DayTrading: Czwartek 22.09.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 wrz 2016, 00:00

Wzrost
4
40%
Bez zmian
5
50%
Spadek
1
10%

Liczba głosów: 10

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 22.09.2016

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

kolbi123 pisze:
fx-technik pisze:
Tolmonnika pisze:No i się doczekałem nie trwało to aż tak długo
DE30M15.png
No tak, doczekałeś się, swojej głupoty - gry pod prąd.
Jak ktoś sprzedaje idealnie na wsparciu, to jest po prostu dawcą kapitału.

-- Dodano: 22 wrz 2016, 19:57 --

DAX zrobił dzisiaj zaledwie 214 Pips - tak ZALEDWIE - i tu nie ma się w ogóle czym podniecać.
Tu nie ma żadnej euforii!
Jak zobaczycie, że świeca M1 ma wysokość 20 Pips, to wtedy będzie euforia i Świeżaki dopiero się nie pozbierają.
Cały ruch ma ze 300pik.
U mnie 213,8 Pips. Patrz staty:
[DAX30]M5.png
A od dołka, to tak.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kolbi123 »

@technik - Tz mówiąc cały ruch mam na myśli pierwszą H1 wzrostowa wczoraj koło 20 godziny.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

kolbi123 pisze:@technik - Tz mówiąc cały ruch mam na myśli pierwszą H1 wzrostowa wczoraj koło 20 godziny.
Tak, tak, zgadza się.

-- Dodano: 22 wrz 2016, 20:57 --

Tyle z nadziei, złudnych na S na DAX.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Pierwszy raz widziałem coś takiego, że wskaźnik MACD maleje a wykres w tym czasie sobie rósł. Zawsze była najwyżej płaska konsola, albo spadek większy lub mniejszy. Zawiodło też CCI, po który w ogóle nie było widac takiego potężnego impulsu wzrostowego.. Po Stochu natomiast można było zobaczyć tylko tyle, że nie chca się wcale korekcić. Macie jakies narzedzie, które by poradziło sobie z dzisiejszą nietypową sytuacja na DAX-ie?? Takie żeby wskazywało, że jest mega impuls wzrostowy.
PS. Darek, te twoje trzy linie pod wykresem (zielona, żółta, czerwona) nieźle się sprawdziły w tej sytuacji. Co to jest?
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kolbi123 »

fx-technik pisze:
kolbi123 pisze:@technik - Tz mówiąc cały ruch mam na myśli pierwszą H1 wzrostowa wczoraj koło 20 godziny.
Tak, tak, zgadza się.

-- Dodano: 22 wrz 2016, 20:57 --

Tyle z nadziei, złudnych na S na DAX.

Za dużo chętnych na Ski.

Awatar użytkownika
Prist
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Prist »

Świeżak44 pisze:
Prist pisze:Cześć,
offtopic,

wstawiam linka do mojego myfxbooka. Wiem że jest lipa i proszę o konstruktywną krytykę. Pozdrawiam :)

https://www.myfxbook.com/portfolio/finder/1793484
Mam nadzieje, że nie grasz na prawdziwą kasę??? Jeśli w ogóle mogę ci coś doradzić (bo sam jeszcze nie jestem dobrym graczem), to skupić się na 1-2 instrumentach, opracować sytem/technike, która daje gdzieś 70% trafnych, zyskownych wejść grając na microlotach (0,01 lota).. i dopiero jak sprawdzi się przez dłuższy czas przejść na większe loty. W ten sposób to jest prosta droga do wyzerowania i zakończenia przygody z giełdami na dużym minusie.
konto demo...kolejne już od roku... zastanawiam się bo czasem robię błędy typu wchodzę z niecierpliwości zamiast czekać na odpowiedni moment. Tak właśnie zrobiłem te dwie największe stratne pozycje. Przyznam że jak mi dobrze idzie to robie później takie błędy bo już gra na demo mnie nudzi. Otworzę konto realne z 1000pln na mikrolotach i spróbuję.
Dzięki za rady. Ze wszystkimi się zgadzam i staram się tak grać.
Pozdrawiam!
karma zatoczy koło i je...e Cię w czoło

