Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

HubertK
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: HubertK »

Cieszę się, że zareagowałeś raposo. Mam cichą nadzieję, że nie będzie się sytuacja powtarzać.
W jaki sposób mogę sprawdzić aktualny stan konta?
Przy Kapitale liczby zmieniają się co parę sekund. Przed zawarciem pozycji miałem więcej pieniędzy niż po otwarciu. Wyjaśnisz mi jak to działa?

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

HubertK pisze:Cieszę się, że zareagowałeś raposo. Mam cichą nadzieję, że nie będzie się sytuacja powtarzać.
W jaki sposób mogę sprawdzić aktualny stan konta?
Przy Kapitale liczby zmieniają się co parę sekund. Przed zawarciem pozycji miałem więcej pieniędzy niż po otwarciu. Wyjaśnisz mi jak to działa?
Liczby zmieniają się, bo Twój rzeczywisty stan konta także ulega zmianie wraz z bilansem otwartych pozycji.

Kapitał to wartość konta z uwzględnieniem w/w bilansu
Wolne środki to ilość gotówki, która może posłużyć do otwarcia kolejnych pozycji (Kapitał + bilans pozycji - użyte środki)
Użyte środki to depozyt zabezpieczający użyty na potrzeby otwarcia pozycji

Od Kapitału po otwarciu pozycji odejmowana jest prowizja pobierana przez brokera (za jej otwarcie, za zamknięcie pobierana jest przy zamknięciu) oraz od razu uwzględnia spread - stąd zapewne różnice ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

HubertK
Stały bywalec
Stały bywalec

W takim razie w przypadku zamknięcia jednej pozycji z kilku, stan kapitału się nie zmieni, tak?
Istnieje możliwość dodania ceny Bid i Ask na jednym wykresie jednocześnie? W jaki sposób?

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

HubertK pisze:W takim razie w przypadku zamknięcia jednej pozycji z kilku, stan kapitału się nie zmieni, tak?
Po zamknięciu pozycji zostanie doliczony koszt prowizji, więc saldo się trochę uszczupli.
HubertK pisze:Istnieje możliwość dodania ceny Bid i Ask na jednym wykresie jednocześnie? W jaki sposób?
Kompletnie nie rozumiem tego pytania. Pewnie chodzi tutaj o pokazanie spreadu na wszystkich wykresach. Też tego szukałem po przejściu z MT4, ale tylko wykres tickowy pokazuje te wartości. Trzeba zaglądać po prostu na wykres tickowy danego instrumentu.

Zrób zrzut ekranu i pokaż co ty tam widzisz na ekranie swojego komputera. Edytuj ostatni post i dodaj jako załącznik. Zadajesz pytania jakbyś pierwszy raz widział platformę i wykresy na oczy. Jak pokażesz co ty tam widzisz i nie będziesz się rozdrabniał, tylko napiszesz od razu w jednym poście czego nie rozumiesz to będzie prościej Ci pomóc i szybciej dostaniesz pomoc o kogoś.
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2016, 18:33 przez -rookie-, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

HubertK pisze:W takim razie w przypadku zamknięcia jednej pozycji z kilku, stan kapitału się nie zmieni, tak?
Zmieni. Skoro zamkniesz pozycję to zostanie potrącona prowizja za jej zamknięcie.

U brokerów ECN prowizja pobierana jest za otwarcie i zamknięcie pozycji. U brokerów z platformą MT4 obie te wartości pobierane są od razu przy otwarciu (wymuszone ograniczeniami technicznymi MT4) natomiast klasycznie (czyli tak jak jest w Dukascopy) powinno odbywać się to dopiero przy realizacji transakcji.
HubertK pisze: Istnieje możliwość dodania ceny Bid i Ask na jednym wykresie jednocześnie? W jaki sposób?
Sprawdzę to...

-- śr 28-09-2016, 17:34 --

Nie ma takiej możliwości. Możesz zmienić tylko sposób wyświetlania wykresu po cenie Bid lub Ask.

