Ja także zakładam up jeżeli nie będzie luki bessykarnak pisze:EURUSD tygodniowy jest w istotnym miejscu, czas się opowiedzieć po którejś ze stron - obstawiam ruch do góry:
DayTrading: Piątek 30.09.2016
Re: DayTrading: Piątek 30.09.2016
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- fx-technik
- Fanatyk
Edek jest w szpicy trójkąta:
Wyjście górą, dołem, lub bokiem.
Obstawiam bokiem.
-- Dodano: 01 paź 2016, 13:09 --
-- Dodano: 01 paź 2016, 13:23 --
Ten tydzień tradowałem Edka względem Open W1.
Liczyłem na wykonanie normy średniego zasięgu tygodniowego.
W piątek prawie się udało...
Scenariusze są zawsze trzy.Wyjście górą, dołem, lub bokiem.
Obstawiam bokiem.
-- Dodano: 01 paź 2016, 13:09 --
-- Dodano: 01 paź 2016, 13:23 --
Ten tydzień tradowałem Edka względem Open W1.
Liczyłem na wykonanie normy średniego zasięgu tygodniowego.
W piątek prawie się udało...
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Dla przypomnienia wrzucałem to jak widać na początku tygodnia. Scenariusz jest ten sam dopóki nie wybiją 1.1120 po przejściu 1.1280 impet może być mocny jak w piątek do 1.1398
"...Jeden traci, drugi się bogaci..."
Ponownie???fx-technik pisze: Scenariusze są zawsze trzy.
Wyjście górą, dołem, lub bokiem.
Obstawiam bokiem.
Błagam NIE!!!

Jeśli chodzi o ineksy jesteśmy wciąż w bardzo ciekawym miejscu. Wystąpiła juz dywergencja spadkowa DAX-a (niższe dołki i niższe szczyt w stosunku do SP500), ale wykres nie chce spadać. Ostatni dołek na DAX-ie to typowa podpucha. Teraz oba indeksy stanęły na oporach. Sp500 jest jak wiadomo na oporze 2163 i ma bandę spadkową nad głową. Czy wywalą i pójdą w dórę?? Bardzo możliwe.. Na to chyba liczą kupujący DAX-a w ostatni piątek. Takiego rajdu w górę w sumie dawno nie było. I znowu mega opór na 10500.Na Sp500 patrząc po dołkach, jest wciąż trend wzrostowy i wypychają to wszystko do góry. Wydaje się że poziom 2177-2180 będzie na pewno testowany. Cały ten schemat spadków i wzrostów przypomina układ po brexicie. Niby powinno spadać a jednak rośnie i rośnie. Może być więc tak samo: teraz retest 2180, potem w dół korekta, a potem na nowe szczyty. To jest scenariusz optymistyczny.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Świeżak ty dalej z uporem maniaka opowiadasz baśnieŚwieżak44 pisze:Jeśli chodzi o ineksy jesteśmy wciąż w bardzo ciekawym miejscu. Wystąpiła juz dywergencja spadkowa DAX-a (niższe dołki i niższe szczyt w stosunku do SP500), ale wykres nie chce spadać. Ostatni dołek na DAX-ie to typowa podpucha. Teraz oba indeksy stanęły na oporach. Sp500 jest jak wiadomo na oporze 2163 i ma bandę spadkową nad głową. Czy wywalą i pójdą w dórę?? Bardzo możliwe.. Na to chyba liczą kupujący DAX-a w ostatni piątek. Takiego rajdu w górę w sumie dawno nie było. I znowu mega opór na 10500.Na Sp500 patrząc po dołkach, jest wciąż trend wzrostowy i wypychają to wszystko do góry. Wydaje się że poziom 2177-2180 będzie na pewno testowany. Cały ten schemat spadków i wzrostów przypomina układ po brexicie. Niby powinno spadać a jednak rośnie i rośnie. Może być więc tak samo: teraz retest 2180, potem w dół korekta, a potem na nowe szczyty. To jest scenariusz optymistyczny.

zostan dziennikarzem sportowym tam twoj talent pisarski nie przepadnie tutaj niestety sie marnuje

-- Dodano: 02 paź 2016, 21:05 --
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
- kk.dreamer
- Pasjonat
Jestem chętny , ale w pierwotnym brzmieniukk.dreamer pisze:domykamy lukę na kablu?