Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
Witam
Przy zapisywaniu szablonu MT4 wybrałem kilka wskaźników w tym jest jeden pobrany z zakładki rynek bezpośrednio przez platformę MT4 (tj. orders idicator). przy wybraniu nowego wykresu i zapisanego szablonu nie ładuje się w/w wskaźnik trzeba go otwierać dodatkowo z nawigatora. Co jest powodem że się on nie ładuje? dodam że wskaźnik pobrany jest w nawigarorze w folderze market i oznaczony jest symbolem złotego kwadratu ze znakiem funkcja oraz szarą kontrolką.
proszę o pomoc
Przy zapisywaniu szablonu MT4 wybrałem kilka wskaźników w tym jest jeden pobrany z zakładki rynek bezpośrednio przez platformę MT4 (tj. orders idicator). przy wybraniu nowego wykresu i zapisanego szablonu nie ładuje się w/w wskaźnik trzeba go otwierać dodatkowo z nawigatora. Co jest powodem że się on nie ładuje? dodam że wskaźnik pobrany jest w nawigarorze w folderze market i oznaczony jest symbolem złotego kwadratu ze znakiem funkcja oraz szarą kontrolką.
proszę o pomoc
Witam,
ustawiłem zlecenie ze stop lossem i take profitem ale przez dłuższy czas nie będę miał dostępu do internetu. Czy zlecenie może zostanie zrealizowane na SL albo TP przez samego brokera?
ustawiłem zlecenie ze stop lossem i take profitem ale przez dłuższy czas nie będę miał dostępu do internetu. Czy zlecenie może zostanie zrealizowane na SL albo TP przez samego brokera?
Jeśli cena na tym instrumencie osiągnie dany poziom aktywacji to zostanie zrealizowane... Tak to właśnie działaCras pisze:Witam,

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
To prawda ale mnie Trailing SL kilka lat temu mocno zaskoczył. Okazało się że na MT4 jest traktowany jak EA i platforma musi być włączona. W sumie od tamtej pory przestałem używać TSL.
Hej, podzielcie się z jakich strategi korzystacie najczęściej i jakei są dla was najlepsze. Ja szukam sowich i gram na roznych interwałach ale jakoś nie moge wnic wcelowac;/ To czasami przypomina jak gre po omacku. Analizuje rynek, wiadomosci, fora i różne setu up, obstawiam i rynek zapiernicza w droga strone. Mysle ze chyba najlepsza strategia dla mnie to bedzie obstawainie na odwrót 

- MowmiSasiad
- Pasjonat
spróbuj np. price action + formacje świec japońskich. jedno z drugim się trochę wiążę, a jest dość proste do opanowania, bo patrzysz tylko na cenę.
Ponieważ TS to nie do końca zlecenie oczekujące, a bardziej "działanie oczekujące". I tu się nic nie zmienia - cały czas musi być włączona platforma - jedyne co można zrobić to wrzucić ją sobie na VPS. Jestem ciekaw kiedy doczekamy takiej zmiany, aby TS w MT4 leżał po stronie serwera brokera... W innych platformach robi się to już standardem.Brunon79 pisze:To prawda ale mnie Trailing SL kilka lat temu mocno zaskoczył. Okazało się że na MT4 jest traktowany jak EA i platforma musi być włączona. W sumie od tamtej pory przestałem używać TSL.
-- Dodano: śr 05-10-2016, 9:35 --
Czyli brak Ci planu działania - to się nie może udać. Musisz się odpowiednio przygotować. Sprawdź kilka przeróżnych strategii, poznaj dobrze jedną zanim zabierzesz się za kolejną i po jakimś czasie zobaczysz co najbardziej Ci odpowiada. Możesz zacząć od tego, co zarekomendował Sąsiad. Obecnie chyba najbardziej spopularyzowana metodaeltalk pisze:Hej, podzielcie się z jakich strategi korzystacie najczęściej i jakei są dla was najlepsze. Ja szukam sowich i gram na roznych interwałach ale jakoś nie moge wnic wcelowac;/ To czasami przypomina jak gre po omacku. Analizuje rynek, wiadomosci, fora i różne setu up, obstawiam i rynek zapiernicza w droga strone. Mysle ze chyba najlepsza strategia dla mnie to bedzie obstawainie na odwrót

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Z tego co zauważyłem ostatnio przeglądając oferty brokerów świadczących usługi na polskim rynku to ktoś już taką opcję wprowadził na MT4. Nie chcę mówić kto bo nie chcę robić reklamy w każdym razie oferta brokerów się zmienia i zwiększa.Jestem ciekaw kiedy doczekamy takiej zmiany, aby TS w MT4 leżał po stronie serwera brokera
Ok, ustaliliśmy o co chodzimafazer pisze:Z tego co zauważyłem ostatnio przeglądając oferty brokerów świadczących usługi na polskim rynku to ktoś już taką opcję wprowadził na MT4. Nie chcę mówić kto bo nie chcę robić reklamy w każdym razie oferta brokerów się zmienia i zwiększa.Jestem ciekaw kiedy doczekamy takiej zmiany, aby TS w MT4 leżał po stronie serwera brokera

mafazer myślał o XTB i xStation, gdzie TS faktycznie w nowej wersji (5) leży po stronie serwera, co jest na pewno dużym atutem ale i zaczyna robić się standardem.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Czy można od brokera wypłacić pieniądze na różne konta bankowe?
Przykładowa sytuacja - zarobiłem 1500$, dzielę to na 3x500$ i wypłacam 500$ na konto np. w mbanku 500$ na drugie w innym banku i 500$ na trzecie w innym banku.
Wszystkie konta są na mnie oczywiście.
Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.
Przykładowa sytuacja - zarobiłem 1500$, dzielę to na 3x500$ i wypłacam 500$ na konto np. w mbanku 500$ na drugie w innym banku i 500$ na trzecie w innym banku.
Wszystkie konta są na mnie oczywiście.
Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.