjasnienie na to wiec gra w chybil trafil to juz wiem od 1 jego postu jak czytalem te jego bajke :d

farciarz ma stocha na m5 i kupuja badz sprzedaje i tyle raz mu sie uda raz nie uda bo stoch jak stoch lubi klamac :d

za to ty mlody rycerzu nic nie wiadomo rysujesz fale na wykresach miesiecznych i guzik z tego wynika zadnego wejscia nigdy nie pokazales wiec wielka niewiadoma :p

i tak wlasnie gra wiekszosc nie ma zadnego sprecyzowanego schematu zeby mogl opisac rozumiesz walnie kreche zobaczy wskaznik i wchodzi i albo sie uda albo nie uda :d gra na dwa uda :p
David, jak patrzyłem na czysty wykres to grałem na chybił trafił. Podłączałem się do ruchu jak juz się kończył, albo dawałem ise nabrac na fałszywe wybicia it.. Świeczki to wskażnik , który najbardziej oszukuje. Stocha używa Zaorski i jest to 4 w kolejności ważności wskaźnik u mnie. Najbardziej czuły, ale może się mylic, bo pokazuje tyklo pewne oktresy , w których może zacząć się ruch. Dla mnie podstawa to CCI i bollinger. Przy dużym ruch pomagaja też linie Dadasa. Najważniejsze jak reaguje wykres ze wskaźnikami..od tego wszytko zależy. Jeszcze tego do końca nie ogarniam ,ale juz jest nieźle.

My tu gagadu gadu a mi z analizy indeksów wychodza zakakujące prognozy na duzych interwałach np. H4.. Czy wszyscy uważają, że czekają nas nowe szczyty na indeksach??? 8)
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

DavidFx pisze:
Tomasz196407 pisze:
wiesz co,
swiezak ma tyle krech i wskaznikow ze cokolwiek by wszedl buy czy sell to i tak ma wyjasnienie na to wiec gra w chybil trafil to juz wiem od 1 jego postu jak czytalem te jego bajke :d

farciarz ma stocha na m5 i kupuje badz sprzedaje i tyle raz mu sie uda raz nie uda bo stoch jak stoch lubi klamac :d

Dawid odpisze ci póxniej tu albo na priv,
zastanawiam sie o co ci chodzi :?

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

No i przede wszystkim dywergencje.. między wskaźnikami a wykresem i między indexami. Dywergencja nie kłamie.

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

W temacie kabla :)
https://www.tradingview.com/x/Bol5vzCo/
A czy piwoty na kablu działają odsyłam do archiwum I prognozy Pana Żaby ;)
Zadanie domowe na jutro sprawdzić pivoty na edku ;)
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

karnak pisze:
Bemowo1 pisze:
Fakt, to nie mój świat.
Niemniej czy mógłbyś mi wypunktować, co jest tu niezgodne z TFE?
Tak edukacyjnie, jeśli możesz. :)
Podstawowa zasada:
Fala 4 nie może zachodzić na falę 1.
Zachodzenie się tych fal jest możliwe jedynie w trójkątach ukośnych

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

DavidFx pisze:Analizy to fikcja :d

https://www.youtube.com/watch?v=IHxznsmajnY
Jak ugrać na rynku 1 200 000? :p
Nieładnie, chwali się! :wink: A tak serio, gość ogarnia ze 30 par walutowych , a DAX- a nie może ogarnąć.. dziwne. Poza tym ciekawe rzeczy. Po kilka dni trzyma transakcje. Gra na H1 i H4. Wchodzi na wsparciach/oporach. Ta pozycje co mówi na 15:50 jakby otworzył to tez by umoczył.. Aż dziwne że mu się to udało. Może też tak spróbuję na M15 chociaż, a nie skalpować ciągle na M1. Ale grac na takich sumach w realu to trzeba mieć jaja. I jeszcze trzymac po kilka dni pozycje..
PS. Co to jest z tym zamykaniem świec. Ciągle pilnują zamykania świec. Czy to jest naprawdę takie ważne.?

Zablokowany