Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
mafazer
Bywalec
Bywalec

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: mafazer »

Witam

Przy zapisywaniu szablonu MT4 wybrałem kilka wskaźników w tym jest jeden pobrany z zakładki rynek bezpośrednio przez platformę MT4 (tj. orders idicator). przy wybraniu nowego wykresu i zapisanego szablonu nie ładuje się w/w wskaźnik trzeba go otwierać dodatkowo z nawigatora. Co jest powodem że się on nie ładuje? dodam że wskaźnik pobrany jest w nawigarorze w folderze market i oznaczony jest symbolem złotego kwadratu ze znakiem funkcja oraz szarą kontrolką.
proszę o pomoc

Cras
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Cras »

Witam,
ustawiłem zlecenie ze stop lossem i take profitem ale przez dłuższy czas nie będę miał dostępu do internetu. Czy zlecenie może zostanie zrealizowane na SL albo TP przez samego brokera?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Cras pisze:Witam,
ustawiłem zlecenie ze stop lossem i take profitem ale przez dłuższy czas nie będę miał dostępu do internetu. Czy zlecenie może zostanie zrealizowane na SL albo TP przez samego brokera?
Jeśli cena na tym instrumencie osiągnie dany poziom aktywacji to zostanie zrealizowane... Tak to właśnie działa :). Nie musisz mieć do tego włączonej platformy - zlecenia oczekujące leżą po stronie serwera brokera.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Brunon79
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Brunon79 »

To prawda ale mnie Trailing SL kilka lat temu mocno zaskoczył. Okazało się że na MT4 jest traktowany jak EA i platforma musi być włączona. W sumie od tamtej pory przestałem używać TSL.

Awatar użytkownika
eltalk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: eltalk »

Hej, podzielcie się z jakich strategi korzystacie najczęściej i jakei są dla was najlepsze. Ja szukam sowich i gram na roznych interwałach ale jakoś nie moge wnic wcelowac;/ To czasami przypomina jak gre po omacku. Analizuje rynek, wiadomosci, fora i różne setu up, obstawiam i rynek zapiernicza w droga strone. Mysle ze chyba najlepsza strategia dla mnie to bedzie obstawainie na odwrót :D

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

spróbuj np. price action + formacje świec japońskich. jedno z drugim się trochę wiążę, a jest dość proste do opanowania, bo patrzysz tylko na cenę.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Brunon79 pisze:To prawda ale mnie Trailing SL kilka lat temu mocno zaskoczył. Okazało się że na MT4 jest traktowany jak EA i platforma musi być włączona. W sumie od tamtej pory przestałem używać TSL.
Ponieważ TS to nie do końca zlecenie oczekujące, a bardziej "działanie oczekujące". I tu się nic nie zmienia - cały czas musi być włączona platforma - jedyne co można zrobić to wrzucić ją sobie na VPS. Jestem ciekaw kiedy doczekamy takiej zmiany, aby TS w MT4 leżał po stronie serwera brokera... W innych platformach robi się to już standardem.

-- Dodano: śr 05-10-2016, 9:35 --
eltalk pisze:Hej, podzielcie się z jakich strategi korzystacie najczęściej i jakei są dla was najlepsze. Ja szukam sowich i gram na roznych interwałach ale jakoś nie moge wnic wcelowac;/ To czasami przypomina jak gre po omacku. Analizuje rynek, wiadomosci, fora i różne setu up, obstawiam i rynek zapiernicza w droga strone. Mysle ze chyba najlepsza strategia dla mnie to bedzie obstawainie na odwrót :D
Czyli brak Ci planu działania - to się nie może udać. Musisz się odpowiednio przygotować. Sprawdź kilka przeróżnych strategii, poznaj dobrze jedną zanim zabierzesz się za kolejną i po jakimś czasie zobaczysz co najbardziej Ci odpowiada. Możesz zacząć od tego, co zarekomendował Sąsiad. Obecnie chyba najbardziej spopularyzowana metoda ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
mafazer
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mafazer »

Jestem ciekaw kiedy doczekamy takiej zmiany, aby TS w MT4 leżał po stronie serwera brokera
Z tego co zauważyłem ostatnio przeglądając oferty brokerów świadczących usługi na polskim rynku to ktoś już taką opcję wprowadził na MT4. Nie chcę mówić kto bo nie chcę robić reklamy w każdym razie oferta brokerów się zmienia i zwiększa.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

mafazer pisze:
Jestem ciekaw kiedy doczekamy takiej zmiany, aby TS w MT4 leżał po stronie serwera brokera
Z tego co zauważyłem ostatnio przeglądając oferty brokerów świadczących usługi na polskim rynku to ktoś już taką opcję wprowadził na MT4. Nie chcę mówić kto bo nie chcę robić reklamy w każdym razie oferta brokerów się zmienia i zwiększa.
Ok, ustaliliśmy o co chodzi ;). Na MT4 nadal jest to niemożliwe. TS potrzebuje włączonej platformy, przynajmniej w standardzie, bo oczywiście można wyręczyć się VPS-em.
mafazer myślał o XTB i xStation, gdzie TS faktycznie w nowej wersji (5) leży po stronie serwera, co jest na pewno dużym atutem ale i zaczyna robić się standardem.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

rekinb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rekinb »

Czy można od brokera wypłacić pieniądze na różne konta bankowe?

Przykładowa sytuacja - zarobiłem 1500$, dzielę to na 3x500$ i wypłacam 500$ na konto np. w mbanku 500$ na drugie w innym banku i 500$ na trzecie w innym banku.

Wszystkie konta są na mnie oczywiście.

Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.

ODPOWIEDZ