DayTrading: Piątek 14.10.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 15 paź 2016, 00:00

Wzrost
4
40%
Bez zmian
3
30%
Spadek
3
30%

Liczba głosów: 10

Awatar użytkownika
nowy1234
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 14.10.2016

Nieprzeczytany post autor: nowy1234 »

HFT podziękował consyluim invest.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

nowy1234 pisze:HFT podziękował consyluim invest.
i co?..
edek spadnie tak? :roll:

Ambasador
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ambasador »

Ależ sympatyczne uczucie jak nie masz transakcji na weekend otworzonej - kiedyś po prostu dla samej chęci coś otwierałem, bo lubiłem się sprawdzać. Teraz ostatnia transakcja zamknięta koło 14ej-15ej w piątek i luuuzik totalny.

Przede mną dwa tygodnie wolnego od pracy... i zakusy na zrobienie historycznego wyniku w miesiącu - do pobicia mam kwotę +19,7k w kalendarzowym miesiącu. Celuję w 20k, choć kusi o 25k, bo już w tej chwili w październiku mam +17,4k.
Tydzień obecny chyba najlepszy odkąd gram.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Ambasador pisze:Ależ sympatyczne uczucie jak nie masz transakcji na weekend otworzonej - kiedyś po prostu dla samej chęci coś otwierałem, bo lubiłem się sprawdzać. Teraz ostatnia transakcja zamknięta koło 14ej-15ej w piątek i luuuzik totalny.

Przede mną dwa tygodnie wolnego od pracy... i zakusy na zrobienie historycznego wyniku w miesiącu - do pobicia mam kwotę +19,7k w kalendarzowym miesiącu. Celuję w 20k, choć kusi o 25k, bo już w tej chwili w październiku mam +17,4k.
Myślisz już o rzuceniu roboty?? :564: Przecież w korpo tyle nie płacą.. Po co marnować czas jak można zarobić w tym czasie 10 razy więcej na giełdzie. PS. Abasador, na czym najwięcej teraz grasz?? Może na DAX-ie?
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Pablo90 pisze:Dolar umacnia się względem prawie wszystkich walut od kilku miesięcy/lat, a Ty twierdzisz, że to chwilowy trend? o.O
nieprawda, dolar umacniał się do marca 2015 roku, kiedy ED dotknął 1.04xxx
potem dolar się osłabiał.... nie zauważył nikt, że nagle zaczęły surowce drożeć, złoto, a także ED ? to przez słabnącego dolara....

teraz znowu się umacnia, ale imo to są jego ostatnie wypierdy.

-- Dodano: 15 paź 2016, 20:53 --
Pablo90 pisze:Euro jest w trendzie spadkowym od ponad 2 lat, skąd to zdziwko u wszystkich że idzie w dół?
ED od marca 2015 roku jest w dużej konsoli, trendzie boczno-wzrostowym. Jak dla mnie szykuje się do wybicia UP.
Kiedy? nie wiem.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Ambasador
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ambasador »

Świeżak44 pisze:
Ambasador pisze:Ależ sympatyczne uczucie jak nie masz transakcji na weekend otworzonej - kiedyś po prostu dla samej chęci coś otwierałem, bo lubiłem się sprawdzać. Teraz ostatnia transakcja zamknięta koło 14ej-15ej w piątek i luuuzik totalny.

Myślisz już o rzuceniu roboty?? :564: Przecież w korpo tyle nie płacą.. Po co marnować czas jak można zarobić w tym czasie 10 razy więcej na giełdzie. PS. Abasador, na czym najwięcej teraz grasz?? Może na DAX-ie?
Różnie heh... :) w korpo ludzie nie zarabiają 1,7k :)

Dax i USDPLN - na usdpln ugrane 6k, reszta czyli 11k na daxie - patrząc na ten miesiąc.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

O indeksach nikt nic nie napisze.. będę musiał ja.. Otóż jest bardzo duża dywergencja prowzrostowa na SP500, i to uwaga ,na H4. Czyli mamy to samo co po brexicie, tylko na trochę mniejszą skalę. Zaorski mówił, że jest taka stara zagrywka grubasów, że jak chca coś dużo kupić, to najpierw dołuja rynek, patrzą gdzie zleci i dopiero stopniowo ciągną . Tak to wygląda. Bo niby dlaczego SP500 spadł tak gwałtownie?? Jakiś bank zbankrutował? Jakaś katastrofa, podnieśli stopy?? Nic się nie wydarzyło, oprócz tego, że grubasy rozpoczęły tą stara zagrywkę. Popatrzcie na wykres tuż po breksicie i popatrzcie teraz od września na Sp500. Ideantyczne układy. I skończy sie tak samo..proste. Nie potrzeba nawet AT do tego, wystarczy trochę psychologii.. :mrgreen:

-- Dodano: 15 paź 2016, 22:39 --
Ambasador pisze:

Różnie heh... :) w korpo ludzie nie zarabiają 1,7k :)

Dax i USDPLN - na usdpln ugrane 6k, reszta czyli 11k na daxie - patrząc na ten miesiąc.
No , ale na pewno nie wyciągniesz wiecej niż 10-15k..Tyle mają dyrektorzy w normalnych firmach. Czyli na fx już masz więcej.

-- Dodano: 15 paź 2016, 22:57 --

Oczywiście nie wykluczam jakiejś korekty na DAX-ie w poniedziałek. Nawet jest wskazana po takim rajdzie bez korekt. No i żeby grubasy odebrały to taniej i znów wiozły w górę. Dywergencja między DAX-em a SP500 jest bardzo duża. Tylko zastanówmy się skąd ta euforia na DAX-ie?? Może po prostu oni już wiedzą co będzie, że wywalą wszystko do góry. Jakby były jakieś wątpliwości to czy by grzali tak jak ostatnio???
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Pablo90 pisze:Euro jest w trendzie spadkowym od ponad 2 lat, skąd to zdziwko u wszystkich że idzie w dół?
Przecież jest w trendzie wzrostowo spadkowym
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Bemowo1 pisze:
jak oni wyjdą z tej flagi to EURUSD będzie po grubo ponad 2.00 :d w sumie to już chyba od ponad półtora roku trwa ubijanie potencjalnego dna i sru do góry ;) albo zrobią RGR'a i znajdziemy się w okolicach 0.80 :P

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

freakout pisze:
Bemowo1 pisze:
jak oni wyjdą z tej flagi to EURUSD będzie po grubo ponad 2.00 :d w sumie to już chyba od ponad półtora roku trwa ubijanie potencjalnego dna i sru do góry ;) albo zrobią RGR'a i znajdziemy się w okolicach 0.80 :P
czyli na dwoje babka wrozyla :p

-- Dodano: 16 paź 2016, 8:35 --

sekretem na FX nie jest prognozowanie co cena zrobi gdzie odbije gdzie zawroci jaki poziom musi osiaganc bo cos tam to wszystko jest ILUZJA UMYSLU BAJKA SCIEMA FUGAZI sekretem jest podazanie za cena :d
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Zablokowany