Tolmonnika pisze:oddball85pl pisze:
Może coś na temat DAXa się wypowiesz?

Zostaw w spokoju do poniedziałku

Załatwiłem w ten sposób pierwsze konto na demo, że zostawiłem DAX-a do poniedziałku

No chyba, że się wie co się robi
PS. Dziś klepnęli 2143 na SP500. Jak widac na załączonym obrazku jest to bardzo ważna linia, podstwa poprzedniej konsoli i ważne wsparcie utworzone dużo wcześniej.. To odbicie spycha indexy w stronę spadków, ale nie jest jakies przesądzające. Ten atak nastąpił z niskiego poziomu i mogą podejść wyżej i spróbować jeszcze raz. W ogóle słabość SP500 w ostatnich ddniach wydaj mi się dziwna i podejrzana, przy tak wyrywającym do góry DAX-e. Przecież zawsze DAX był bardziej bojaźliwy, a ostanio czasem leci do góry pionowo, z konsolami zamiast normalnych korekt. Dziś nawet walnęli 10600, zaledwie 200 punktów mniej od maksa..a mieli ochotę na więcej.. A w USA się ciągle kiszą gdzieś na 2135. Coś w tym jest. Albo DAX stał się nowym przodownikiem stada, albo coś szykują na rynkach..
PS.Farciarz, ja nie gram na walutach. Skupiam się na DAX-ie i SP500 pomocniczo. Jedynie USD/PL śledziłem, jak jeszcze grałem w WIG20. Najpierw muszę dopracować system na DAX-ie potem może wezmę się za coś jeszcze. Jeszcze sporo pracy przede mną. Dzisiejszy wzrost, a raczej jego skala na DAXie mimo wszystko mnie zaskoczyła, bo obstawiałem 10507 jako minimum , a polecieli 100 punktów wyżej. Być może to wynika z wyższych interwałów. Pracuje głównie na M1, treba jeszcze rozpracować wyższe , może M15 i H1..
-- Dodano: 14 paź 2016, 21:56 --
PS. David co Ty chcesz nam udowodnić? Na DAX-ie nie grasz bo się nie znasz. Raz zaczołeś grać to ci się kierunki pomyliły i szybko wróciłeś do rzeźnika.

I od tamtej pory twoich wejść na DAX-ie już nie widziałem..

Jak to mówią u nas na wsi, "krowa co dużo ryczy mało mleka daje"

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.