DayTrading: Środa 05.10.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 06 paź 2016, 00:00

Wzrost
3
38%
Bez zmian
3
38%
Spadek
2
25%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 05.10.2016

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

robinhood200 pisze:Wyszedłem z jena, ADR osiągnięty, może pójdzie dalej, ale jutro jest też dzień. Nagrabiłem dziś tam pipsów
Ja siedze znowu od 103,43, nieodpuszczaj, niech dawają kasiore, grab ile wlezie, ile zdołasz w kieszenie napchać. niech ci na zdrowie bedzie. Peace and Love :564:
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Awatar użytkownika
robinhood200
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robinhood200 »

Stachuu pisze:ja gram tylko na walutach bo jak widze te indeky to mnie mdli.....

-- Dodano: 05 paź 2016, 17:23 --

ja gram tylko na walutach bo jak widze te indeky to mnie mdli.....

-- Dodano: 05 paź 2016, 17:25 --

Robinhood200 masz na edku L czy S ?

Wyszedłem, bo już koniec dnia był dla mnie, ale odbicie cienkie od tego wsparcia, może je przebić

http://i.imgur.com/NVlR3cB.jpg
Prostota jest szczytem wyrafinowania.
Leonardo da Vinci

Stachuu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Stachuu »

No straszą jak tylko mogą.... Nerwy już dawno zszargane xd. Na edku to już od ponad tygodnia ostro mieszają, dawno czegoś takiego nie było

-- Dodano: 05 paź 2016, 18:31 --

chociaż jak popatrzę na Sp 500.... to dopiero można zwątpić

-- Dodano: 05 paź 2016, 18:32 --

Tam jak bym kupił S-ke to bym prędzej jajko usiedział xp

Awatar użytkownika
Zolo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Zolo »

To pewnie znaczy,że szykuje się jakiś mocny ruch...

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

a nie jest to tak

Rozpoczecie przygody z FX
1. Pary walutowe, fascynacja, uda się, wiem, ze zarobię, strata, kolejna strata, kurde na tym nie da sie zarobic. Przerzucam sie na surowce, tam jest kasa
2. Surowce, pieknie, złotko, srebro, to czuje, pusty wykres i lecę, strata, strata, kolejna strata, jak to jest, musi coś byc, czytałem, ze indeksy sa ciekawe, tam jest kasa
3. indeksy. dam rade czuje DAXA, SP mam w palcu, zarobie, dam radę, strata, strata, kolejne wyczyszczenie, nie da sie, ale musi cos być, egzotyka
4. Witamy na USD/ZAR, tu nikogo nie ma, spokojnie potrzepie pipsy, stata, strata, wyczyszczenie
To wszystko jest do bani. Kończę.
Zakończenie przygody z FX
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Stachuu
Pasjonat
Pasjonat

ja zaczynałem od indeksów i tam troche surowce ale z surowców szybko wyszedłem. Nie dlatego że wtopa tylko po prostu jakoś mi nie pasowały. Na indeksach miałem ostrą zaprawę... oczywiście do tego wtopy. Myśle, że na nich sporo się nauczyłem szkoda tylko, że kosztem własnego kapitału. Dopiero na walutach mam zyski systematyczne. Waluty są o wiele bardziej dynamiczne, chodzi mi o te główne pary oczywiście. Uważam że poziom trudności jest bardzo podobny jak na indeksach lecz uważam, że waluty w tym całym matriksie są bardziej przyjazne graczowi, oczywiście pod warunkiem, że kuma tą rozgrywke :) . Wszystko jest manipulowane, czyli przez największe banki gdzie jest najwięcej hajsu.

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

prawda kosztuje tylko 4x5USD i 4 dni, grajac na wszystkim zwieksza sie prawdopodobieństwo znalezienia swojego srodowiska rynku, jesli wybiera sie jeden walor, robi sie krzywde samemu sobie
a wielkość kapitału nie chroni od strat, lepiej stracic 20USD i 4 dni, niż 20000k i kilka miesiecy, był nawet ponoc jeden co miał 7mln, nie stracił ich w tydziń, ba nawet miesiac i rok, ale sukcesywnie tracił, czemu? bo matematyki nie da sie oszukać
zastanowiłbym sie czy oby ksiazki dobrze definuja tkz "zarzadzanie ryzykiem" :idea:
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Świeżak opowiadaj jak twoje dzisiejsze zmagania z daxem :p

ile dzisiaj przewaliles depo? :p

-- Dodano: 05 paź 2016, 19:20 --

widze ze rzeznik w koncu rozpoczal rajd w strone gwiazd :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Stachuu
Pasjonat
Pasjonat

Jak ty Farciarz głównie kierujesz się matematyką i liczbami na giełdzie to.... nie będę kończył xd

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

CAD/JPY fajnie pocina lepiej niz rzeznik i kto by sie spodziewal :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Zablokowany