DayTrading: Piątek 14.10.2016
Re: DayTrading: Piątek 14.10.2016
Na miesięcznym EURUSD można się dopatrzyć potencjalnego oRGRa, ale zagrać pod to będzie można dopiero wtedy, gdy przynajmniej na godzinnym powstanie sygnał L, którego w tej chwili nie ma:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Uczestnik
Witam
jestem nowy i mam takie panie jak określić kiedy wygasają kontrakty na DAX i po jakich cenach, pytam ponieważ znalazłem artykuł na jednej ze stron
"Już w najbliższy piątek dojdzie do zamknięcia opcji m.in. tych powiązanych z DAX. Patrząc na ilość otwartych pozycji nadchodzący tydzień może obfitować w dość ciekawe ruchy. Spora liczba zleceń dla opcji typu put z ceną wykonania 11 000 oraz jeszcze większa ilość otwartych pozycji z ceną wykonania 11 500 dla opcji call"
Jak można to określić bo szukam jakichś kalendarzy albo czegoś takiego i nic.
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
jestem nowy i mam takie panie jak określić kiedy wygasają kontrakty na DAX i po jakich cenach, pytam ponieważ znalazłem artykuł na jednej ze stron
"Już w najbliższy piątek dojdzie do zamknięcia opcji m.in. tych powiązanych z DAX. Patrząc na ilość otwartych pozycji nadchodzący tydzień może obfitować w dość ciekawe ruchy. Spora liczba zleceń dla opcji typu put z ceną wykonania 11 000 oraz jeszcze większa ilość otwartych pozycji z ceną wykonania 11 500 dla opcji call"
Jak można to określić bo szukam jakichś kalendarzy albo czegoś takiego i nic.
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
http://forex-nawigator.biz/forum/eur-us ... 28362.htmlBaton pisze:Tolmonnika pisze:Bez komentarza.
[attachment=2]USDJPYWeekly.png
[attachment=1]GBPJPYWeekly.png
[attachment=0]EURJPYWeekly.png
Co to za wskaźnik?
No to jeszcze kilka wykresów z różnych interwałów odnośnie EDka =====> dalsze głębsze spadki nie są jeszcze przesądzone - może być odbicie od wsparcia i wzrosty, ale to dopiero przy wygenerowaniu sygnału L na godzinnym, jak wcześniej pisałem, teraz jest S:
Ja moją wizję wrzuciłem tutaj:karnak pisze:No to jeszcze kilka wykresów z różnych interwałów odnośnie EDka =====> dalsze głębsze spadki nie są jeszcze przesądzone - może być odbicie od wsparcia i wzrosty, ale to dopiero przy wygenerowaniu sygnału L na godzinnym, jak wcześniej pisałem, teraz jest S:
http://forex-nawigator.biz/forum/eur-us ... ml#p837453
a wyznacznikiem będzie high świecy z ubiegłego tygodnia, czyli 1.12 (dopiero pokonanie tego poziomu spowoduje ruch wzrostowy)
-
- Fanatyk
To już po Waszych transakcjach na EU, poznał Wasze myśli,Bemowo1 pisze:Ja moją wizję wrzuciłem tutaj:karnak pisze:No to jeszcze kilka wykresów z różnych interwałów odnośnie EDka =====> dalsze głębsze spadki nie są jeszcze przesądzone - może być odbicie od wsparcia i wzrosty, ale to dopiero przy wygenerowaniu sygnału L na godzinnym, jak wcześniej pisałem, teraz jest S:
http://forex-nawigator.biz/forum/eur-us ... ml#p837453
a wyznacznikiem będzie high świecy z ubiegłego tygodnia, czyli 1.12 (dopiero pokonanie tego poziomu spowoduje ruch wzrostowy)
i zrobi zaskoczenie dla Wszystkich,

co innego GJ Dawid mu dał do wyboru 3 możliwości,
i sam nie wie co ma zrobić, DAWID

Przepraszam, ale staram się zrozumieć ten nieuporządkowany ruch cząsteczek i chcę wyciągnąć z tego wnioski

-
- Fanatyk
[quote="Bemowo1"]Przepraszam, ale staram się zrozumieć ten nieuporządkowany ruch cząsteczek i chcę wyciągnąć z tego wnioski
nie przepraszaj,
to własnie EU w przyszłym tygodniu, góra-dół
nie przepraszaj,
Cholerny oczopląsTomasz196407 pisze:Bemowo1 pisze:Przepraszam, ale staram się zrozumieć ten nieuporządkowany ruch cząsteczek i chcę wyciągnąć z tego wnioski
nie przepraszaj,

Odnośnie analiz Karnaka - Tygodniowy S (chyba, że otworzymy się ze 100 pipsową luką hossy), natomiast dzienny L.
Reasumując jesteśmy w dziurze logarytmicznej pomiędzy interwałami dziennym/tygodniowym, ale na trójkąt się nie nastawiam
-
- Fanatyk
Musze coś wstawić, bo mnie zbanujecie 
Na wykresie jak mozna zauważyc wykluczyłem wykres świecowy po namowie Dawida i tematu -wykresy swiecowe to fikcja, staram sie nie używać świec bo to fikcja,!!
EU h4
cały spadek nie dotarł jeszcze do kluczowego poziomu 61.8 ostatnich wzrostów
po za tym rysuje sie formacja expanding triangle
EU dzienny
po spadkowej 5tce mamy korekte płaską!!
która nie osiagneła poziomu 38.2 fibo,( na tak duzym interwale poziomy cenowe oraz czas graja role)
EU tygodniowy
na wykresie tygodniowym korekta płaska ABC , wbrew wizji Bemowo1 z trójkatem w fali B

Na wykresie jak mozna zauważyc wykluczyłem wykres świecowy po namowie Dawida i tematu -wykresy swiecowe to fikcja, staram sie nie używać świec bo to fikcja,!!
EU h4
cały spadek nie dotarł jeszcze do kluczowego poziomu 61.8 ostatnich wzrostów
po za tym rysuje sie formacja expanding triangle
EU dzienny
po spadkowej 5tce mamy korekte płaską!!
która nie osiagneła poziomu 38.2 fibo,( na tak duzym interwale poziomy cenowe oraz czas graja role)
EU tygodniowy
na wykresie tygodniowym korekta płaska ABC , wbrew wizji Bemowo1 z trójkatem w fali B
Ostatnio zmieniony 16 paź 2016, 15:05 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 5 razy.