Trzy tygodnie na Forex

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
DarkSside
Uczestnik
Uczestnik

Trzy tygodnie na Forex

Nieprzeczytany post autor: DarkSside »

Witam. Chciałbym się podzielić moimi wynikami na forex, ponieważ dopiero zaczynam a wydaje mi się że kwota jaką dało mi się zyskać oraz strategia jest w miarę dobra. Wiadomo czekam też na wasze rady. Więc zaczniemy tak. Trzy tyg temu przypadkowo zainstalowałem aplikacje mobilna brokera plus500, nie miałem pojęcia o grze na forexie żadnej, nigdy nie miałem z tym styczności. Zainstalowałem, poczytałem na internecie mniej wiecej a tym i zacząłem zabawę. Zweryfikowałem konto i dostałem -+ 300 zł depozytu. Grę rozpocząłem na walutach EUR/USD. Na początku była zabawa zarabiałem rzedu 5 -10 zł czasami zajmowało mi to godzinę czasami 1 min. Gdy zauwazyłem że jednak da się cos zarobić postanowiłem przelać 500 zł żeby mieć troszkę większy depozyt. Praktycznie po 4 dniach grania podwoiłem swój kapitał.
Teraz po 3 tygodniach grania samego zysku mam ponad 4 tyś zł. Od 2 tyg gram również na XM. Wydaje mi się ze moja strategia jest dobra ale licze na jakiś dobre rady.
Lista moich tranzakcji.

Obrazek

Pozdrawiam :564:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Trzy tygonie na Forex

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj,

Szczerze powiedziawszy to nie ma co oceniać, bo nie napisałeś jak grasz tylko ile zarobiłeś :). Skoro zarobiłeś to dobrze ale ostatecznie liczy się efekt w długim terminie, a 3 tygodnie to tylko zwiastun tego, czego można się spodziewać. Patrząc pobieżnie na historię transakcji... Handlujesz względnie dużym wolumenem w stosunku do posiadanego depozytu, zamykasz pozycje na małym zysku, a straty zapewne przetrzymujesz i raczej ich nie ucinasz, gdy rosną. Widać to nawet po dużej stopie zwrotu w krótkim czasie. Póki zmienność na rynku jest mała to nie ma problemu - szanse, że kurs się odwróci na naszą korzyść (w granicy posiadanego przez nas depozytu) są duże. Problem pojawi się kiedy trafisz na dane makro lub trend, którego nie przewidziałeś. Wtedy zamiast wielu małych zysków zostanie jedna duża strata, która zacznie rosnąć aż do końca depozytu. I wtedy przyjdzie czas na refleksję... ;)

Rady? Przemyśl dobrze strategię, jak zachowa się w różnych wariantach rynkowych i "co by było gdyby...". A jak już wyczyścisz konto to zapewne dopiero wtedy zainteresujesz się zarządzaniem kapitałem... :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

DarkSside
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: DarkSside »

Aha rozumiem :) Ale tak jak mówię dopiera zaczynam przygodę z forexem i wszystko dla mnie jest zielone, ale traktuje to jako zabawę może kiedyś się to zmieni. Staram się handlować max połową mojego kapitału, nie wiecej, nie wiem czy to dobrze. Tak staram się straty przetrzymywać ( nie raz juz miałem ponad - 1000 zł straty ) ale zawsze poczekałem dwa dni i jeszcze udało mi się zarobić. Aktualnie gram tylko i wyłącznie na walutach EUR/USD, przeglądałem wykres o parę miesiecy wstecz i zauwazłem ze kurs puki co jest w granicach 1,16000 - 1,25000. Staram się kupować jak najniżej, a sprzedawać w granicach 1,2400.
Mam też cały czas tą myśl ze jednak kiedyś może być tak że kurs pójdzie w góre lub w dół i już tak szybko nie wróci, wtedy wszystko stracę :( Ale tak jak mówisz sa to dopiero poczatki, jest to zwiastun " mam nadzieje że dobry" mojej przygody i zabawy z forexem. Ogólnie chcę dojść do mojego kapitału około 10 tyś a później zyski jeśli będą wypłacać już dla siebie :) co z tego wyjdzie, nie wiem czas pokaże :)
Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

DarkSside pisze: Mam też cały czas tą myśl ze jednak kiedyś może być tak że kurs pójdzie w góre lub w dół i już tak szybko nie wróci, wtedy wszystko stracę :(
Będę brutalnie szczery i powiem, że przy kontynuacji stosowania takiej strategii... Tak właśnie będzie ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

To jest podręcznikowy przykład jak nie powinno się tego robić, albo fajna reklama brokera.
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

ODPOWIEDZ