Vipro Markets - STP/ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
16
59%
Poza paroma minusami są ok
4
15%
Przeciętny
1
4%
Mają wiele wad
1
4%
Stanowczo odradzam:
5
19%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Re: Vipro Markets - STP/ECN

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Przegięliście dzisiaj z tymi bad tickami wycinającymi SL.

Po co to robicie???

Najpierw BID zanizone o ponad 10pkt, a potem ASK. STOP HUNTING prowadzicie czy co ???

Wszystko na screenach. Porównanie też do XTB i XM, gdzie tego stop huntingu nie było.

Spread rozwalić na ponad 10pkt. Brawo, zmieńcie dostawców płynności. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

-- pt 30-09-2016, 12:22 --

i kolejny stop hunting na ASKu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

Monty Python
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Monty Python »

A propos bad ticków, również się dołączam. Jeszcze jakiś czas temu zdarzały się sporadycznie, teraz są praktycznie bez przerwy, kompletnie nie da się trejdować, zróbcie coś z tym jak najszybciej, bo po kapitalnym początku na naszym rynku, robi się kompletny śmietnik. Nie dość, że te irytujące bad ticki wycinają stopy to jeszcze kompletnie zniekształcają świeczki, zaczynają się przypominać pionierskie czasy z początku wieku.

Awatar użytkownika
ViproMarkets
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ViproMarkets »

Witam

Dziękujemy za zwrócenie uwagi na problem. Istotnie, od pewnego czasu obserwujemy pojawianie się nagłych rozszerzeń spreadu na DAX bez zasadniczej przyczyny. Prosiliśmy już dwukrotnie naszego LP o wyeliminowanie tego, niestety bezskutecznie. Jednocześnie od kilku tygodniu pracujemy nad dodaniem dodatkowej płynności na DAX, dzięki której problem przestanie istnieć a jako dodatkowy atut - DAX będzie kwotowany 24h na dobę. O ile nie wystąpią niespodziewane przeszkody, dodatkowa płynność powinna być dodana w ciągu maksymalnie dwóch tygodni.

Jeśli czyjeś zlecenie zostało zamknięte przez Stop Loss na rozszerzonym spreadzie prosimy o składanie reklamacji pod adres pomoc@vipromarkets.com, przesyłając nam numer rachunku, numer zlecenia i krótki opis problemu.
Spread od 0.0 pips | Darmowe wpłaty i wypłaty | Błyskawiczny support | Brak rekwotowań
Sprawdź nas | Forum | WWW w profilu.

Monty Python
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Monty Python »

Czy jest szansa, że wasze kwotowania kiedykolwiek będą chodziły prawidłowo? Jak nie bad ticki na DAX, to kilkuminutowe dziury w kwotowaniach na Dow Jonesie i to tuż po starcie sesji, kolejny dzień zresztą, co się dzieje, jak można traktować was poważnie skoro wy klientów tak nie traktujecie?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Monty Python pisze:Czy jest szansa, że wasze kwotowania kiedykolwiek będą chodziły prawidłowo? Jak nie bad ticki na DAX, to kilkuminutowe dziury w kwotowaniach na Dow Jonesie i to tuż po starcie sesji, kolejny dzień zresztą, co się dzieje, jak można traktować was poważnie skoro wy klientów tak nie traktujecie?
Pamiętam, że było podobnie swego czasu w FxPro i dobre "kilka" dni im zajęło zanim problem ustał. Jak masz się wkurzać to lepiej chwilę poczekać z handlem. Broker datafeed zazwyczaj bierze od swojego dostawcy, a jak ten nawala to niestety "obrywa" klient, a ostatecznie broker (bo można złożyć reklamację, która w 99% przypadkach zostanie uznana). Niestety zmiana datafeedu nie trwa 5 minut... Patowa sytuacja.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
nnm82
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nnm82 »

eur/jpy

godzina 23:00:05 czy cena byla 115.456 ?? bo jakos dziwnie sama sie pozycja mi zamknela..

napisalem skarge, o zwrot,, mialem racje kilka tyg temu, jesli tylko zarabiasz, zaczyna sie, i kolejny broker z cypru ktory zrobiu wszystko by ciebie bezczelnie ......

Afiliat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Afiliat »

nnm82 pisze:eur/jpy

godzina 23:00:05 czy cena byla 115.456 ?? bo jakos dziwnie sama sie pozycja mi zamknela..

napisalem skarge, o zwrot,, mialem racje kilka tyg temu, jesli tylko zarabiasz, zaczyna sie, i kolejny broker z cypru ktory zrobiu wszystko by ciebie bezczelnie ......
Tak była taka cena :) aby zobaczyć czy była taka cena musisz włączyć wykres eur/jpy

Awatar użytkownika
nnm82
Stały bywalec
Stały bywalec

Afiliat pisze:

Tak była taka cena :) aby zobaczyć czy była taka cena musisz włączyć wykres eur/jpy

naprawde???
to pokaz mi prosze swoj wykres

-- pn 10-10-2016, 22:44 --
nnm82 pisze:
Afiliat pisze:

naprawde???
to pokaz mi prosze swoj wykres
godzina czasu polskiego 23:00:05
godzina na platformie 00:00:05

Afiliat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Afiliat »

Musisz pamiętać, że o tej godzinie spread się rozszerza u wszystkich brokerów. Z tego co widziałem w tamtym momencie wynosił około 4 pipsów.

Awatar użytkownika
nnm82
Stały bywalec
Stały bywalec

Afiliat pisze:Musisz pamiętać, że o tej godzinie spread się rozszerza u wszystkich brokerów. Z tego co widziałem w tamtym momencie wynosił około 4 pipsów.

w tym wypadku byo duzo wiecej, pozatym obserwowalem spread.. rozrzeszyl sie na sekunde ?? by zamknac pozycje??
jesli tak to ja p....... takiego brokera, skarga pojdzie wyzej...

ODPOWIEDZ