Jest opcja nakładania na siebie drugiego wykresu ale tylko innego instrumentu - ten sam instrument jest nieaktywny.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

Wracając do "bad tick'a", którego ostatnio opisywałem. Dziś stało się to samo, tylko na ropie Brent. Nie zwierałem transakcji, ale oglądałem wykres podczas publikacji danych. I teraz już nie wiem czy to jest "bad tick" czy raczej powinienem zmienić sposób myślenia o tym... Co ciekawe, w tamtym przypadku kurs też doszedł po pojawieniu się czegoś takiego do tych poziomów i potem zostało to poprawione. Zrzut ekranu z chwili publikacji danych i drugi teraz pokazujący że tego tick'a już nie ma na wykresie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

HubertK
Stały bywalec
Stały bywalec

Dziś na srebrze zauważyłem, ze na h1 o 15 cena maksymalna jest wyższa o ok. (4 centy)? w porównaniu do mForex i xm.
Dość duże odchylenie.
19.102 - 19.14X
X - nie pamiętam dokładnie.

Wieksza cena była u dukasa.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

-rookie- pisze:Wracając do "bad tick'a", którego ostatnio opisywałem. Dziś stało się to samo, tylko na ropie Brent. Nie zwierałem transakcji, ale oglądałem wykres podczas publikacji danych. I teraz już nie wiem czy to jest "bad tick" czy raczej powinienem zmienić sposób myślenia o tym... Co ciekawe, w tamtym przypadku kurs też doszedł po pojawieniu się czegoś takiego do tych poziomów i potem zostało to poprawione. Zrzut ekranu z chwili publikacji danych i drugi teraz pokazujący że tego tick'a już nie ma na wykresie.
To do zweryfikowania po tickach, które są udostępnione na stronie Dukascopy. Ogólnie taki problem był już kiedyś tłumaczony przez Dukascopy - bodajże była to jakaś niedoskonałość Javy i ceny później po odświeżeniu były automatycznie korygowane. Na pewno support brokera wyjaśni Ci to dużo dokładniej.

Btw. Przypominamy, iż dziś wieczorem jest Seminarium Dukascopy w Warszawie na które zapraszamy wszystkich zainteresowanych. Polski team będzie mógł rozwiać wszystkie wątpliwości na żywo :)
http://forexclub.pl/nowa-wersja-jforex- ... py-polsce/

-- czw 29-09-2016, 9:19 --
HubertK pisze:Dziś na srebrze zauważyłem, ze na h1 o 15 cena maksymalna jest wyższa o ok. (4 centy)? w porównaniu do mForex i xm.
Dość duże odchylenie.
19.102 - 19.14X
X - nie pamiętam dokładnie.

Wieksza cena była u dukasa.
Cóż mogę Ci powiedzieć. Rynek zdecentralizowany i jego uroki. Jak prześledzisz kolejnych 10 brokerów to zobaczysz jeszcze więcej rozbieżności w kursach i tak to już wygląda. Nie ma jednej ceny srebra na platformach FX. Różnice w data feedzie, dostawcach płynności, instrumencie bazowym, poziomie spreadów... I ot mamy taki efekt.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

HubertK
Stały bywalec
Stały bywalec

Witam
Przymierzam się do otwarcia konta w dukasie, ale perfekcyjnie języka nie znam, a nie ma umów podanych po polsku. Stąd ma prośba :
Możecie wymienić jakieś szczególnie ważne punkty w umowie, którym trzeba się szczególnie przyjrzeć?
Konkretnie chodzi mi o : Terms and Conditions, Order Execution Policy, Conflict of Interests Prevention Policy, Risks in Derivatives Trading on SWFX Swiss Forex Marketplace, Dispute Resolution Procedure, Tariffs.

Wiem, że prośba niecodzienna, ale może ktoś byłby tak miły... :wink:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Heh, no niecodzienna prośba, bo też nikt nie wie co dla Ciebie będzie ważne, a co nie. Tym bardziej jeśli to będzie dla Ciebie jedna z pierwszych umów tego typu z którymi będziesz mial styczność. A dokumentów cała masa ;). Polecam skopiować do translatora - trochę pokaleczy słownictwo ale ogólny sens zachowa.

Na pocieszenie powiem, że 98% klientów ich nie czyta, a najistotniejsze i w praktyce potrzebne rzeczy można znaleźć na www brokera, a ta już jest po polsku.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