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Świeżak44 pisze:Pierwszy raz widziałem coś takiego, że wskaźnik MACD maleje a wykres w tym czasie sobie rósł. Zawsze była najwyżej płaska konsola, albo spadek większy lub mniejszy. Zawiodło też CCI, po który w ogóle nie było widac takiego potężnego impulsu wzrostowego.. Po Stochu natomiast można było zobaczyć tylko tyle, że nie chca się wcale korekcić. Macie jakies narzedzie, które by poradziło sobie z dzisiejszą nietypową sytuacja na DAX-ie?? Takie żeby wskazywało, że jest mega impuls wzrostowy.
PS. Darek, te twoje trzy linie pod wykresem (zielona, żółta, czerwona) nieźle się sprawdziły w tej sytuacji. Co to jest?
Ponieważ nie rozumiesz działania wskaźników.
Nie wiesz co one liczą, albo jaki był oryginalny zamysł twórcy danego wskaźnika.
To są wskaźniki bardzo stare, powstałe gdy rynki były zupełnie inne, mniej konsolidujące, bardziej trendujące.
A ludzie potem dorobili jakieś bzdurne teorie, bo rynki bardziej konsolidowały.
A ty, tradując tak jak to robisz, to tylko się pogrążasz.
Trenujesz złe nawyki i nie wiesz co zrobić, gdy rynek się zmieni.
Uwierz mi, że mało jeszcze widziałeś.
Wskaźniki nie mówią ci, że się kierunek zmienił.
One dają tylko sygnał spełnienia pewnych średnich warunków, a ty musisz ocenić, czy
te warunki są zgodne z tendencją ceny, czy sygnał jest "fałszywy" w danych warunkach rynkowych.
Dadas_Multiple_Moving_Average.mq4
Majik33_240Set.rar
Rozpakuj plik .set do folderu Presets.
Wskaźnik normalnie do Indicators, potem na wykres i Ładuj ten set.

-- Dodano: 22 wrz 2016, 21:18 --

Prist, listonosz!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Prist
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Prist »

co listonosz?
karma zatoczy koło i je...e Cię w czoło

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Prist pisze:co listonosz?
PW do ciebie, czytaj!

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Prist pisze:
Świeżak44 pisze:
Prist pisze:Cześć,
offtopic,

wstawiam linka do mojego myfxbooka. Wiem że jest lipa i proszę o konstruktywną krytykę. Pozdrawiam :)

https://www.myfxbook.com/portfolio/finder/1793484
Mam nadzieje, że nie grasz na prawdziwą kasę??? Jeśli w ogóle mogę ci coś doradzić (bo sam jeszcze nie jestem dobrym graczem), to skupić się na 1-2 instrumentach, opracować sytem/technike, która daje gdzieś 70% trafnych, zyskownych wejść grając na microlotach (0,01 lota).. i dopiero jak sprawdzi się przez dłuższy czas przejść na większe loty. W ten sposób to jest prosta droga do wyzerowania i zakończenia przygody z giełdami na dużym minusie.
konto demo...kolejne już od roku... zastanawiam się bo czasem robię błędy typu wchodzę z niecierpliwości zamiast czekać na odpowiedni moment. Tak właśnie zrobiłem te dwie największe stratne pozycje. Przyznam że jak mi dobrze idzie to robie później takie błędy bo już gra na demo mnie nudzi. Otworzę konto realne z 1000pln na mikrolotach i spróbuję.
Dzięki za rady. Ze wszystkimi się zgadzam i staram się tak grać.
Pozdrawiam!
Nie możesz robić żadnych takich błędów jeśli chcesz zarabiać. Nie może być zniecierpliwienia. To ma być wyćwiczone, pewne nudne zajmowanie pozycji i jej zamykanie. Musisz minimalnie wyprzedzać wykres a nie go gonić. No i cały czas kontrolować sytuację. Polecam ci skalping, mi lepiej wychodzi nawet od łapania dużych ruchów. Po prostu polujesz na odbicia w kluczowych poziomach i łapiesz po kilka, kilkanaście pipsów (zarobek 50-600zł) za jeden. Wykres często zachowuje się typowo, robi retesty w dół, wybicia z konsoli.. To co mamy od wczoraj na DAXie i SP500 to jedno wielkie wybicie z dość potężnej konsoli, które przewidziałem, ale i tak nie potrafie na tym zarobić :) Tego typu układziki w mikro skali mozna grać , a jak wpadnie parę stówek to od razu zamykać i czekać na następne. Zrobisz tak 10-20 razy dzienni i masz sporo kasy. Na tym polega skalpowanie.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Zablokowany