Pablo90 pisze:Sądząc po screenach koledzy zamykają transakcje na zasadzie - jak jest zysk to można zamykać XD Gra bez SL jest ok na demo, na realu niestety trochę gorzej to wychodzi. Jeśli tyle czasu siedzicie na demo (po kilka lat) to może warto jednak rozważyć zmianę strategii na jakąś sensowną w końcu XD
lepiej zamknac jak zysk zacznie topniec badz przejdzie na minus faktycznie geniusz tradingu z Ciebie
Myśle że nie brakuje na tym forum ludzi, którzy maja za zadanie pokazać innym forex taki jakim nie jest, uważają sie za ludzi zarabiających na rynku i próbują to udowodnić słowami (tylko słowami). Możliwe że chodzi tutaj o podbudowanie swojego "ego", lub jest to walka ze swoimi kompleksami. Ja osobiście uważam, że wiekszość to ludzie zatrudnieni przez brokerów w celu reklamowania rynku forex i przekonania ludzi, że da sie z tego żyć. Nie trzeba być jasnowidzem by rozpoznać takiego typa, wystarczy poczytac jego posty. as28
Wybacz że pisze to w twoim dzinniku, ale musiałem.
spoko marcinmijagi, david tak ma, trzeba patrzeć z przymrożeniem oka,
a co do naciągaczy to nic na to nie poradzisz,
ja każdemu kto chciałby zacząć się uczyć forexu, mogę powiedzieć aby poszukał łatwiejszego zajęcia,
co prawda nie mogą liczyć na hipotetycznie możliwy kosmiczny zysk jaki mogli by osiągnąć na fx, ale znacznie szybciej i łatwiej mogą osiągnąć stałe dochody z czego będą mogli spokojnie funkcjonować,
forex to nie zabawa dla każdego, tylko najlepsi mogą tu przetrwać,
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
As28 - nie wiem czy do mnie pijesz co do tych "naciągaczy". Nadmieniam że ja nic nie sprzedaje, nigdzie nie sprzedaje i sprzedawać nie zamierzam wprost przeciwnie - jeżeli dojdę na pewien poziom który sobie wyznaczyłem to zamierzam założyć własny hedge fund. Nie zamierzam robić płatnych streamów, pisać książek i tracić czas na tego typu pierdoły zresztą jak ktoś tu napisał, możliwe że byłeś to nawet Ty, jeżeli ktoś nie radzi sobie na forexie to zazwyczaj usiłuje sprzedawać swoją wiedzę innym. Wskaż mi link w mojej stopce lub w dowolnym innym miejscu gdzie cokolwiek reklamuję lub sprzedaję...
Kto gra takimi lotami ? Myślę że osoba traktująca to poważnie. Sam CJ powiedział że jeżeli zamierzacie bawić się mikrolotami...znajdźcie sobie inne zajęcie bo i tak nigdy na tym nie zarobicie. Jeżeli nerwy Was zjadają przy kwotach rzędu 1000 zł...to rzeczywiście może to być fajne hobby ale zapomnijcie o przejściu na zawodostwo w tym biznesie. Chyba że zamierzacie się utrzymywać z 1000 zł miesięcznie - to już lepiej podjąć normalny etat. Nie oceniajcie ludzi po ich strefie komfortu, dla niektórych strefa komfortu to utrata 1000 zł na pozycje a dla niektórych 5000 zł.
I na marginesie - może i gram lotami ale spójrzcie sobie na lewar który wykorzystuje. Jest to 1:100 co jest stosunkowo racjonalnym lewarem.
Pablo90 - nie namawiam do gry bez SL. Mi łatwiej grać bez SL, nie zawracam sobie nim głowy to po pierwsze, po drugie nie zamierzam zastanawiać się czy SL jest za blisko czy za daleko i czy zostanie upolowany przez brokera podczas rozszerzenia spreadu, co ma tym bardziej znaczenie jak przykładowo gram na usd/mxn.
Aha i jeszcze jedno. Grając bez SL jestem cały czas przed kompem i obserwuję sytuację. Wiem na której jestem obecnie sesji (Londyńskiej, NY). Wiem kiedy idą dane, wiem gdzie jest kurs w stosunku do Asian Range. Natomiast kolejna rzecz której nie zauważyłeś to nie zamykam pozycji jak pojawi się jakikolwiek zysk a konkretny zysk. Na każdej z tych transakcji wziąłem po 50 pipsów bo to racjonalna dawka dzienna na transakcję. Większość par walutowych jest w stanie dziennie zrobić 50 pipsów w jednym kierunku, niektóre pary (zwłaszcza z funtem) nawet po 100 i więcej. I tak, wystarczy mi wziąść 50 pipsów dziennie na transakcję bym był zadowolony (chyba że to funt, wtedy celuje w 100-150).
DavidFX - ładnie. Tylko że graz też na znacznie wyższym lewarze niż mój, weź to pod uwagę.
As28 - nigdzie nie piszę przecież że forex to zajęcie dla każdego i że to łatwy zarobek. Zresztą kto miał zostać omamiony to już dawno został choćby przez brokerów i ich cudowne reklamy (tudzież darmowe szkolenia) które sprawiają że dosłownie każdy może się poczuć jak ważny inwestor, jak również zwykłą żądze pieniądza. Myślę że nawet mógł nie trafić na to forum.
maccyw - spoko, ja nie mam zamiaru podważać tego co piszesz,
raczej to było do davida który raczej gra na demo,
jeżeli grasz zyskownie i na dużym kapitale i wiesz co robisz, do tego masz mocną głowę w sensie emocji plus dyscyplinę to pogratulować, i życzyć aby coś cię nie wywaliło,
moim zdaniem na fx zawsze trzeba mieć coś na boku, aby móc zacząć od początku jak zdarzy się jakiś wypadek jak na funcie, franku, jenie itd,
no i jeżeli ktoś zarabia na tym biznesie to powinien odkładać część zysku na boku
How we can explain that what happened today on the EUR/USD ? I remember you wrote that they prepared for a big up move. How you avoid these situations, you do not play on the market news?"