DayTrading: Piątek 30.09.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 paź 2016, 00:00

Wzrost
4
50%
Bez zmian
2
25%
Spadek
2
25%

Liczba głosów: 8

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 30.09.2016

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Czytam ten link i nie wiem w czym było lepsze stare forum.? Żadnych wejść, żadnych wykresów, rysunków, trochę paplaniny o fundamentach ..i tylko Kusus tak samo się wtedy przyp..lał jak teraz do nas. :D A niby tacy "sami fachowcy " wtedy byli, nie to co teraz... ;) Teraz więcej się można tu nauczyć.

-- Dodano: 30 wrz 2016, 21:49 --
Ambasador pisze:Ależ dzisiaj było możliwości by się "nachapać"...

I usdpln i dax... no nic wrzucam lekki update wyniku - można było wyciągnąć z tego sporo więcej, ale dla mnie ważny plus do tego wczorajsza strata z Daxa odrobiona. Kwestia czy zamykać to czy zostawić na weekend - aczkolwiek mam przeczucie, że 10546 jeszcze dziś zaliczymy :)
Ambasador, to że dobrze grasz to już wiemy. Wrzucaj jakieś ciekawe trejdy, najlepiej z opisem. Albo taka tabelkę z trejdami, to zobaczymy jak grasz. Sam zysk jak podasz, to nikomu nic nie da..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Skończył się giełdowy wrzesień.
Październik dla naszego WIG20 prognozowałbym podobny do października 2002 roku. :)

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

karnak pisze:Skończył się giełdowy wrzesień.
Październik dla naszego WIG20 prognozowałbym podobny do października 2002 roku. :)
Ja myślę, że prognozowanie na giełdzie nie ma sensu. Można co najwyżej zaproponować pewne scenariusze a potem patrzeć w którą stronę ruszą i jak reagują na kolejne poziomy. Dziś bardziej obstawiałem pogłębienie spadków, ale wybrali górę, także pewnie przez to że jest koniec miesiąca. Po co robić bajzel na koniec miesiąca? Podciągneli wszystko bardzo ładnie. Teraz nawet start na nowe szczyty stał się możliwy. Jak widać podeszli bardzo psychologicznie do tematu. W październiku znowu wszystko może się zdarzyć. Niedługo wybory w USA. Zaczną już grę pod to.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

I usdpln i dax... no nic wrzucam lekki update wyniku - można było wyciągnąć z tego sporo więcej, ale dla mnie ważny plus do tego wczorajsza strata z Daxa odrobiona. Kwestia czy zamykać to czy zostawić na weekend - aczkolwiek mam przeczucie, że 10546 jeszcze dziś zaliczymy :)
masz super wynik, gratuluję :)
a usdpln dziś rządził, rano L, potem S.... masakra :mrgreen:
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Jeżeli problemy Deutsche Banku nie są istotne, to up

M30

tasiemki na h4 powstrzymały spadki, a na m30 wszystko pootwierane na L
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Zgadzam się. Kapitalny dzień, zupełnie jakby to nie był piątek.
:564:
The only way is up

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

EURUSD tygodniowy jest w istotnym miejscu, czas się opowiedzieć po którejś ze stron - obstawiam ruch do góry:

Ambasador
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ambasador »

Świeżak44 pisze: Ambasador, to że dobrze grasz to już wiemy. Wrzucaj jakieś ciekawe trejdy, najlepiej z opisem. Albo taka tabelkę z trejdami, to zobaczymy jak grasz. Sam zysk jak podasz, to nikomu nic nie da..

Nie korzystam z żadnych wskaźników - patrzę na wykres, analizuje wstecz i tyle. Większość trade'ow robię na komórce i zanim bym odpalił neta, opisał, czy zrobił jakiś zrzut to nie wiem czy wyrobiłbym się do wieczora:)

@highend - dziękować:) najbardziej zadowolony jestem ze skuteczności 32/32 jak i wyniku total(15k i 75%depo którym gram).

Awatar użytkownika
Zolo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Zolo »

Warto także pamiętać, że w poniedziałek obchodzone jest Święto Jedności Niemiec, co oznacza brak sesji na giełdzie we Frankfurcie. Również tego dnia nie będą pracować chińskie rynki.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Zolo pisze:Warto także pamiętać, że w poniedziałek obchodzone jest Święto Jedności Niemiec, co oznacza brak sesji na giełdzie we Frankfurcie. Również tego dnia nie będą pracować chińskie rynki.
Ale!
Zawsze mamy jeszcze DJI30 (US30)!

-- Dodano: 01 paź 2016, 12:51 --

PA w świecy W1 sugeruje trend wzrostowy dla DJI30.
[DJI30]H4.png
-- Dodano: 01 paź 2016, 12:55 --

Natomiast, DAX30 wyszedł zasadniczo na 0.
[DAX30]H4.png
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Zablokowany