Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

HubertK
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Dukascopy - ECN

Post autor: HubertK »

Właściwie to masz rację. Rzadko kto czyta umowy. Spróbuję i założę, nie muszę od razu kokosów wpłacać. :|

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Post autor: raposo »

W umowach brokerów FX zazwyczaj jest masa zapisów, które budzą watpliwości i którymi zabezpiecza się broker przed różnymi wariantami ale dopiero praktyka pokazuje jakie broker ma do tego podejście, a na przestrzeni 6 lat jak mam tam konto muszę szczerze przyznać, że jest to jeden z najbardziej przyjaznych brokerów z jakimi miałem styczność (a dzis liczyłem i przerobiłem ich do dzisiaj 103 ;) )
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

HubertK
Stały bywalec
Stały bywalec

Mam nadzieję, że nie będę żałował. Czas pokaże.
Posiadasz konto w Europe czy Bank? Jak długo?
Pytam z ciekawości i zawczasu podziękuję za odpowiedź, by nie robić zbędnego spamu. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
slaw2005
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: slaw2005 »

Czesc
Raposo powiedz mi bo nie wiem czy dobrze to zrozumiałem--- jeżeli masz napisane mforex -11% , a tam standard to 0,0045 - to znaczy ze jak otworze za twoim posrednictwem to będę miał 0,0034 ? Ale nawet gdyby tak było to na jak długo i jaki trzeba obrót zrobić -- bo zakładam ze są warunki.......

Pytam bo niektóre pary na których spekuluje zdecydowanie w mforex mają lepszy spreed np na takim nzd USD różnica jest oczywiście ruchoma ale średnio 0,5pipsa- to jest prowizja u mnie w dudka... kumasz....

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

W Dukascopy Bank od 2010 (a może 2009?) roku, w Dukascopy Europe od dwóch lat - wcześniej nie miałem potrzeby zmiany. I mimo posiadania kont u wielu brokerów nadal jest to mój rachunek główny.

-- wt 04-10-2016, 19:24 --
slaw2005 pisze:Czesc
Raposo powiedz mi bo nie wiem czy dobrze to zrozumiałem--- jeżeli masz napisane mforex -11% , a tam standard to 0,0045 - to znaczy ze jak otworze za twoim posrednictwem to będę miał 0,0034 ? Ale nawet gdyby tak było to na jak długo i jaki trzeba obrót zrobić -- bo zakładam ze są warunki.......

Pytam bo niektóre pary na których spekuluje zdecydowanie w mforex mają lepszy spreed np na takim nzd USD różnica jest oczywiście ruchoma ale średnio 0,5pipsa- to jest prowizja u mnie w dudka... kumasz....
Z racji, że to wątek o Dukascopy odpowiem Ci na PW, aby tu nie robić zamieszania ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

HubertK
Stały bywalec
Stały bywalec

Mam problem z platformą. Nigdy za pierwszym razem nie udaje się jej włączyć. Mówię o JForex. Zawsze komputer się zawiesza na dobre 5 minut, a nawet pojawia się niebieski ekran... Nie ciekawie to wygląda, zwłaszcza ze parametry komputera nie powinny stanowić żadnego problemu. Dodam, ze w trakcie uruchamiania platformy, wszystkie pozostałe aplikacje mam wyłączone. Jakieś porady?

-rookie-
Maniak
Maniak

Post autor: -rookie- »

HubertK pisze:Mam problem z platformą. Nigdy za pierwszym razem nie udaje się jej włączyć. Mówię o JForex. Zawsze komputer się zawiesza na dobre 5 minut, a nawet pojawia się niebieski ekran... Nie ciekawie to wygląda, zwłaszcza ze parametry komputera nie powinny stanowić żadnego problemu. Dodam, ze w trakcie uruchamiania platformy, wszystkie pozostałe aplikacje mam wyłączone. Jakieś porady?
Pierwsze co mi przyszło do głowy, że masz zabytkowy sprzęt i Windowsa XP albo uszkodzony dysk. Ok, na początek podałbyś więcej szczegółów. Jaki masz system operacyjny, konkretnie jaki to jest Windows bo po niebieskim ekranie stwierdzam, że masz Windowsa. JForex wcale takich małych wymagań sprzętowych nie ma, więc jakbyś podał parametry procesora, ilość pamięci RAM, nie zaszkodziłoby. Takie zachowanie komputera wynika albo ze słabego sprzętu albo z instalacji oprogramowania, które namieszało w systemie o co nietrudno w Windowsie. Możliwe, że jakieś programy zbytnio obciążają pamięć, a rekomendowane jest dla JForex 512MB pamięci RAM. Możesz dorzucić zrzut ekranu, pokaż jak to wygląda u ciebie - pulpit, cokolwiek. Jeśli komputer nie jest stary to siłą rzeczy musisz mieć windowsa 7 chociażby przez brak sterowników do starszego sprzętu, więc tutaj szukałbym winy w:
- uszkodzonym dysku twardym
- wadliwych sterownikach np. karty graficznej
- oprogramowaniu obciążającym pamięć RAM, które masz w pasku zadań w prawym dolnym rogu. Część z nich pracuje w tle, w menadżerze zadań trzeba to sprawdzić
- java?
- zaśmieconym systemie przez nieumiejętne instalowanie programów lub instalowanie programów niezgodnych z systemem.
- wirusy, które obciążają system

Musisz coś więcej napisać, bo nikt nie wie jaki masz komputer, co na nim masz. Z takiego opisu ciężko coś wywnioskować. Z doświadczenia wiem, że takie akcje dzieją się kiedy komputer jest mocno obciążony albo dysk jest po prostu uszkodzony. Problemy z zasilaczem, pamięcią RAM albo chłodzeniem też powodowały takie zachowania, ale coś takiego działo się na moich starych pecetach - i to było ponad 10 lat temu...

// edit - Mam jeszcze sprawne Commodore 64, i działa skurczybyk po tylu latach i przejściach. A komputery, na których miałem Windowsa już dawno wysiadły :d Ech...

RobertK
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: RobertK »

Hubert, jest jeszcze opcja słabego łącza internetowego, sprawdź czy w tle nic się nie ściąga (np. aktualizacja, muzyka itp).

Dukas w Jforex potrzebuje całkiem sporej szybkości i stabilności, niejednokrotnie mt4 chodzi u mnie aż miło, a Dukas nie może się połączyć z serwerami już na etapie logowania (co czasami powoduje efekt krótkotrwałego "zamrożenia" pulpitu).

Chociaż tak jak napisał rookie- słaby sprzęt wydaje się bardziej prawdopodobny.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Tak, sprzęt ma tu spore znaczenie ale też porządek w systemie może mieć na to wpływ - ktoś parę postów temu miał problem z JForex i okazało się, że reinstalacja systemu załatwiła problem. Uroki Windowsa... Dlatego MAC i Linux rządzą :).

Innym moim pomysłem jest Java - zaktualizuj do najnowszej. To też ma duży wpływ na JForex...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

-rookie-
Maniak
Maniak

Post autor: -rookie- »

Nie napisałeś też jakiej wersji platformy używasz - wersji 2 czy testujesz nową wersję beta 3 na demo. Nowa wersja bardziej obciąża system. Nawet u mnie zamula, a nie mam aż tak starego sprzętu. Nie mam odpowiednich sterowników graficznych i przy dużej liczbie otwartych wykresów komputer jest mocno obciążony, czyli standardowo jest opóźniona reakcja myszki - ruszasz myszką albo klikasz a ona dopiero kilka sekund później reaguje itd.

ODPOWIEDZ